Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Komentari
PET SAVJETA ZA DOBRODOŠLICU KRISTIJANU ŠMITU
Procitaj komentar

Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 01. August 2021. 18:08:14
Dobro došli gospodine Šmit!

(Photo: Felipe Trueba, EPA)


Niste vi krivi, ali jeste od danas dužni da unakaženo lice princeze Bosne popraviti kako čovječanstvo ne bi više izgledati ružno na razbijenom bosanskom ogladalu.

DR. MUSTAFA CERIĆ: U stvari, Bosna je lijepa princeza, kojoj su đavoli unakazili lice. Vi, gospodine Šmit, danas (avgust 1, 2021) preuzimate dužnost Visokog predstavnika u ime čovječanstva (u ime anđela), čovječanstva koje je dopustilo da se lijepoj princezi Bosnu unakazi lice genocidom.
Niste vi krivi što vam u grah pade da dođete u Bosnu. Niste ni prvi ni zadnji Visoki predstavnik kojeg u Bosni neki dočekuju s dobrodošlicom a neki s mrzovoljom. Neki su u nadi a neki u straho od vaših bonskih ovlasti.

Neka znate, tako vam je to u Bosni - nekima je žalost ono što je drugima radost i obratno. Ali neka vas to ne zbunjuje. Bosna je zemlja malih i velikih čuda, ali na kraju ostaje samo jedn istina, a to je da je Bosna Božja zemlja, gdje na početku nije lahko prepoznati ko je anđeo a ko je đavo dok čovjek ne pojede tovar bosanske soli s Bosancima.

U stvari, Bosna je lijepa princeza, kojoj su đavoli unakazili lice. Vi, gospodine Šmit, danas (avgust 1, 2021) preuzimate dužnost Visokog predstavnika u ime čovječanstva (u ime anđela), čovječanstva koje je dopustilo da se lijepoj princezi Bosnu unakazi lice genocidom.

Niste vi krivi, ali jeste od danas dužni da unakaženo lice princeze Bosne popraviti kako čovječanstvo ne bi više izgledati ružno na razbijenom bosanskom ogladalu.

Iz želji da vam budem na usluzi, nudom vam pet savjeta, koji vam mogu pomoći u vašoj časnoj misiji:

1) Neka vam bivši Viski predstavnik Pedi Ešdaun (Paddy Ashdown) bude uzor. Nisu ga voljeli negatori genocida, ali su ga se bojali i radili su pod njegovom palicom bonskih ovlasti ono što su morali raditi za dobrobit svih bosanskih građana!

2) Uvijek imajte na umu da srpska politika u Bosni ne priznaje silu argumenta na istini, već priznaje argument sile na bonskim ovlastima i odlučnoj akciji Viskog predstavnika.

3) Ruska politika u Bosni je neprincipijelno antibosanska i anticivilizacijska pod utjecajem srpske antibosanke politike iz Beograda. To trebate imati na umu, ali neka vas to ne obeshrabruje jer Bosna je oduvijek bila u zoni europskog interesa, gdje Rusije nema šta da traži!

4) Neka vas negativni bosanski mediji ne uznemiravaju jer su to mediji privatnih politika, koje nemaju nikakv izgled za uspjeh osim što ometju Bosnu na putu euroatlanskih integracija!

5) Neka vam, gospodine Šmit, uvijek bude na umu da ste vi u Bosni da čujete glas žrtava genocida, da im pružite utjehu te da ih zaštitite od negatora genocida i uradite sve što je u vašoj moći kao Visoki predstavnik da optuženi za genocid isplate odštetu žrtvama genocida. Nije dovoljno da međunarodni suda pravde u Haagu presuditi genocid, već je nužno da na temelju tih presuda počinioci genocida isplate odštetu za genocid. Primjer priznanja i plaćanja odštete je vaš zemlja, Njemačk, koja treba da bude uzor svima u svijetu, posebno zemljama na zapadnom Balaku. Prije svih Srbiji.

Uvjeren da ćete čuti i primiti ovih pet savjeta kao velika i ostvarena ličnost jer mali i sujetni ljudi ne slušaju dobronamjerne savjete, primite izraze mojeg osobnog poštovanja s dovom/molitvom da vama i nama Svevišnji Bog pomogne u Bosni. Amin!

VRHOstali prilozi:
» ŠTA NAM ZNAČI „AUTOGOL“ DENISA BEĆIREVIĆA?
Mr. Milan Jovičić | 23. September 2022 15:18
» PORAZ DENISA BEĆIROVIĆA I 11 HDZ STRANAKA
Bošnjaci.Net | 11. September 2022 13:25
» PLAVSKI STEĆCI
Boban Redžepagić | 30. August 2022 21:07
» HRABRO I POŠTENO ZA GRAĐANSKU DRŽAVU BOSNU I HERCEGOVINU
Željko Komšić | 26. August 2022 14:19
» BIHORSKA HEDIJA - MIRSADA RASTODERA
Božidar Proročić | 23. August 2022 13:18
» PISMA IZ RODNOGA SARAJEVA
Mr. Milan Jovičić | 15. August 2022 08:27
» BRAVO, MOJI DRAGI BOSANCI IZ KALESIJE!
Mr. Milan Jovičić | 13. August 2022 08:33
» MOJI AHBABI, HADŽIJA SMAJO SRDANOVIĆ I DR. MERSIM ZILKIĆ
Dr. hfz. Haris Hadžić | 11. August 2022 09:56
» DA LI SMO PONOSNI I PRKOSNI BOSANCI, ILI SMO PALESTINCI?
Mr. Milan Jovičić | 09. August 2022 07:07
» MOSTARSKI DOKTORI, DA LI STE ZA DOM SPREMNI?
Mr. Milan Jovičić | 07. August 2022 08:41
Ostali prilozi istog autora:
» VUČIĆEVA SLAVA EROSA U GENOCIDU
15. September 2022 16:44
» ENVER KAZAZ - FENOMEN REISOPHOBCA
05. August 2022 10:39
» GENOCIDNA PORUKA DANA
02. August 2022 13:34
fastvee.gif
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif