Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


ZA SVE NEGATORE GENOCIDA!
Procitaj komentar

Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 24. July 2021. 23:07:01


ELMEDINA MUFTIĆ: Historija ima olovku koja zapisuje, i nema gumicu koja brise zapisano. Nemoguće je promijeniti činjenicu da je vojni i politički vrh srpskog naroda pred Međunarodnim sudom pravde i Međunarodnim sudom za ratne zločine osuđen na doživotne kazne zatvora i presuđen za najteži zločin protiv čovječnosti, genocid.
Kao i to da negiranje genocida, veličanje ratnih zločinaca zbog izvršenih zločina i vrijeđanje žrtava od većine srpskog naroda spada u kolektivnu odgovornost.
A svi znamo da je genocid kompleksna zamisao i djelo da bi ga planirali, izvršili, prekrili i negirali pojedinci, za genocid je potreban sistem koji upravlja narodom, u ovom slučaju je to SANU, SPC, politika i narod koji ih slijedi.
Nije vam lahko, znam, breme genocida je preteško za nositi kroz historiju prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Preteško je za naslijediti, ali još je teže za ostaviti u naslijeđe generacijama koje dolaze.

Osmislili ste, planirali, izvršili, prekrili i na kraju negirali genocid, ohrabreni nekažnjenim, a izvrešenim genocidima u kontinuitetu nad Bošnjacima koz dva stljeća, vašeg nastojanja da nas, Bošnjake biološki uništite, a zemlju nam bosansku okupirate.

Uspjeli ste kroz vrijeme ostati nekažnjeni, ali niste uspjeli ostati nezapisani u najmračnije stranice historije. Znam, mislili ste da je vrijeme Karađorđa i da ćete ubijati u tišini, i da će zločini u tišini ostati. Prevarili ste se!

Vrijeme se promijenilo, Bošnjaci su sazreli, Svijet je progledao, a vi više niste mogli ubijati u tišini. Doduše, ubijali ste, ali pred kamerama svjetske javnosti, ubijali ste misleći da neće ostati niko da svjedoči, ili da je Bošnjak pamćenja ribe, pa onaj ko preživi zaboravit će i prije nego upamti. Ubijali ste, ne razmisljajući o odgovornosti, s ciljem da nas biološki uništite, da Svijet obojite krvlju našeg nestanka i da pri tome Svijet vas slavi kao "heroje".

Ubili ste preko stotinu hiljada ljudi, preko osamnaest hiljada djece, četrdeset hiljada Bošnjakinja ste silovali, desetine hiljada ste u logorima mučili do smrti, dva miliona protjerali.

I zato ste očekivali aplauz. Ili u najmanju ruku zločin bez kazne kao i za predhodnih deset genocida.

Međutim, prevarili ste se, izvršili ste genocid, ali su preživjeli svjedoci, žrtve su umjesto osvete posegnule za traženjem pravde, Svijet je razumjeo da je morao spriječiti genocid, ali nije, a da mora kazniti zločince, kaznio je, doduše, ne sve.

Danas ste obilježeni krvlju nevinih, ma koliko to negirali, neoborivi dokazi vas itekako sjećaju na strahotu izvršenog genocida i težinu ponesenog bremena odgovornosti za genocid.

Vaše negiranje je najbolja potvrda, vaša pobuna najbolji je dokaz da znate šta ste uradili, i da se teško suočavate sa krvavom istinom vašeg historijskog naslijeđa.

Naspram vas, ozlojeđenih negatora ogrezlih u mržnji koji bi opet sve ponovili, su žrtve koje pravdom pokušavaju zaustaviti krvarenje iz živih rana koje ste im napravili. Žrtve su dostojanstvene u svojoj boli, a vi ste poniženi u izvrsenom genocidu.

Zakon o zabrani negiranja genocida vam je izbio iz ruku posljednji čin zločinačkog rituala, da negirajući genocid, veličajući ratne zločince i njihova djela vrijeđate žrtve genocida i budućnost trujete mržnjom koja bi dovela do nogov genocida.

Historija ima olovku koja zapisuje, i nema gumicu koja brise zapisano. Nemoguće je promijeniti činjenicu da je vojni i politički vrh srpskog naroda pred Međunarodnim sudom pravde i Međunarodnim sudom za ratne zločine osuđen na doživotne kazne zatvora i presuđen za najteži zločin protiv čovječnosti, genocid.

Kao i to da negiranje genocida, veličanje ratnih zločinaca zbog izvršenih zločina i vrijeđanje žrtava od većine srpskog naroda spada u kolektivnu odgovornost.

A svi znamo da je genocid kompleksna zamisao i djelo da bi ga planirali, izvršili, prekrili i negirali pojedinci, za genocid je potreban sistem koji upravlja narodom, u ovom slučaju je to SANU, SPC, politika i narod koji ih slijedi.

Svaka negacija potvrđuje afirmaciju.

Teret odgovornosti za genocid nećete skinuti negiranjem, nego kajanjem i priznanjem. Što prije to bolje po vas. Žrtve će svoje pravo namiriti na Sudnjem danu. Na ovom Svijetu kao utjeha su ima kazne koje izriče sud i zabrana negiranja genocida.

I da, još holjade njih, skrivenih po masovnim grobnicama, čekaju da neko progovori i da ih se dostojanstveno sahrani.

Mislite da ih mozete skrivati, ali znajte da ce jednog dana svi mrtvi ustati i progovoriti, tad niko neće imati pravo da progovori, osim njih koji budu svoju pravdu tražili.

Sa nivoa države Srbije i velikosrpske paradržavne genocidne tvorevine, GENOCID ste planski počinili nad Bošnjacima, sa istinom se suočite!

VRHOstali prilozi:
» HEROJSKA EPOPEJA PLAVLJANA I GUSINJANA
Akademik dr. Ferid Muhić | 20. February 2024 17:10
» BOŠNJACI U DIJASPORI - LJUDI VELIKOG SRCA
Hfz. Haris Kalač | 20. February 2024 15:36
» SOLIDARNOST U SJENCI STRAHA ZAJEDNIČKA BORBA ZA SANADINA VOLODERA
Božidar Proročić, književnik i publicista | 19. February 2024 15:15
» DRŽAVNIM KLJUČEM ZAROBLJENA PRAVDA
Velija Murić | 19. February 2024 02:56
» ZABLUDE ZATOČNIKA NJEGOŠEVOG GENOCIDNOG ZAVJEŠTANJA
Akademik dr. Ferid Muhić | 15. February 2024 18:33
» NERMIN ŠABIĆ ĆUPO - BORIM SE I DALJE
Harun Hodžić | 12. February 2024 18:06
» (NE)RAZVIJENA SVIJEST O SEBI I SVOJOJ DOMOVINI
Mehmed Meša Delić | 12. February 2024 16:32
» ZAPAD NIKADA NIJE IMAO U PLANU PALESTINSKU DRŽAVU
Šemso Agović | 06. February 2024 20:22
» PALJANSKI STRATEŠKI PROMAŠAJI
Dr. Mesud A. Ramić | 05. February 2024 20:24
» EDIN HARAČIĆ KLEJ - STRIJELAC NA TENKOVE
Harun Hodžić | 01. February 2024 14:46
» IZ HISTORIJE PLAVSKO-GUSINJSKE OBLASTI: MRTVI GROBOVI
Doc. dr. sc. med. Safet Lješnjanin | 31. January 2024 18:23
» „NIKO NEMA ŠTO SRBIN IMADE“
Sead Zubanović | 31. January 2024 17:16
» POVRATAK AMERIKANACA IZ DAYTONA
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 30. January 2024 21:49
» AVDO HUSEINOVIĆ JE BOŠNJAČKI OMER MUHTAR
Muhamed Mahmutović | 30. January 2024 19:52
» APEL SAVJESTI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 29. January 2024 20:45
» UZVRATI SUSJEDU DOBRIM
Dr. Mesud A. Ramić | 29. January 2024 14:59
Ostali prilozi istog autora:
» MULJ U KOJEM PLIVAJU GMIZAVCI
29. November 2023 14:08
» PONOS I TUGA MAJKE ŠEHIDA
01. September 2023 14:06
» DOSTA TE JE, VOJINE!
20. August 2023 15:57
» SNOBOVI
18. August 2023 15:12
» IGOR I DŽAMIJE
04. March 2023 12:43
» TRAGEDIJA - KONAKOVIĆ
03. February 2023 14:05
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif