Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


NEDOPUSTIVIM NAPADIMA NA ISLAMSKU ZAJEDNICU SE POKUŠAVAJU UŠUTKATI ONI KOJI BRANE DRŽAVU
Procitaj komentar

Autor: B.net
Objavljeno: 06. March 2023. 20:03:52
Kampanja koju vlasti entiteta RS i HNS vode protiv Islamske zajednice i Bošnjaka neodoljivo podsjeća na kampanju koja se vodila početkom 90-ih godina, što je bila uvertira za brutalnu agresiju na Bosnu i Hercegovinu, za etničko čišćenje i sistemske masovne zločine koji su kulminirali genocidom.

Posebno je indikativno da u sinhronizovanom napadu učestvuju sljedbenici politika koje su presuđene za genocid i etničko ćišćenje, odnosno udruženi zločinački poduhvat, kojima je tokom agresije cilj bio podjela Bosne i Hercegovine.

Sistemski napadi na reisu-l-ulemu Huseina ef. Kavazovića i Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini pokušaj su da zamjenom teza odgovornost za svoje antidržavne postupke i prijeteću šovinistički retoriku prebace na one koji štite Bosnu i Hercegovinu, njen suverenitet, teritorijalni integritet i institucije.

Oni vrlo dobro znaju da je Islamska zajednica imala i ima časnu ulogu, da nije inicirala i ohrabrivala stravične zločine počinjene u ratu, niti je blagosiljala njihove počinitelje, kao što nakon rata nije štitila i slavila zločince, pravdala zločine, te zagovarala velikodržavne projekte. Radili su i rade to upravo oni koji prozivaju reisa Kavazovića.

Stav reisu-l-uleme Kavazovića da će bosanskohercegovačke patriote braniti institucije Bosne i Hercegovine, a zatim i državu svim sredstvima, pa i oružjem, je činjenica. Izjavu da će neko braniti vlastitu državu kao prijetnju mogu tretirati samo oni koji tu državu žele napasti, podijeliti ili urušiti njene institucije.

Dodik i HNS ovakvim napadima neće uvesti autocenzuru niti pokolebati patriote koji su spremni sa sačuvaju vlastitu državu, niti mogu sakriti svoju odgovornost za njeno podrivanje.

U svemu ovome je poražavajuća i zabrinjavajuća šutnja takozvane „Trojke“. Njome se pokazuje da među strankama koje se svrstavaju u probosanske nažalost ima i onih kojima je umjesto odbrane državnih i vjerskih institucija prioritet naklonost koalicionih partnera. Takav stav ne iznenađuje s obzirom da se i stranke Trojke nerijetko pridružuju sinhronizovanim napadima na Islamsku zajednicu.

VRHOstali prilozi:
» TRIBINA "SUVERENITET BOSNE I HERCEGOVINE"
Bošnjaci.Net | 13. June 2024 18:35
» EMIR SULJAGIĆ ODBIO SASLUŠANJE U PU ZVORNIK
Vijesti.ba | 13. June 2024 15:28
Ostali prilozi istog autora:
» ANELA FETIĆ: USPOMENE
13. March 2024 13:12
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif