Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
JE LI ĐUKANOVIĆ TOKOM RATA BIO - 'MIROTVORAC'?
Autor: Dr. sc. Ibrahim Kajan
Objavljeno: 24. July 2016. 12:07:18
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.AidaIdaAida (2016-07-26 20:32:21)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Formiranje Vlade izbornog povjerenja je mudar potez dijela opozicije koja je uspjela da pokaže kakva je Milova Vlada. Nije dozvoljeno da se snimaju sjednice Vlade ali je sama Vlada izbornog povjerenja dokazala sve što bi i snimanje sjednica Vlade.
Naime, premijer kaže da nema konsenzusa u donošenju odluka Vlade. Znači da on o svemu odlučuje a ostali samo slušaju njegova naređenja. Da je tako u ostalim vladama svaka bi imala samo premijera i nikoga više. Ne poštovanje potpisanog Sporazuma dokazuje sve ali umjesto odstupanja iz Vlade, opozicija u njoj ima pravo da tuži premijera zbog kršenja Sporazuma.Taj sporazum je kao Ugovor i mora se poštovati.
Opozicija mora tužiti premijera za nepoštovanje Sporazuma.Tražiti odštetu za sve šteta koje su pretrpjeli zbog nepoštovanja ovoga sporazuma.

AidaIdaAida (2016-07-26 12:26:23)
FBI, KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPOD,

Penzioneri KAP-a danima po ovoj vrućini stoje ispred Skupštine Crne Gore tražeći svoja legitimna prava koja su propisana i posebnim Zakonom. Više puta je intervenisala Služba Hitne pomoći zbog toga što je zbog visoke temperature nekima pozlilo. Vlada neće da isplati ljudima ono što im pripada već čini sve da zaustavi svakoga ko bi da im pomogne da ostvare svoja prava. Ovo je terorizam Vlade i zločin protiv čovječnosti.Zbog kojega tražim od stranih predstavnika da svuda gdje naiđu na grupe građana koji protestvuju stanu i uz pomoć prevodioca se raspitaju preko nadležnih lica među okupljenim građanima o njihovim zahtjevima.Da te zahtjeve snime ili zapišu i da ih na sastancima sa premijerom pročitaju i zahtijevaju da budu riješeni ti problemi do sledećeg susreta. Vlada će postaviti odgovarajuće špijune da remete i susret stranih predstavnika sa nezadovoljnim narodom da izazovu neprijatnosti na bilo koji način.Ako su u pitanju žene da ih omalovaže i odvrate od pomaganja nezadovoljnim građanima i radnicima koji su stvarno tu s razlogom . Oni koji su špijuni remete ostvarivanje tih prava pa zato štrajkovi kod nas traju mjesecima i godinama i teško se ostvaruju ta prava.
Obavezno trebate poslati predstavnike sa prevodiocima da pitaju okupljene penzionere KAP-a zašto su tu i da ih saslušate pa premijeru postavite zahtjev da to riješi kao i sve probleme okupljenih nezadovljnih građana i radnika,penzionera.Ako se špijuni pokušaju svojim dobacivanjima i provokacijama uauditi da spriječite rješavanje tih problema samo ih ignorišite a nadam se da će ih i okupljeni koji su s pravom tu i nijesu Milovi špijuni spriječiti da vas vrijeđaju. Obavezno morate poslati svoje predstavnike iz svih ambasada i predstavništava da razgovaraju sa svim okupljenim građanima i da se zabilježe njihovi zahtjevi pa da ih dostavite na sastancima Milu kao uslov za dalje pregovore. Jedini je to način da građani ostvaruju svoja prava.Ostali načini su blokirani.

AidaIdaAida (2016-07-26 08:33:47)
VIDJEĆEMO JE LI OVO STVARNO MISLI ILI NE.AKO NAM DOZVOLI DA SE UREDI NEZAVISTAN PRAVNI SISTEM I DA IZBORI BUDU POŠTENI,PA AKO IZGUBI DA SE MIRNO POVUČE,ONDA OVO STVARNO MISLI.DA SE MIJENJA A NE DA NASILNO I PREVARAMA I OBMANAMA MIJENJA DRUGE.DA SE KAJE I ISKRENO IZVINJAVA I TRAŽI OPROST.KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

U kakvim god uslovima čovjek živi treba da gradi sebe i svoj karakter i stub i čvrst stav na koji se u svim uslovima može osloniti i da svoje principe ne mijenja ni pod kakvim uslovima. Kod nas je sistem takav da te pokušava promijeniti i prilagoditi Milu i njegovim poslovima. Islam savjetuje da materijalno ne bude prioritetno nego duhovno bogatstvo. Tako da treba čekati sistem koji će omogućiti ljudima da zarađuju pošteno a da ne moraju da se mijenjaju. Ja želim da radim ali da uređujem društveni i svoj život u okviru toga. Za to mi trebaju uređene i stabilne institucije kojih nema jer za sve treba novac a do novca se ne može doći u ovakvom sistemu u kojem je neko sve ugrabio da bi kontrolisao sve. Dosadno je kad ti je blokada u društvu i kad ne možeš ništa da radiš i da doprinosiš dobru. Ali kad je tako ne smiješ ništa ni počinjati i zadržati sebe takvom kakva si dok ne dođe trenutak kad će se moći pošteno raditi i stvarati dobro u društvu i lijepo se osjećati radom bez zlostavljanja i podvaljivanja. To se može ako građani ne budu glasali za Mila i za one koji unaprijed kao on govore da će imati odlične rezultate na izborima. Znači da ih u dogovoru sa njim imaju i da će opet igrati sa građanima i njihovom željom za promjenama.Znači, onaj ko misli da se pošteno takmiči kaže da će se potruditi da osvoji birače ali da ne zna rezultat je to zavisi od slobone volje građana.Tvoje je da ponudiš najbolje što možeš a birači biraju.Ako tvrdiš da ćeš imati najbolje razultate znači da je u pitanju prevara i politička korupcija,dogovaranje između vlasti i opozicije.Građani žele promjene vlasti i dobiće ih ako dovedu nove ljude a to su oni koji umjesto govora rade.Ne napadaju nikoga nego rade. Obično budu napadani i brane se ali ne napadaju.Takvi trebaju da kad su napadani napadaju žestoko i da zasjene napadače i galamdžije ali istovremeno da i rade dobro i onda će ih građani birati i tako će biti spriječena prevara i nova pljačka naroda. Takvi sebe smatraju pametnijima od naroda a narod neukim i lako povodljivim. Tako da narod mora da ima nekoga ko će ga spasiti od takvih prevaranata i odvesti pravim putem. Ko će one koji kažu da će pobijediti na izborima ili biti najbolji od opozicije pitati odakle to znaju? To samo Bog može znati i svaki birač za sebe. Drugi mogu biti sigurni samo ako žele da prevare birače i njihovom izbornom voljom i glasovima međusobno trguju.

majk (2016-07-25 05:09:27)
Upitni su i oni koji daju te tzv.zahvalnice kao i oni sto ih primaju.Vama Ibrahime K. hvala sto odvajate istinu od lazi.