Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
KUD “MERAK” - NAJBOLJI AMBASADORI BOSANSKOHERCEGOVAČKE TRADICIJE I KULTURE U KANADI
Autor: Tim Bošnjaci.Net
Objavljeno: 06. May 2013. 13:05:43
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.Sabina Basic (2013-05-07 12:59:31)
Bila nam je cast prisustvovati zabavi koju je organizovao KUD Merak. Uz svirku i igru nase dijece ponovo smo se vratili u nasu Bosnu i na momenat osjetili dio tog meraka uz Merak. Draga naso dijeco volimo vas i sirite MERAK.
F. Bajric (2013-05-07 03:33:46)
Kratko, slatko, efektno. Bio je to impresivan nastup društava “KUD,a Merak” i KUD „Ljiljan» iz Detroita u prepunoj dvorani.

Scenski gledano, bila je to koreografija bez velikih zahtjeva, vrlo lijepih detalja i odlično izbalansiranog trajanja. Mlada, dobno ujednačena grupa iz Toronta s puno potencijala. A to je velika stvar, Ono što se očekuje u narednom razdoblju jest da se taj potencijal mladosti iskoristi.

Kada se analizira nastup grupe iz Detroita, valja konstatirati kako je sve što se u izvedbenom smislu od njih tražilo, odrađeno solidno. Scenski prikaz jako solidan.

Kostimografski gledano, kao i što se tiče urednosti, grupa, može poslužiti kao uzor. Bilo je pravo zadovoljstvo vidjeti tako dobro osmišljenu i prezentiranu personaliziranu raznolikost odijevanja.

Prvenstveno zasluga voditelja (Edite i Roditelja) koji im usađuju ljubav prema našoj tradicijskoj kulturi. Stoga im svi skupa, kao društvo u cjelini, dugujemo čestitke i zahvalu za taj iznimno važan, težak i odgovoran nastup. Sa željom da u budučnosti svjedočimomo još boljim rezultatima.