Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Islamske teme

MEDŽLIS IZ PLJEVLJA: MUSLIMANI DA OSTANU PRIBRANI I NE NAPUŠTAJU SVOJA OGNJIŠTA
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 02. September 2020. 18:09:23


Nakon niza orkestriranih napada na objekte Islamske zajednice Pljevlja kao i njegove istaknute članove, Medžlis Islamske zajednice apeluje na organe bezbjednosti u Pljevljima da zaštiti lica i imovinu, te sve muslimane ovog grada.

“Zanima nas zašto državni organi nisu identifikovali ili lišili slobode ni jedno lice koje je odgovorno za širenje mržnje i straha među muslimanima Pljevalja, te za nasrtaje na njihove privatne i sakralne objekte? Pozivamo sve muslimane u Pljevljima da ostanu pribrani i da ne napuštaju svoja ognjišta. Ne želimo povratak u 90-te godine, već da zajedno gradimo bolju i prosperitetniju Crnu Goru koja je i formalno država svih njenih građana”, navodi predsjednik Medžlisa IZ-e Pljevlja, Muriz Muslić.

Također, pozivaju predstavnike političkih partija da novonastalu situaciju u Pljevljima ne koriste u svoje političke svrhe, te da na račun kontrolisanja haotične situacije ne ubiraju poene.

“Od danas Medžlis IZ-e Pljevlja obustavlja sve najavljene posjete od strane političkih subjekata”, ističe Muslić.

Još jednom je pozvao sve građane Pljevalja na smirivanje situacije i strasti zbog novonastale političke situacije, kao i organe javnog reda i mira da rade svoj posao.

“Zahvaljujemo se svim građanima koji su se ponudili da štite objekte Islamske zajednice, ali smatramo da u savremenom civilizacijkom društvu to trebaju činiti nadležni organi”, zaključuje se u saopštenju.Ostali prilozi:
» DOMOVINA BIH, HIDŽRA, REGISTRACIJA, IZBORI, SREBRENICA...
Prof. dr. Enes ef. Ljevaković, zamjenik reisu-l-uleme | 14. August 2020 15:25
» MAFIRMACIJA MEKTEBA I MEKTEBSKE POUKE
MINA | 25. July 2020 19:05
Ostali prilozi istog autora: