Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Dan (su)osjećanja i (sa)žaljenja
DR. CERIĆ: BOSNA JE SPREMNA DA PRUŽI RUKU SPASA SRBIJI
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 04. March 2021. 16:03:40
DR. MUSTAFA CERIĆ: Mi u Bosni smo vaše komšije u Srbiji i zato vam želimo sve što sami sebi želimo a najviše od svega želimo vam da Beograd ne doživi opsadu od 1.425 dana i noći kao što je doživjelo naše Sarajevo a kamoli da doživite da vam bude „ponovo više zaraženih“ od Korone.! To vam nikako ne želimo, kao što ne želimo ni samima sebi!


Našem nedavnom gostu Vučići,
Lijepi vam kraljevski pozdrav iz Bosne!

Vijest da je kod vas u Srbiji ponovo više od 3.000 zaraženih te da je umrlo 19 osoba, nije nas obradovala, već nas je rastužila i zabrinula za opće zdravlje vaše nacije.

Otvori link Ponovo više od 3.000 zaraženih, umrlo 19 osoba

Zato smo spremni da vam pružimo našu bosansku ruka spasa, kao što ste vi nama pružili nekidan na Sarajevskom aerodromu!

Međutim, mi nemamo pet hiljada/tisuća vakcina da vam darujemo, ali imamo pet hiljada/tisuća želja da vam pošaljemo i zaželimo brzi oporavak od Korone!

Živimo u biblijskim vremenima kad komšija komšiji treba da bude brata shodno univerzalnoj Isaovoj, Alejhisselam, moralnoj poruci: „Voli i želi svom bratu ono što želiš samome sebe“.

Mi u Bosni smo vaše komšije u Srbiji i zato vam želimo sve što sami sebi želimo a najviše od svega želimo vam da Beograd ne doživi opsadu od 1.425 dana i noći kao što je doživjelo naše Sarajevo a kamoli da doživite da vam bude „ponovo više zaraženih“ od Korone.! To vam nikako ne želimo, kao što ne želimo ni samima sebi!

U muci se poznaju junaci pa nam dopustite da u vašoj muci mi budemo junaci, koju suosjećaju s vama i koji vas sažalijevaju. Nadam se da prihvatite ovo naše suosjećanje i sažaljenje!

I nadamo se da razumijete da vaš nedostatak priznanja i suosjećanja prema žrtvama srpskog genocida u Srebrenici nas u Bosni čudi jer ne možemo da shvatimo da niste čuli Hrista, Alejhisselam, ako u njeg vjerujte, koji je govorio da se ne smije ubiti nevina čovjeka, već da se mora voljeti čovjeka, a nečovjeka, kao što je Milomir (Mrzomir) Marić, mora se zaustaviti da ne širi mržnju prema bosanskim komšijama, koji mu ništa loše ne čine da ih vrijeđao njihov ljudski ponos i čast te im prijetio novim genocidom, poput starog kojeg je onomad najavljivala beogradska „Duga“ .

Žao mi je što vas moramo stalno podsjećati na ove činjenice, ali nam je drago što ih vi morate stalno slušati kako biste ih jednog dana shvatili i prihvatili jer sve je laž osim srpskog genocida u Srebrenici!

Nadam se da ste me shvatili!

Čuvajte se od opasne Korone!

Lijepi pozdrav iz Republike Bosanske!
Vaše bosanske komšije!Ostali prilozi:
» TURKOVIĆ: VEOMA VAŽAN I PRECIZAN STAV G7 O BIH
Anadolu Agency (AA) | 06. May 2021 14:28
» KURTĆEHAJIĆ: DRUŽE TITO OTKAD TEBE NIJE O NARODU NEMA KO DA BRINE
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 04. May 2021 15:47
Ostali prilozi istog autora:
» BRAVO… BAKIRE…
04. April 2021 14:34
» OPSADA UMA
27. March 2021 14:50