Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

SANDŽAK: OTVARANJE KONZULATA TURSKE VRHUNAC DOBRE MEĐUDRŽAVNE SARADNJE
Autor: B.net
Objavljeno: 14. April 2021. 14:04:18


Generalni konzul Republike Turske u Novom Pazaru NJ.E. Bašar Bašol posjetio je danas Stranku demokratske akcije Sandžaka i tom prilikom razgovarao sa predsjednikom dr. Sulejmanom Ugljaninom.

Predsjednik Ugljanin je istakao da otvaranje Generalnog konzulata Republike Turske u Novom Pazaru predstavlja vrhunac dobre međudržavne saradnje koja je postigla najveći nivo u svojoj novijoj istoriji.

„Naš je interes kao Stranke demokratske akcije Sandžaka, naglašavam Sandžaka, je da se dobri međudržavni odnosi Republike Turske i Republike Srbije nastave i mi ćemo da damo puni doprinos tome“, – naglasio je Ugljanin.

Otvaranjem konzulata Republike Turske u Novom Pazaru stvaraju se uslovi za jednu pravnu sigurnost svih građana Republike Turske koji dođu u Sandžak i u Republiku Srbiju.„Pravna sigurnost je takođe najznačajniji faktor za investitore koji žele da ulože u bilo koju zemlju, tako da smatram da će postojanje konzulata kao garanta pravne sigurnosti motivisaće veliki broj investitora iz Turske da ovde investiraju. U tom smislu mi kao politička stranka stojimo na raspolaganju i radujemo se našoj budućoj saradnji“, – zaključio je predsjednik Ugljanin.

Generalni konzul Republike Turske u Novom Pazaru NJ.E. Bašar Bašol zahvalio se na prijemu i produktivnom sastanku sa predsjednikom Ugljaninom i istakao da je od njega dobio važne informacije u vezi Sandžaka.
„Govorili smo o mogućim investicijama u Sandžaku. U budućem periodu ću kao sa svim prijateljima iz Sandžak sarađivati i sa gospodinom Ugljaninom. Još jednom smo dokazali da su odnosi između Srbije i Turske u korist građana Sandžaka, nadam se da ću u budućem periodu raditi puno korisnih stvari“, – naglasio je generalni konzul Bašol.Ostali prilozi:
» APEL DA JERUZALEM BUDE SVETI GRAD MIRA UMJESTO GRAD SVETOG RATA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 10. May 2021 18:34
» VELIKI LIDERI HEJDAR ALIJEV UZ 98. GODIŠNJICU ROĐENJA
Božidar Proročić | 10. May 2021 16:22
» BRATUNAC: OBILJEŽEN DAN LOGORAŠA BOSNE I HERCEGOVINE
Anadolu Agency (AA) | 09. May 2021 14:44
» DAN POBJEDE NAD FAŠIZMOM, DAN EUROPE I DAN ZLATNIH LJILJANA
Anadolu Agency (AA) | 09. May 2021 14:37
Ostali prilozi istog autora:
» DAN GRADA SARAJEVA
06. April 2021 13:39