Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne
MAŠTOVITE LAŽI LAMIJE BEGAGIĆ
Procitaj komentar

Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 17. November 2021. 16:11:20


ELMEDINA MUFTIĆ: Ono što želim da proučim Lamiji je slijedeće, bila si, kako sama tvrdiš, toliko mala da ti je rječnik bio tako siromašan da nisi mogla znati šta znači „odvesti“ nekoga, ali si očito bila toliko maštovita i obogaćena lažima da si od čula kazala ti izmaštala neku svoju istinu, koju nastojiš plasirati narodnim masama, kako bi na konto dobila koju markicu od neke redakcije koja vapi za ovakvim zloglasnim tekstovima kao što je tvoj.
Danas je 17.11.2021.godine, dan kada obilježavamo dvije značajne godišnjice u našoj historiji, Dan četvrtog korpusa Armije R BiH i Dan 7. muslimanske viteške slavne oslobodilačke brigade. Trebao bi da ovo bude dan kada slavimo ponos, čast i dostojanstvo, kad pišemo stranice zahvalnosti onima koji su svojim životima, krvlju, znojem i suzama omogućili nam da imamo državu, da opstanemo kao narod, da uživamo slobodu i na živimo mir.

Danas kada su patriote bosanske na frontu odbrane istine o agresiji i genocidu na R BiH i časti i obraza Armije R BiH kao najčasnije organizacije i hiljadugodišnjoj historiji države bosanske, kada su agresori sa Istoka i Zapada potpomognuti secesionistima iznutra odlučnije nego ikad udaraju na suverenitet i integritet BiH, te negiranjem genocida nastoje sakriti činjenice i lažirati historiju, osporiti presude Međunarodnog suda pravde i Međunarodnog krivičnog suda za ratne zločine u Den Hagu, kako bi promijenili karakter rata od agresije u građanski rat, izjednačili strane agresora i žrtve, t podijelili odgovornost i krivicu, veliko im pomažu nedovršeni i neiskorišteni likovi, koji misle da su njihova viđenja i doživljaji relevantni, a stavovi neupitni.

Tekst koji je napisala Lamija Begagić pod nazivom „Bajati zločini i bljutava kazna“, spada u red najbrutalnijih laži koje su izrečene na račun časti Armije R BiH, odnosno njezine jedne od najboljih brigada 7. muslimanske viteške oslobodilačke brigade, koju autorica u svom tekstu naziva „zloglasnom“ bez da dokazima potvrdi, zašto je “zloglasna“. Dalje u tekstu autorica nastoji da povuče znak jednakosti sa muralom ratnom zločincu Ratku Mladiću i spomen pločom na Kazanima, čijim tekstom na istoj, autorica nije zadovoljna, kao što nije zadovoljna ni natpisom na spomen ploči na Vijećnici. Ono što se iz teksta Lamije Begagić može pročitati je nasušna potreba imenovane da se dodvori agresorima, da iz jednači strane, da promijeni karakter rata, da u istu ravan dovede ratnog zločinca Ratka Mladića koji je pravosnažno osuđen za genocid pred Međunarodnim krivičnim sudom ta ratne zločine u Hagu i 7. Muslimanski vitešku oslobodilačku brigadu, ako i da izjedanči studiozno, planirani genocid koji je izvršen od strane Srbije i domaćih izdajnika koji su sebe nazvali VRS i MUP-om RS sa pojedinačnim zločinima pripadnika Armije R BiH, koje je vojno i političko vodstvo R BiH u toku agresije procesuiralo i sa istim se obračunali.

Ono što želim da proučim Lamiji je slijedeće, bila si, kako sama tvrdiš, toliko mala da ti je rječnik bio tako siromašan da nisi mogla znati šta znači „odvesti“ nekoga, ali si očito bila toliko maštovita i obogaćena lažima da si od čula kazala ti izmaštala neku svoju istinu, koju nastojiš plasirati narodnim masama, kako bi na konto dobila koju markicu od neke redakcije koja vapi za ovakvim zloglasnim tekstovima kao što je tvoj. Za tvoju informaciju, 244 pripadnika 7. muslimanske viteške oslobodilačke brigade dalo je svoje živote za opstanak Bosne, za slobodu koji ti na ovako bezobrazan, zloćudan način konzumiraš, 244 roditelja su ostala bez svojih sinova, djeca bez očeva, supruge bez muževa, sestre bez braće, po kojima ti pljuješ. Njih 1800 pripadnika pomenute brigade je teže i lakše ranjeno i danas žive sa tim posljedicama, da bi ti mogla lagati, za sitan novac koji će ti sluge velikosrpske i velikohrvatske ideologije uplatiti na konto. Jadno je za šta prodaješ čast našeg opstanka. Jadno je da ti je isti ratni zločinac Ratko Mladić koji je naredio izvršenje genocida i oslobodioci Bosne, jadno je što ti nije sveta žrtva i njihovo pravo na istinu, jadno je što si saučesnik prekrajanja istine o agresiji i genocidu. Jadno je što nemaš empatiju za 570 bošnjačkih majki Podrinja, koje su otišle sa ovoga Svijeta, a da nisu pronašle niti jednu kost od posmrtnih ostataka ubije djece u genocidu.
Trebala bi znati i ovo, Lamija, tamo gdje je bila 7. muslimanska viteška oslobodilačka briga i sve druge brigade Armije R BiH, nema masovnih grobnica, nema logora smrti, nema porušenih crkava, nema sravnjenih grobova, na to smo ponosni.

Tamo gdje nije bilo Armije R BiH i njezinih brigada, puna je Bosna masovnih grobnica iz kojih se i danas iskopavaju posmrtni ostaci Bošnjaka. A koliko ih je još skrivenih, samo Allah zna i oni koji šute o njima.

Svaki udar na interpretaciju istine o agresiji i genocidu i čast Armije R BiH je izdaja civilizacijskih vrijednosti.

Bila si mala za razumjeti riječi, ali sad si dovoljno opaka da to što nisi uspjela da razumiješ danas kao notornu laž prodaješ za istinu, ne mareći kakve posljedice ostavljaš iza sebe.
Koliko god mislili da ste bitni i da je vaš stav bitan, trebate znati da niste relevantni i da, malo vas je al mislite da ste dobro raspoređeni, nas je mnogo više i suprotstavit ćemo vam se.
Živjeti u laži je isto kao živjeti u mraku. Svjetlo istine je oko tebe, samo otvori oči i suoči se sebe sa sobom.

VRHOstali prilozi:
» SRETAN VAM DAN BOŠNJAKA CRNE GORE, DRAGA BRAĆO!!!
Božidar Proročić | 22. March 2023 17:26
» SUDBINSKA PITANJA ZA BOŠNJAKINJE I BOŠNJAKE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 20. March 2023 19:27
» MIŠO SMAJLOVIĆ, ČOVJEK PRIJE SVEGA
Sead Zubanović | 19. March 2023 12:19
» NI NACIJA NI GRAĐANI?
Dr. Harun Hadžić | 17. March 2023 13:57
» ANESTEZIRANJE VJEROM
Edin Zećirović | 17. March 2023 13:34
» BORBA ZA UKRAJINU JE BORBA ZA EVROPU BEZ FAŠIZMA I GENOCIDA
Božidar Proročić | 17. March 2023 12:53
» NEMA ODMORA DOK TRAJE ODBRANA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 14. March 2023 15:10
» BUDUĆNOST ME SAVJETUJE DA POŽURIM
Suad Bešlić | 09. March 2023 15:18
» HRVATSKO KUHANJE ANEKSIJE BOSNE I HERCEGOVINE U VITEZU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 08. March 2023 14:54
» REIS KAVAZOVIĆ JE DOMOLJUB I NA NJEGOVOJ SAM STRANI!
Gradimir Gojer | 07. March 2023 20:50
» ISKRENA PODRŠKA POŠTOVANOM REISU HUSEINU EF. KAVAZOVIĆU!
Mr. Milan Jovičić | 07. March 2023 17:23
» POTRAGA ZA LJEPOTOM
Dr. sc. Ibrahim Kajan | 06. March 2023 18:22
» VOJIN TROJANSKI
Said Šteta | 06. March 2023 17:44
» NEK’ VISI REJSULEMA, HUSEIN-EF. KAVAZOVIĆ
Muhamed Mahmutović | 06. March 2023 15:42
» TUCAKOVIĆA DŽAMIJA PRIMARNO JE PITANJE LJUDSKIH PRAVA
Mr. Ekrem Tucaković | 05. March 2023 13:02
Ostali prilozi istog autora:
» IGOR I DŽAMIJE
04. March 2023 12:43
» TRAGEDIJA - KONAKOVIĆ
03. February 2023 14:05
» HIDŽAB
31. January 2023 15:12
» OSMORKIN TROPRSTAŠ
26. January 2023 01:21
» U SVOJE IME LJUBITE IM SKUTE!
16. January 2023 01:16
» MORALNA NEDONOŠČAD POD UZP ČIZMOM
07. December 2022 14:28
» ALMIN PREZIR
27. May 2022 00:49
fastvee.gif
banner ago.jpg
Tucakovicadzamija5.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif