Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Izbori

KOMŠIĆ: SPREMNI SMO PREUZETI ODGOVORNOST I VLAST, ZA TO IMAMO RJEŠENJA I POŠTENJA
Autor: B.net
Objavljeno: 28. September 2018. 16:09:24


„Demokratska fronta sa svojim partnerom Građanskim savezom, stvorila je koaliciju koja je programski i kadrovski sazrila da preuzme ključne političke procese u Bosni i Hercegovini. Naš program 'Pobjednička BiH' pripremala je mjesecima Politička akademija Demokratske fronte, tijelo sastavljeno od eminentnih stručnjaka iz različitih oblasti. Program je usaglašen je s ključnim političkim ciljevima GS-a i svim građanima je dostupan putem naših službenih internetskih stranica. Naslanjajući se na ova programska rješenja jedini sam kandidat koji je ponudio vlastiti program rada u Predsjedništvu BiH pod nazivom 'Predsjednička vizija napretka' koji precizno utvrđuje što namjeravam raditi i na koje ključne političke procese uticati u narednom mandatnom periodu s pozicije člana Predsjedništva, ali i predsjednika DF-a i dostupan je na svim građanima na mojoj ličnoj web stranici“, izjavio je Željko Komšić.

„Mi smo opozicione stranke, kao što možete primijetiti glasno se borimo protiv vanjskih i unutrašnjih protivnika državnosti Bosne i Hercegovine. I to je prioritetna borba. Bez stabilne BiH nema ni stabilne ekonomije, nema pravne države, nema sretnih porodica. Kada se postavljamo kao opozicija onda govorimo o onome što ćemo napraviti, a ne o poznatim poražavajućim činjenicama koje su naočigled svima. Isticati stalno kako je loše nije lijek, već samo ubijanje nade da može biti bolje“, dodao je Komšić.

„Početak oporavka i pokretanje razvoja i prosperiteta ove države u njenim unutrašnjim kapacitetima kreće od poštenog odnosa među ljudima. Svi programi, sjajne ideje, infrastrukturni projekti padaju u vodu pred nepoštenim tenderima, nepoštenim konkursima za radna mjesta, nepoštenim sudskim procesima. I zato smo sve ove godine kao stranka sazrijevali s ljudima koji se nisu ogriješili o zakon, a od nas su odustajali mnogi koji nisu bili spremni na takav pristup. Na našim listama nećete naći puno poznatih lica, nemamo masu estradnih političara, jeftinih provokatora koji obasipaju medijski prostor...Politiku ćemo dovesti tamo gdje ona davno stanuje u modernim društvima, u institucije gdje će naši ljudi pošteno, stručno i odgovorno raditi svoj posao u tišini i s jasnom vizijom. Sve naravno s onim partnerima koji na ovaj put bezrezervno pristaju“, pojasnio je Komšić.Ostali prilozi:
» SUTRA IZBORI U MOSTARU
Fena | 19. December 2020 23:27
» 20. DECEMBAR - LOKALNI IZBORI U MOSTARU
Hina | 27. November 2020 14:36
» TAJNE PLATE I NAKNADE SDP FUNKCIONERA
B.net | 21. October 2020 23:02
Ostali prilozi istog autora: