Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Sandžak
NOPVI PAZAR: DELEGACIJA AMERIČKE AMBASADE POSJETILA MEŠIHAT
Autor: Mesihat.org
Objavljeno: 22. August 2014. 19:08:48
U petak, 22.08.2014., predstavnici političkog odjeljenja američke ambasade u Beogradu posjetili su Mešihat IZ-e i tom prilikom razgovarali sa direktorom Medrese „Gazi Isa-beg“ Rešad-ef. Plojovićem i dekanom Fakulteta za islamske studije dr. Enver-ef. Gicićem.Direktor Plojović je upoznao goste sa ustrojstvom Islamske zajednice, njenim ranijim i aktuelnim djelovanjem, rezultatima postignutim na polju odgojno-obrazovnog rada nakon osnivanja obrazovnih ustanova od Medrese do Univerziteta, humanitarnim aktivnostima, kao i problemima sa kojima se Islamska zajednica suočava.

Delegacija se interesovala za opšte stanje u Islamskoj zajednici i društvu, probleme i načine njihovog rješavanja, iskazujući svoju spremnost za učešće u njihovom rješavanju. Bilo je riječi i o konkretnim projektima saradnje na polju obrazovnog i rada sa mladima, kao i na polju prenošenja istine o muslimanima i stanju u regiji Sandžak, sa ciljem ispravljanja krive slike, kako je vrlo često predstavljen ovaj kraj i muslimani koji žive u njemu.

Delegacija Mešihata je istakla da su Bošnjaci muslimani autohtono stanovništvo ove regije, evropski narod, da dijele i zagovaraju islamske vrijednosti, a brojne od njih su one za koje se zalaže i Evropska unija, poput tolerancije, suživota, poštovanja ljudskih prava, slobode itd.

Predstavnici Američke ambasade su naglasili da će nastaviti budno pratiti događaje i razvoj situacije na ovom prostoru i da će vrlo brzo ponuditi konkretne projekte međusobne saradnje.Ostali prilozi:
» I DALJE IMAMO NAPADE NA VJERSKE OBJEKTE, KAO I POJEDINCE I GRUPE
Anadolu Agency (AA) | 27. September 2021 14:03
» AKADEMIK PROF. DR. ŠEFKIJA ČEKIĆ PRESELIO NA AHIRET
Bošnjaci.Net | 25. September 2021 01:59
Ostali prilozi istog autora:
» ARAP DŽAMIJA U NOVOM RUHU
10. April 2021 14:56