Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti
MINA - 30 GODINA VJERODOSTOJNOG INFORMISANJA
Procitaj komentar
Autor: MINA
Objavljeno: 25. November 2021. 16:11:04


Na dan državnosti Bosne i Hercegovine, Muslimanska informativna novinska agencija - MINA počinje sa upotrebom novog logotipa, što je jedna od aktivnosti povodom 30. godišnjice od osnivanja ove agencije.

Urednik Agencije MINA Adnan Muminović podsjetio je da je Agencija osnovana u novembru 1991. godine, iz potrebe da se u tadašnjim teškim uslovima kada se zajednička država počela raspadati, u svijet pošalju istinite informacije o onome što se događalo sa muslimanima na ovim prostorima.

„Koliko je to bilo bitno, koliko je postojala svijest o potrebi takvog načina komuniciranja i kakvi su bili vizionari tadašnji rukovodioci, govori i činjenica da je ideju tadašnjeg urednika Glasnika prof.dr. Fikreta Karčića o osnivanju Agencije MINA tadašnji reisu-l-ulema Jakub-ef. Selimoski promptno podržao, da se u njenu realizaciju krenulo već sutradan“, naveo je Muminović.

MINA je kroz 30 godina rada uspjela postati najprepoznatljiviji kanal za distribuciju vijesti o aktivnostima reisu-l-uleme i ostalih institucija Islamske zajednice, po čemu kod javnosti i medija uživa visok stepen povjerenja.

„Ova jubilarna, 30. godišnjica, svjedoči, između ostalog, o opredijeljenost Islamske zajednice da bude otvorena i da muslimanima, ali i javnosti uopće, uvijek osigura istinite i vjerodostojne informacije“, naglasio je urednik Muminović.

Danas Agencija MINA djeluje u okviru Media centra Islamske zajednice, gdje uz IIN Preporod koje su nedavno obilježile pola stoljeća kontinuiranog izlaženje, predstavlja najstariju medijsku platformu.
„MINA je počela s radom u turbulentnom periodu i vjerujemo ispunila očekivanja i izazove koje je pred nju postavljalo vrijeme i događaji. Uspostavom Media centra MINA je zadržala svoju funkciju informativne agencije koja prikuplja, obrađuje i distribuira prema javnosti i drugim medijima informacije od značaja, ali i interesa za muslimane i Islamsku zajednicu“, rekao je direktor Media centra Islamske zajednice Amir Sakić.

Dodao je da je Media centar opredijeljen da osigura potrebne uvjete da MINA u budućnosti održi svoj status i dodatno ojača svoju medijsku ulogu i poziciju.

Za Media centar Islamske zajednice Dan državnosti ima i dodatnu vrijednost, jer je na Dan državnosti prije dvije godine javnosti predstavio informativni portal Preporod.info, s ciljem da se dodatno ojača pozicija Islamske zajednice u misiji upućivanja na dobro i odvraćanja od zla.

VRHOstali prilozi:
» GENERAL ARBIH SAKIB MAHMULJIN - JUNAK NAŠEGA DOBA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 12. August 2022 07:37
» IGMAN: PROUČENA DOVA ZA DOMOVINU
MINA | 05. August 2022 19:51
Ostali prilozi istog autora:
» IGMAN: PROUČENA DOVA ZA DOMOVINU
05. August 2022 19:51
fastvee.gif
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif