Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Aktuelno
Umjesto čestitke za 8. mart – Dan žena: “Moj stid pred Arnelom Smajlović”, iskazuje dr. Cerić
ARNELA SMAJLOVIĆ: GDJE VRIJEDE MOJE "TITULE", U KOJEM SISTEMU?
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 08. March 2020. 15:03:20


Mnogi ne mogu pretpostaviti sa koliko problema se susreću mladi vezano za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini, bez obzira što su uspješno završili fakultete i ako su djeca šehidskih porodica, bez oba ili jednog roditelja koji su ubijeni u vremenu genocidne agresije u BiH. Čak uz sve to ako je još 80% invalid, poput Arnele Smajlović, koja je bila učenica generacije. Zato ne treba čuditi da mladi odlaze, bh. politički establišment samo slijegnu s ramenima, jer kako je poznato, dobro su uhljebili svoju djecu i rodbinu, a OHR i Inzko samo dijele lekcije zabrinzutosti, što jeste za svaku osudu. Arnela Smajlović se oglasila na svojem Facebook profilu (koji objavljujemo u nastavku), ističući svoj problem, sa uslikanim odbijenicama za posao, na šta se oglasio i Reisu-l-ulema (1993 – 2012) dr. Mustafa Cerić, pod naslovom „Moj stid pred Arnelom Smajlović”.

Arnela Smajlović piše:

Po kojem osnovu imam prednosti kao civilna žrtva rata 80% invalid, šehidska porodica, djete bez oba roditelja, učenica generacije, fakultetski obrazovana mlada osoba u BiH, gdje su moji roditelji, kao i mnogi drugi, krvlju i životima platili slobodu, da ja nemam nikakvo pravo sada, osim pokopa kad umrem. Ovo su neke od odbijenica nisu sve mogle stati na sliku i uvjerenja o prednosti pa Vas samo pitam ako neko zna odgovor GDJE VRIJEDE MOJE "TITULE" u kojem sistemu?

Njemačka?Amerika? Po kojim PRAVILNIKU SADA I KAO NOVOM ZA PODOBNE? Najveći sam stranac u svojoj zemlji gdje su moji roditelji zajedno sa mnom stradali...

Do novih izbora ove godine, ako ne rješim svoje radno pravo koje mi pripada, nakon izbora u oktobru, stupam u proteste i štrajk glađu i iznijet ću još mnogo šokantnih detalja vezano za moj slučaj i pozvati sve medije! Zašto nakon izbora? Zato što mi niko ne može reći da sam alat za izbore nekih stranaka, a i takav smo narod da kada se boriš za svoje pravo, pravdu i istinu odmah bivaš osuđen da te neko plaća...Zvali su me da radim opet po projektu da se maksimalno i predano zalažem srcem i dušom jer samo tako radim, a tako smo izginuli i stradali, ja, moj otac i majka... Sad Vas ja pitam da li bi Vi prihvatili da Vas opet nakon godinu dana vrate na biro? Samo statististički podatci ništa drugo i to za oko 450 - 500km mjesečno!?

Već sam radila na takvom projektu u školi gdje sam i sama završila prvi razred u školi gdje je moj babo ukopan na šehidskom mezarju odmah ispod škole, te da bi nedugo zatim izašao konkurs za novo radno mjesto puna plata i sigurno za stalno oni odlučili da ne ispunjavam uslove za dalji rad na tom mjestu... kada sam zvala direktora da pitam ima li mene tu on mi odgovara mi mislili ti u Njemačkoj...e kunem vam se Bogom ja nemam šta da izgubim boriću se za svoja prava do kraja milom ili silom uz DOBRE i POŠTENE ljude ..., zaključila je Arnela.DR. CERIĆ: MOJ STID PRED ARNELOM SMAJLOVIĆ

Draga Arnela,
Hvala ti za ovu objavu na tvom Facebook-u. Jedan moj prijatelj skrenuo mi je pažnju na tvoju golgotu. Nisam mu odmah povjerovao, jer nisam mogao vjerovati da je moguće da ti se to događa nakon što si ostala bez oba roditelja - šehida i nakon što si pokazala svima da si najbolja i kao insan-robot. No, kada mi je prijatelj poslao link tvoga Facebook-a, na kojem si poredala odbijenice na sve moguće konkurse, shvatio sma u kakvom neljudskom društvu živimo. I ta preporuka ministra da imaš prednost u zapošljavanju je vrhunac licmjerja, a zna se munaficima je prerdviđeno dno dna pakla.

Ti, Arnela, nisi za žaljenje. Ti si za divljenje nad tvojom upornosti, saburom, odvažnosti i tvojom velikom dušom, od koje male duše bježe zato što su pokvarene.
Nemam ni suza za tvoj slučaj, jer ti nisi za plakanje. Ja imam samo stid u mojoj duši i tugu u mom srcu što živim u državi u kojoj vladaju nesavjesni, bezočni, bezdušni ljudi, koji ne vide dalje od svoga nosa.


DR. CERIĆ: Draga, Arnela, ako budeš prisiljena na "štrajk glađu", molim te dozvoli mi da ti se pridružim!
Bojim se Boga i stidim se tebe i tvojih roditelja - šehida što ti se ovo događa pored nas, njih, živih, koji su izgubili kompas pa lutaju u svojoj bahatosti i bezosjećajnosti.


Stidim se pred tobom, Arnela, ne zato što ti ne mogu pomoći, jer ti nisi muhtač ničije pomoći, već se stidim zato što pripadam ljudskom rodu, koji nema ni vjere ni morala.
Opet se pitam: zar je moguće da se to tebi događa pored svih nas, svih njih, koji se zaklinju Bogu da su muslimani, a koji to nisu ako nisu pravedni, ako nisu moralni, ako nisu savjesni i ako nisu odgovorni.

Ne, ne, Arnela, ne treba oni da tebe sažaljevaju, već ti treba da njih sažaljevaš zato što im je u duši košmar, koji ih razjeda u njohovoj pohlepi za onim što im ne pripada. Jad, bijeda i čemer kruži nad našim glavama.

Draga, Arnela, ako budeš prisiljena na "štrajk glađu", molim te dozvoli mi da ti se pridružim!
Bojim se Boga i stidim se tebe i tvojih roditelja - šehida što ti se ovo događa pored nas, njih, živih, koji su izgubili kompas pa lutaju u svojoj bahatosti i bezosjećajnosti.
No, oni treba da znaju da vlast može da traje u kufru, ali ne može da traje u zulumu!
Arnela draga, halali mi!

Od srca primi moj selam!

Čitaj i uči u ime tvog Gospodara, Arnelinu priču na Facebooku-u za pouku i poruku!

VRHOstali prilozi:
» CRNA GORA U MAJSKIM JUTRIMA NAŠIH POSTOJANJA
Božidar Proročić | 21. May 2023 22:35
» IZGLASANO SVIH 50 AMANDMANA HDZ-A I OSMORKE
Vijesti.ba | 26. January 2023 21:37
» RAMAZANSKI PANEL ZA ŽENE: ZNAMENITE ŽENE U ISLAMU
Bošnjaci.Net | 19. April 2022 16:55
» ANALIZA - ČETRNAEST GODINA NEZAVISNOSTI KOSOVA
Anadolu Agency (AA) | 16. February 2022 20:36
» PROTESTI U NEW YORKU PROTIV SRBIJE, 28. OKTOBRA U 12PM
Bošnjaci.Net | 13. October 2021 20:58
» RAFET HUSOVIĆ SE POVLAČI SA ČELA BOŠNJAČKE STRANKE I POLITIKE
Anadolu Agency (AA) | 28. February 2021 23:21
» MILO
| 16. February 2021 18:44
» MOSTARSKI „AUTENTIČNI“ SRBI, NA IZBORIMA
Mr. Milan Jovičić | 22. October 2020 15:04
» BKHD: RAMAZANSKI PAKETI ZA BIH
B.net | 28. April 2020 01:16
» GDJE JE KOJA VOJSKA BILA 9. MAJA 1995.?
Vijesti.ba | 22. April 2020 14:57
Ostali prilozi istog autora:
Ismetabanner1ad.jpg
EdinaImamovicbanner.jpg
fastvee.gif
Istina o sutorini.jpg
EsmirBasic2312.jpg
Tucakovicadzamija5.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif