Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


SMIJE LI OSMORKA ZAUSTAVITI IZBOR VIJEĆA MINISTARA DOK SE NE RIJEŠI PITANJE DRŽAVNE IMOVINE?
Procitaj komentar

Autor: NAP
Objavljeno: 29. December 2022. 19:12:56
- Režim Milorada Dodika jučerašnjim glasanjem u Narodnoj skupštini entiteta Rs i usvajanjem zakona o nepokretnoj imovini nastavio je sa otimačinom državne imovine i antidejtonskim djelovanjem.

Trubadur Dodikove politike Milan Tegeltija odgovarajući lideru SDP-a Nerminu Nikšiću koji je kazao kako navodno neće biti nikakvih kompromisa poručio je da sporazum između Osmorke I SNSD-a upravo predviđa sve ono što je izglasano u Narodnoj skupštini entiteta Rs-a odnosi se na imovinu. Sam Milorad Dodik poručuje da kako imovinu ne da ali i to da ostaje pri potpisanom sporazumu sa Osmorkom.

"Stav Republike srpske neće biti izmijenjen kada je u pitanju imovina, a što se tiče Osmorke, mi ostajemo na principima potpisanog sporazuma", naglasio je Dodik.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić jučer je poručio da stranke Osmorke trebaju usloviti proceduru izbora novog Vijeća ministara BIH SNSD-ovim odustajanjem od usvajanja antiustavnog zakona o nepokretnoj imovini u NSRs-u.

Da li će stranke Osmorke uvažiti Komšićevu sugestiju i zaustaviti izbor novog Vijeća ministara dok se ne riješi pitanje državne imovine, u ovom trenutku se ne može znati. Međutim, ako je suditi po izjavama predsjednika SDP-a to će se teško desiti

“Ne mislim na bilo koji narod ili na bilo koji dio BiH, nego na cijelu BiH i sve ljude u BiH. Kakve koristi od toga na koga će se knjižiti neka njiva, ako nema ljudi u BiH? A zahvaljujući politikama koje smo dosad imali, svađama, prepucavanjima, te nesaradnji, iz ove zemlje odlaze svi građani, i Bošnjaci i Srbi i Hrvati”, kazao je sinoć Nikšić.

Ovakva izjava Nikšića u kojoj doslovno državnu imovinu poklanja Dodiku, te Dodikov stav da ostaje na principima potpisanog sporazuma sa Osmorkom ne ostavljaju prostora za optimizam.

VRHOstali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
JamalBowman204.jpg
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif