Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

BLEJANJE MILORADA DODIKA U STUDIJU N1
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 20. November 2020. 19:11:21


Piše: Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, bosanski Srbin! Poštovani građani i gledaoci svih TV medija, da znate ko je vaš Predsjednik, ali ne i moj, jer sam ja lično bosanski Srbin i ne pripadamo niti istom narodu niti Bogu, ovih „dodikovaca“.
Tako je Mile prekinuo svoje blejanje, vrijeđanje i ponižavanje gledateljstva i domaćina, te je svoje stado usmjerio preko Drine do Dedinja i svoga Vučka i njegovih vučića, uz blejanje i guslanje, sa svojim nacionalističkim i fašističkim besjedama i porukama.
Tjera Mile svoje stado preko Romanije i Ravne gore, za trenutak se zadržao u studiju televizije N1 i prezentirao gledaocima svoje „blejanje“, svojstveno njemu uz gusle i njegovu vulgarnu narav i ponašanje?
„Novinarka N1 televizije Emela Burdžović Slipičević u sinoćnjoj emisiji ugostila je člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, a ono što je trebao biti uobičajeni razgovor s političarem uključenim u politiku Bosne i Hercegovine pretvorilo se u najblaže rečeno kaos“. /citat sa portala/

Teško su mu pala pitanja o porukama građana u Banja Luci i Bijeljini, kao i druženje sa nekim kriminalcima i lopovima i šta ne sve.

Ko je gledao i slušao „Intervju“ na TVN1, te raspravu voditeljice i Milorada Dodika, morao se odmah priupitati, da li je moguće da je to njihov, od danas, predsjedavajući Predsjedništva BiH?
Njegov vokabular u vidu „blejanja“ i ponašanje najobičnijeg čobanina koji je svoje stado za trenutak ostavio na ulazu u studio, te je nastavio sa vrijeđanjem gledalaca, na veoma primitivan način, guslarsko-čobanski.

Njegovih četrdeset i nešto opština i načelnika i gradonačelnika, čine tu njegovu plejadu pastira, kao što je i on lično, nemogavši preboliti gradonačelnike Banje Luke i Bijeljine. On je to navikao i može činiti na svojoj RTRS televiziji ili kod medija koje su njegovo lojalno informativno sredstvo, poput njegovog uzora. Gebelsa ili sa svojim „papcima i blećcima“ u skupštinskim sedaljkama RS-a, gdje su poput njegove mašinerijena lažima i stvarali svoju istinu.

Zaista, tako ugledna, respektabilna i sadržajna najgledanija i profesionalna televizija N1 sa svojim profesionalnim kadrovima iz svih dijelova regije i Bosne i Hercegovine, kao i ova voditeljica Emela, veoma prijatno, konkretno i za gledaoce poželjno vodila je emisiju i postavljala neugodna pitanja, ovome Laktaškom đilkošu i guslaru, upravo veoma konkretno i sadržajno profesionalno pripremljena.
Preporučio bih uredništvu ove televizije i rukovodiocima da svakako nagrade u bilo kojoj formi gospođu Esmu za njen profesionalizam, jer ako je za svoje veliko srpske nacionalističke gluposti i Milorad Dodik mogao dobiti neka odlikovanja od patrijarha Irineja, a mlađani Draško od Amfilofija, zašto to i naša Esma nebi dobila svoje priznanje.

Poštovani građani i gledaoci svih TV medija, da znate ko je vaš Predsjednik, ali ne i moj, jer sam ja lično bosanski Srbin i ne pripadamo niti istom narodu niti Bogu, ovih „dodikovaca“.

Tako je Mile prekinuo svoje blejanje, vrijeđanje i ponižavanje gledateljstva i domaćina, te je svoje stado usmjerio preko Drine do Dedinja i svoga Vučka i njegovih vučića, uz blejanje i guslanje, sa svojim nacionalističkim i fašističkim besjedama i porukama.Navikao je on na svoju televiziju i svoje novinare, koji mu lansiraju i postavljaju njegova željena i pripremljena pitanja, na koja on tako laskavo, ironično i licemjerno može da odgovara i da lažima truje svoj zatrovani veliko srpski rod u genocidnoj tvorevini, ostavljenoj mu u amanet od psihijatra iz Haga i njegovih sljedbenika.

Njihova tvorevina RS, izrodila im je genocidne retardirane politikante, ulizice, poslušnike i seoske mafijaše, koji slijede Miloradov put, na zalutaloj trasi ka crnoj budućnosti, urbicidne tvorevine tzv. Republike srpske, kao sulude prethodnice sa ulaskom u veliku Srbiju, kakvu im je ostavio njihov Slobodan, Radovan, Ratko i cjelovita akademska svita ANUS-a sa Ćosićem i njihovim memorandumom, osvještanim visokim crkvenim vjerodostojnicima i njihovog Boga.Ova izuzetno profesionalna, hrabra i argumentovano dobro pripremljena voditeljica Emela, za primjer mnogim njenim kolegama koji se bave ovim poslom, služi za primjer iskrenom i istinitom novinarstvu, za dušu i potrebe svojih gledalaca i slušalaca.

Istina je, voditeljica Elma je bila divna riba u vodi, za razliku od svoga gosta i sagovornika, velikog Srbina, despota i diktatora, samozvanog kralja svoga „stada pratilaca" Milorada Dodika, koji je ličio na ribu na suvom terenu, bez daha i bez duše.

Očito da ovakvim profesionalcima sa TVN1 nije u mogućnosti da guslar iz Laktaša, može prodavati „muda za bubrege“ i lansirati im gadosti i bljuvotine, kao što to redovno čini svojim istomišljenjima i na besjedama svojih sjela i podgrmečkih šatorskih pijanki i veselja i sa Vučkom i Vulinom i tovariščem Petrom Ivancovom i sa inim svojim nacionalističkim uzorima i sljedbenicima.

Sa svojim jaranom i potomkom sa Blajburškog polja, velikim mostarskim uzurpatorom i sličnim diktatorom hrvatskoga roda, Draganom Čovićem, moćnikom koji i tokove rijeke je mogao da mijenja, poradi svoje kriminalne hacijende u mostarskim Barama.

Što je ovaj ustaški sljedbenik, protjerao i sve Srbe iz firme Aluminij, to njegovog jarana po „čistokrvnim zrncima „srpsko-hrvatskim i ne interesuje, brižan je za status ovih Hrvata i za njihovu istu takvu genocidnu tvorevinu Herceg Bosnu.

Sve dok su ovakvi guslari i orguljaši u našim strukturama državne vlasti, čemu se dobrom nadati, pitanje je sadašnjosti i budućnosti.
Ostali prilozi:
» HUSEJN EF. ĐOZO NIJE UMRO, ON JE ŽIV, SAMO ŠTO MI (ONI) TO NE OSJEĆAJU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 17. January 2021 14:39
» DOKLE ĆE NAM DOMOVINA BITI U RALJAMA „GUSLARA I ORGULJAŠA“?
Mr. Milan Jovičić | 16. January 2021 19:13
» NJEGOŠEVI BOSANSKI CRNOGORSKI SRBI
Sead Zubanović | 16. January 2021 17:50
» ŠTA LI JE SA NAŠIM PRIJATELJIMA IZ SREBRENICE?
Božidar Proročić | 15. January 2021 17:32
» PRIČE O SUŽIVOTU KOJE ULIVAJU NADU
Dr. sc. Amir Ismić | 15. January 2021 15:58
» SVAKI BOŠNJAČKI OTPOR FAŠIZMU TREBA IZJEDNAČITI S STVARNIM FAŠIZMOM
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 15. January 2021 12:43
» SAPUN, PARFEM I BANIJA
Said Šteta | 14. January 2021 14:55
» LEKCIJE NAUČENE NAKON IMPLEMENTACIJE DAYTONSKOG MIROVNOG SPORAZUMA
Dr. Mirko Pejanović | 13. January 2021 03:11
» FEJSBUK USPOMENA: ZAKON, LITIJE I GLASANJE
Omer Šarkić | 09. January 2021 15:21
» OTVARA SE KOSOVSKA (PRED)IZBORNA PANDORINA KUTIJA
Sahit Kandić | 07. January 2021 02:50
» VJERA U BOGA - NEPOGRJEŠIVI PSIHOLOG
Ajša Čišija | 06. January 2021 20:43
» USTAV SE TEMELJI I GRADI NA ŽRTVAMA JEDANAEST GENOCIDA
Željko Milićević | 01. January 2021 16:46
» MIGRANTI I MAĆEHINSKI ODNOS DRŽAVE PREMA KRAJINI
Muhamed Mahmutović | 01. January 2021 14:34
» ALUMINIJSKI IGROKAZ FADILA NOVALIĆA I ČIMBENIKA
Mr. Milan Jovičić | 01. January 2021 14:33
» RAT PROTIV MIGRANATA: MIGRANTSKA KRIZA NA SRAMOTU I DUŠU SVIMA
Zijad Bećirević | 31. December 2020 00:34
» U SUSRET PROMJENI USTAVA BOSNE
Mr. sci. Džavid Begović | 30. December 2020 04:17
» VOJINE MIJATOVIĆU, IZET NANIĆ R.A. NIJE ULUDO POGINUO!!!
Ajša Čišija | 29. December 2020 13:00
Ostali prilozi istog autora:
» FENOMEN SRPSKIH LAŽI
04. December 2020 14:48
» KRENULO JE, KRENULO!
17. November 2020 15:33
» ĆOŠKASTI BOSANSKI TRONOŽAC
19. October 2020 02:45
» PRISJELA IM BEOGRADSKA VEČERA
14. October 2020 14:19