Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne
MAŠTOVITE LAŽI LAMIJE BEGAGIĆ
Procitaj komentar

Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 17. November 2021. 16:11:20


ELMEDINA MUFTIĆ: Ono što želim da proučim Lamiji je slijedeće, bila si, kako sama tvrdiš, toliko mala da ti je rječnik bio tako siromašan da nisi mogla znati šta znači „odvesti“ nekoga, ali si očito bila toliko maštovita i obogaćena lažima da si od čula kazala ti izmaštala neku svoju istinu, koju nastojiš plasirati narodnim masama, kako bi na konto dobila koju markicu od neke redakcije koja vapi za ovakvim zloglasnim tekstovima kao što je tvoj.
Danas je 17.11.2021.godine, dan kada obilježavamo dvije značajne godišnjice u našoj historiji, Dan četvrtog korpusa Armije R BiH i Dan 7. muslimanske viteške slavne oslobodilačke brigade. Trebao bi da ovo bude dan kada slavimo ponos, čast i dostojanstvo, kad pišemo stranice zahvalnosti onima koji su svojim životima, krvlju, znojem i suzama omogućili nam da imamo državu, da opstanemo kao narod, da uživamo slobodu i na živimo mir.

Danas kada su patriote bosanske na frontu odbrane istine o agresiji i genocidu na R BiH i časti i obraza Armije R BiH kao najčasnije organizacije i hiljadugodišnjoj historiji države bosanske, kada su agresori sa Istoka i Zapada potpomognuti secesionistima iznutra odlučnije nego ikad udaraju na suverenitet i integritet BiH, te negiranjem genocida nastoje sakriti činjenice i lažirati historiju, osporiti presude Međunarodnog suda pravde i Međunarodnog krivičnog suda za ratne zločine u Den Hagu, kako bi promijenili karakter rata od agresije u građanski rat, izjednačili strane agresora i žrtve, t podijelili odgovornost i krivicu, veliko im pomažu nedovršeni i neiskorišteni likovi, koji misle da su njihova viđenja i doživljaji relevantni, a stavovi neupitni.

Tekst koji je napisala Lamija Begagić pod nazivom „Bajati zločini i bljutava kazna“, spada u red najbrutalnijih laži koje su izrečene na račun časti Armije R BiH, odnosno njezine jedne od najboljih brigada 7. muslimanske viteške oslobodilačke brigade, koju autorica u svom tekstu naziva „zloglasnom“ bez da dokazima potvrdi, zašto je “zloglasna“. Dalje u tekstu autorica nastoji da povuče znak jednakosti sa muralom ratnom zločincu Ratku Mladiću i spomen pločom na Kazanima, čijim tekstom na istoj, autorica nije zadovoljna, kao što nije zadovoljna ni natpisom na spomen ploči na Vijećnici. Ono što se iz teksta Lamije Begagić može pročitati je nasušna potreba imenovane da se dodvori agresorima, da iz jednači strane, da promijeni karakter rata, da u istu ravan dovede ratnog zločinca Ratka Mladića koji je pravosnažno osuđen za genocid pred Međunarodnim krivičnim sudom ta ratne zločine u Hagu i 7. Muslimanski vitešku oslobodilačku brigadu, ako i da izjedanči studiozno, planirani genocid koji je izvršen od strane Srbije i domaćih izdajnika koji su sebe nazvali VRS i MUP-om RS sa pojedinačnim zločinima pripadnika Armije R BiH, koje je vojno i političko vodstvo R BiH u toku agresije procesuiralo i sa istim se obračunali.

Ono što želim da proučim Lamiji je slijedeće, bila si, kako sama tvrdiš, toliko mala da ti je rječnik bio tako siromašan da nisi mogla znati šta znači „odvesti“ nekoga, ali si očito bila toliko maštovita i obogaćena lažima da si od čula kazala ti izmaštala neku svoju istinu, koju nastojiš plasirati narodnim masama, kako bi na konto dobila koju markicu od neke redakcije koja vapi za ovakvim zloglasnim tekstovima kao što je tvoj. Za tvoju informaciju, 244 pripadnika 7. muslimanske viteške oslobodilačke brigade dalo je svoje živote za opstanak Bosne, za slobodu koji ti na ovako bezobrazan, zloćudan način konzumiraš, 244 roditelja su ostala bez svojih sinova, djeca bez očeva, supruge bez muževa, sestre bez braće, po kojima ti pljuješ. Njih 1800 pripadnika pomenute brigade je teže i lakše ranjeno i danas žive sa tim posljedicama, da bi ti mogla lagati, za sitan novac koji će ti sluge velikosrpske i velikohrvatske ideologije uplatiti na konto. Jadno je za šta prodaješ čast našeg opstanka. Jadno je da ti je isti ratni zločinac Ratko Mladić koji je naredio izvršenje genocida i oslobodioci Bosne, jadno je što ti nije sveta žrtva i njihovo pravo na istinu, jadno je što si saučesnik prekrajanja istine o agresiji i genocidu. Jadno je što nemaš empatiju za 570 bošnjačkih majki Podrinja, koje su otišle sa ovoga Svijeta, a da nisu pronašle niti jednu kost od posmrtnih ostataka ubije djece u genocidu.
Trebala bi znati i ovo, Lamija, tamo gdje je bila 7. muslimanska viteška oslobodilačka briga i sve druge brigade Armije R BiH, nema masovnih grobnica, nema logora smrti, nema porušenih crkava, nema sravnjenih grobova, na to smo ponosni.

Tamo gdje nije bilo Armije R BiH i njezinih brigada, puna je Bosna masovnih grobnica iz kojih se i danas iskopavaju posmrtni ostaci Bošnjaka. A koliko ih je još skrivenih, samo Allah zna i oni koji šute o njima.

Svaki udar na interpretaciju istine o agresiji i genocidu i čast Armije R BiH je izdaja civilizacijskih vrijednosti.

Bila si mala za razumjeti riječi, ali sad si dovoljno opaka da to što nisi uspjela da razumiješ danas kao notornu laž prodaješ za istinu, ne mareći kakve posljedice ostavljaš iza sebe.
Koliko god mislili da ste bitni i da je vaš stav bitan, trebate znati da niste relevantni i da, malo vas je al mislite da ste dobro raspoređeni, nas je mnogo više i suprotstavit ćemo vam se.
Živjeti u laži je isto kao živjeti u mraku. Svjetlo istine je oko tebe, samo otvori oči i suoči se sebe sa sobom.

VRHOstali prilozi:
» VEZANJE ZASTAVA: „OSMORKA“ - SDP I HDZ
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 29. November 2022 17:43
» MA, KONTAJU ONI!
Dr. Mesud A. Ramić | 28. November 2022 21:53
» ČEONI UDAR U SUDSKU PRAVDU I LJUDSKA PRAVA
Velija Murić | 28. November 2022 13:06
» IZ ZONE SUMRAKA ODJEKUJE: „SMRT FAŠIZMU, SLOBODA NARODU!“
Mehmed Meša Delić | 26. November 2022 14:50
» DODIK OPET POLUPAO LONČIĆE
Eset Muračević | 26. November 2022 13:22
» POVIJEST (NI)JE UČITELJICA ŽIVOTA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 23. November 2022 20:05
» OSMORKA I VELIKO SRPSKO-HRVATSKE BAJE!
Mr. Milan Jovičić | 23. November 2022 19:53
» KONTAŠ?
Said Šteta | 23. November 2022 16:28
» ŠTA TO PORUČUJU I ŽELE NACIONALISTI IZ MOSTARA?
Mr. Milan Jovičić | 21. November 2022 01:09
» ESEJ O “G(L)ADNIM GODINAMA”
Dr. Harun Hadžić | 20. November 2022 14:55
» JETON NEZIRAJ – THE HANDKE PROJECT
Šemso Agović | 18. November 2022 13:56
» UKRAJINSKA POBJEDA U HERSONU POČETAK KRAJA PUTINA
Božidar Proročić | 16. November 2022 16:49
» (NE)POLITIKA KAO UDRUŽENI OSVETNIČKI PODUHVAT
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 13. November 2022 17:32
» HEROJI MOSTARA ZA VJEČNO PAMĆENJE
Mr. Milan Jovičić | 13. November 2022 16:19
» CRNI KVADRAT NA CRNOJ PODLOZI
Dr. Sead Alić | 12. November 2022 14:48
» SILNIKE NA OVOM SVIJETU ČEKA PONIŽENJE...
Sead Zubanović | 11. November 2022 14:56
Ostali prilozi istog autora:
» ALMIN PREZIR
27. May 2022 00:49
» VOJINOVE PATETIČNE MANTRE
21. April 2022 13:50
» INTELEKTUALNI SNOBOVI I DEMAGOZI
31. January 2022 13:01
» MI PAMTIMO HEROJE - MUDERRIS
22. January 2022 23:58
» BOŠNJACIMA JE BOSNA SVE ŠTO IMAMO
03. November 2021 16:35
fastvee.gif
banmuftija.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif