Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Teme

OTVORENO PISMO MR. MILANA JOVIČIĆA DRUGU VOJINU MIJATOVIĆU, POTPREDSJEDNIKU SDP-A
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 18. May 2021. 19:05:05


Druže Vojine Mijatoviću, čitajući jutros „Dnevni avaz“ i povodom tvoje izjave, koliko je autentična, ne mogu da odolim svojim negativnim inspiracijama da ti nešto napišem i da te priupitam?


Kao bosanski Srbin, izvrsni poznavalac društveno političkih neprilika na teritoriji naše domovine Bosne i Hercegovine, kao visoki intelektualac, nekadašnji član SKJ i bivši parlamentarac u BiH I Saveznoj Skupštini u Beogradu, graditelj u Republici Srbiji i Republici Bosni i Hercegovini, a danas penzioner i jedne i druge Republike, primoran sam ti postaviti nekoliko pitanja u vezi tvoga razmišljanja i stavova.
Prije svega volio bih znati kojoj to „feli“ Srba pripadaš? Da li si možda samo srpska „ikebana“ i poltron ove Nikšićeve stranke ili si blizak „dodikovcima“ ali sumnjam da pripadaš bosanskim Srbima, po sadržaju i značaju tvojih razmišljanja i sugestija?

Trebao bi znati, a stari su nas tako učili, da se prvo čisti sopstveno dvorište, pa se onda može preko plota pomalo zaviriti kod komšije ili susjeda i nešto nih priupitati ili savjetovati.
Od kuda je tvoje razmišljanje i pravo, da se umjesto Bošnjaka interesuješ i brineš za njihovog kandidata u Predsjedništvo?

Možete vi u SDP-u za njega svi i ginuti te 2022. na izborima, jer ste apsolutno zanemarili društvene i državne interese, kako bi zajednički stvorili i ojačali istinske patriotske snage, koje bi nam i te godine doprinijele i očuvale sve vrijednosti naše jedine domovine Bosne i Hercegovine i njenoga sistema, po mjeri i volji svih njenih građana.

Druže Vojine, moram te podsjetiti, da su radnici srpske nacionalnosti iz firme Aluminij iz Mostara,u koju sam i lično kao stručnjak došao na kamen temeljac iz Republike Srbije, kao i mnogi Bošnjaci, kao i psi izbačeni van kapija firme, koju su gradili i godinama vodili proces, bez ikakvog obeštećenja ili bilo kakvih radničkih prava.

Upravo je nesreća i u odnosu i politici tvoga predsjednika Nermina Nikšića, koji je u vrijeme svoje premijerske funkcije otvoreno koalirao sa najvećim kriminalcima, lopovima i nacionalistima iz firme, Mijom Brajkovićem i Ivom Bradvicom, te dozvolio da se Srbima dodjeli po nula dionica.

Pod sloganom „borca za čovjeka i državu“ kao isključivu demagošku floskulu, vaš SDP i Nikšić, iskazali su svoju „mutnonacionalnu“ politiku, kvazi demokratiju i kvazi socijalnu pravdu, upravo nad radnicima srpske nacionalnosti.

Druže Vojine, kao „srpska ikebano“ u njihovim redovima podsjećam te, da se niste niti jednim stavom ili riječju podrške za ove Srbe oglašavali kod svoga šefa i drugih, izuzev djelimično pok. Svetozara Pudarića, koji je jednom prilikom i pokušavao nešto iskazati i učiniti za nas.

Drugo interesantno pitanje, druže Vojine, je u činjenici da je vaša stranka SDP „jamila“ sva materijalna dobra koja su bila u nadležnosti bivšeg SKJ, da je koristite kao bogatu logistiku, ali ste znatno skrenuli sa ideološkog i programskog puta iste stranke.

Kao takvi, nije vam niti u bilo kakvom interesu da se uvrstite u kolonu naših lijevih i patriotskih snaga, za našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu, kako bi se na svim izborima, pa i ovim narednim suprostavili nakaradnoj i nacionalističkoj koaliciji vodećih stranaka, posebno HDZ-u i SNSD-u.
Nalaziš za potrebu da uglednog, pametnog i veoma aktivnog parlamentarca Denisa Bećirovića, koji ima veoma izražen svoj glas i stavove, da kritikuješ i da ga svrstavaš, kako reče u korisnika „budžetskog patriotizma“.

Hvala ti druže Vojine da mogu da čujem i koristim ovaj istinski i veoma utemeljeni izraz „budžetskog patriotizma“ „ te da te priupitam da mi kažeš nekoga od vaših partijskih čelnika da nije na bilo kojem budžetu, parlamenta, skupština, gradskih vijeća, javnih firmi i sličnih državnih institucija, da nisu zaista dugogodišnje „budžetske patriote“.

Nisu naši Bošnjaci toliko naivni i slijepci da ne znaju predložiti i izabrati svoga predstavnika u aktuelno Predsjedništvo, a ne da im ovaj „kvazi patriota“ bude predstavnik, zajedno sa vama svima.
Daleko nam je bolje, prihvatljiva i korisna tvoja i vaša aktivnost, da u RS-u odstranite i očistite sve te glodare, krtice našega sistema i rušitelje naše jedine domovine Bosne i Hercegoviene, na čelu sa najvećim nacionalistom i saradnicima i istomišljenicima, guslara iz Laktaša, Milorada Dodika.
Bio bi to najveći vaš doprinos na svim zajedničkim političkim aktivnostima u našoj domovini, a brigu o Bošnjacima isključivo njima prepustiti.

Na kraju, druže Vojine preporučio bih ti da se oslobodiš svojih zabluda o veličini, liku i nedjelima svoga predsjednika Nermina, da se možda malo i preseliš u ove hercegovačke krajeve i da neposredno spoznaš svu politiku tih vaših hercegovaca, koji vam u mome rodnom Sarajevu zajedno sa HDZ-ovcima i Draganom Čovićem, prodaju „muda“ za bubrege.

Isto tako bilo bi sjajno i poželjno, kada bi stao za vrat vašem velikom diktaturu, najvećem nacionalisti srpskoga roda, kriminalcu i lopovu, guslaru Miloradu Dodiku, pa da glasamo i za pravog bosanskog Srbina za buduće Predsjedništvo BiH, bio bi to za naše građane životni dobitak.Ostali prilozi:
» DŽEMKO I SAMIRA DEDOVIĆ - VIŠE OD LJUBAVI
Fahra Kurdija | 29. July 2021 19:53
» PAMTI, BOŠNJAČE PAMTI, DA TI SE NE PONOVI!
Mensud Alićušić | 26. July 2021 16:57
» TEŠKO ONOM KOGA DODIK BRANI OD BOŠNJAKA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 14. July 2021 14:26
» IZLOŽBA O ENVERU MARIĆU SPOJILA UGLEDNE LIČNOSTI MOSTARA
Zlatko Serdarević | 28. June 2021 17:48
» OSVRT NA ZBIRKU KRATKIH PRIČA ,,INICIJALI” KEMALA MUSIĆA
Božidar Proročić | 23. June 2021 17:10
» OSVRT NA KNJIGU "SAVREMENA KNJIŽEVNOST AZERBEJDŽANA“
Božidar Proročić | 19. June 2021 15:12
» ZUMRETA, MUNIRA I KADA – BOSANSKE HEROINE SIMBOLI SU BORBE ZA BUDNU SAVJEST ČOVJEČNSTVA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 11. June 2021 12:34
» ŠEHIDISKOM KRVLJU NATOPLJENA ZEMLJA HRVATSKA
Ferhat Korajac | 04. June 2021 14:38
Ostali prilozi istog autora:
» SUDBONOSNI VAKAT I ZEMAN
13. April 2021 14:39
» KO ISPRAVLJA KRIVU DRINU?
10. March 2021 16:42
» METAMORFOZA LJUDSKOSTI
22. February 2021 14:58
» MOSTARSKA IZBORNA CIRKUSIJADA!
16. February 2021 14:15