Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


Poruka sugrađanima
NE DOZVOLIMO ULIZICAMA I NACIONALISTIMA DA NAM KROJE SUDBINU U BOSNI!
Procitaj komentar

Autor: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac
Objavljeno: 06. November 2022. 14:11:08
Naši stari pametni su govorili: „Da je Dara prešla svaku mjeru“, što je zaista istinito i mudro.
Dakle, prihvatimo svaku starinsku poruku, kao pouku i našu realnost.

Evo, upravo danas u „Dnevnom avazu“ iz pera njihovog novinara Daniela Hadžovića, gledam i čitam ovu nevjerovatnu ili skandaloznu glupost.

Međutim, istovremeno sam svjestan činjenice, kao stari i mudri visoko obrazovani građanin, mostarski Sarajlija, Bosanac i patriota, da ovakvi licemjerni i gnusni napadi na našeg „Zlatnog ljiljana“ Željka Komšića, izvori su tajanstvenog i javnosti poodavno znanog individualca i slavljenika rođendana, njegovog istomišljenika Dragana Čovića.

Lažni su i njegovi „patriotski bosanski korijeni“ u Bošnjaka, jer on istinski pripada nekom drugom podrivačkom svijetu.

Kao zlobnoj induvidui i ne želim spominjati ime ili tajanstveni naziv UDBA-ške službe bezbjednosti iz naše Juge, jer ga inače služe znane mnoge podvale i zlonamjerni stavovi prema i mnogim Bošnjacima, ali je eto udario i na našeg Željka Komšića.

Upravo danas u „Dnevnom avazu“ iz pera njihovog novinara Daniela Hadžovića, gledam i čitam ovu nevjerovatnu ili skandaloznu glupost.
Lažni su i njegovi „patriotski bosanski korijeni“ u Bošnjaka, jer on istinski pripada nekom drugom podrivačkom svijetu.
Kao zlobnoj induvidui i ne treba spominjati ime ili tajanstveni naziv UDBA-ške službe bezbjednosti iz naše Juge, jer ga inače služe znane mnoge podvale i zlonamjerni stavovi prema i mnogim Bošnjacima, ali je eto udario i na našeg Željka Komšića.

Kao što je u ranijem periodu u kontinuitetu napadao i okomio se i na Bakira Izetbegovića i porodicu, kao i stranku SDA, što mu nikada nije uspjevalo izazvati neki animozitet kod razumnih, hrabrih i svjesnih Bošnjaka, koji zajedno sa našim Komšićem i inim domaćim Bosancima, patriotima, znaju i umiju da brane svoju jedinu domovinu, kako od stranih isto tako od domaćih idiota, ulizica, papaka i zlobnika, odnosno brojnih nacionalističkih elemenata.

Možda sam i živio u zabludama u proteklom periodu, da samo iz ustašoidne nacionalističke kuhinje HDZ-a sa Draganom Čovićem, mogu permanentno stizati laži i obmane, o njihovoj ugroženosti i domaćim „zulumćarima“ koji im nešto loše donose, uključujući tu i Željka Komšića, kao izuzetnog krivca u zastoju njihove uzurpatorsko osvajačke ustaške ideologije u Bosni i Hercegovini.

Znala je često i neposredno, ova „tajanstvena induvidua“ iz „Dnevnog avaza“ i javno da konstatuje, da su Komšića upravo birali Bošnjaci i da nije legitimni hrvatski član Predsjedništva.

Svakako je sramno i za svaku osudu, ovakvo stajalište bilo kojeg Bošnjaka, pa i ove induvidue, jer su ovo lažni i nedolični stavovi već viđene i preživljene ustašoidne osvajačke ideologije iz redova HDZ-a i njihovih čimbenika.

Svi ovi dušmani naše domovine i njenih vrijednosti, zaboravljaju i neće da shvate da su našeg Željka Komšića birali građani ove nam domovine, da će ga uvijek i redovno birati, sve dok se ne iskorijene naši nacionalistički veliko srpsko hrvatski izrodi i mrzitelji, zajedničkog i svega različitog u ljepotama ovakve nam multietničke domovine, ponosne i prkosne.

Dok upravo na njenom braniku odbrane od ovakvih zlih „životinjskih“ bića, rušitelja, štakora, krtica, nacionalističkih elemenata, budu nam stajali „Zlatni ljiljani“ i borci Armije BiH, sa našim ambasdorima, diplomatskog znanja, ponašanja i umjeća, poput Svena Alkalaja, nećemo se brinuti.
Latinska izreka „Veritas amare est“ govori da je „Istina je bolna“, svakako ali kako i za koga.
Zlobnici naši govore da je govor Svena Alkalaja stigao iz Ureda gospodina Komšića, pitamo se svi dobronamjerni građani ove nam jedine domovine, šta ima loše ili nedolično ili neistinito u tome govoru.

Samo naše ulizice i morbidni idioti koji urušavaju sve vrijednosti naše domovine, mogu iznositi takve primjedbe, ali ih je poodavno naš Meša Selimović definisao i opisao kao „ulizice“ i najgore ljude.

Svaki dalji komentar je suvišan, izuzev pisma uvažene naše sarajevske primadone: PRIMADONA BEZ PARDONA. Oštro pismo američkom ambasadoru Michaelu Murphyju!

Zar ovo pismo ne zaslužuje da svi naši patriotski i domoljubivi mediji prenesu sadržaj ovoga pisma.
Zar nemaju časti i ponosa, inspiracije, ljudskosti i ljubavi prema jedinoj domovini, svi građani patriote i domoljupci, pročitaju nekoliko puta ovo pismo i daju svoju podršku, uvaženoj i poštovanoj primadoni, gospođi, Dr. Margit Tomik Levi.

U cjelosti prenosim sadržaj njezino otvoreno pismo američkom ambasadoru:
-Poštovani g. Murphy, kao građanin ove države i priznati umjetnik i izvan BiH, imam dužnost da Vam se obratim i izrazim ogromno neslaganje sa Vašim shvatanjima stanja u BiH. Neću se vratiti u istoriju nego želim da krenem od izbora. Vaša čestitka nakon izbora započinje ovako:
- “Čestitamo građanima Bosne i Hercegovine jer su na izborima 2. oktobra koristili svoja demokratska prava. Bilo je ohrabrujuće vidjeti tako veliki broj ljudi koji su glasali …”.

Na izbore je poštovani gospodine izašlo svega oko 50% registrovanih birača. Mislite li zaista da smo mi zaostali, nepismeni primitivci koji će te gluposti preskočiti i nastaviti dalje? Dalje mlako pozivate CIK i Tužilaštvo da otaljaju svoj posao i što prije završe ovaj cirkus od izbora. Pri tome se niste ni osvrnuli na besramnu Šmitovu intervenciju izbornog zakona.

Dr. Margit Tomik Levi ambasadoru Michaelu Murphyju: Gospodine, u BiH se desila nezapamćena izborna krađa. Stranački potpuno kompromitovani CIK je legalizirao a Vi je prihvatili kao pobjedu demokratije. Povrh svega, osuđujete istup ambasadora Alkalaja u UN. Mene bi bilo sramota ali vi ste diplomata a toga nema kod Vas. Ambasador Alkalaj je bio blag u odnosu na nas slobodnomisleće intelektualce i ponižene građane BiH. Vama je normalno da mediokritet sumnjivog morala favorizuje 7% extremnih desničara i daje im apsolutnu vlast u BiH.

Čak ste ga ohrabrili, pozdravili njegov gnusni i neprijateljski akt. Šta bi USA građani uradili da po jednom zakonu izađu na birališta a po završetku glasanja Trump promijeni pravila igre? Ja ću Vam kazati. U USA bi izbio II građanski rat, mnogo žešći i krvaviji nego onaj 1861. godine. Ali mi nismo Amerikanci. Mi nismo ni ljudi. Mi smo po Vama divlje balkansko pleme bez ikakvih prava u sopstvenoj državi. Našim životima može upravljati najobičniji mediokritet Šmit, osoba vrlo sumnjivog morala. Premijer susjedne Hrvatske je priznao da se sa Šmitom dogovorio o ovim izmjenama. Šta to govori? Jednostavno je, vi podržavate korupciju i imperijalisticke težnje Hrvatske prema BiH. Vi nikada niste osudili način na koji hrvatski državnici omalovažavaju BiH. Niste ih osudili što bez najave ulaze u našu državu i pljuju po njoj, što ne priznaju Sarajevo kao glavni grad BiH i izabrano rukovodstvo kao relevantnog sagovornika.

Gospodine, u BiH se desila nezapamćena izborna krađa. Stranački potpuno kompromitovani CIK je legalizirao a Vi je prihvatili kao pobjedu demokratije. Povrh svega, osuđujete istup ambasadora Alkalaja u UN. Mene bi bilo sramota ali vi ste diplomata a toga nema kod Vas. Ambasador Alkalaj je bio blag u odnosu na nas slobodnomisleće intelektualce i ponižene građane BiH. Vama je normalno da mediokritet sumnjivog morala favorizuje 7% extremnih desničara i daje im apsolutnu vlast u BiH. Vama je normalno da se nagrađuje stranka koja je 8 godina blokirala državu, koja ucjenjuje i Dom naroda i Parlamentarnu Skupštinu. Ili rasistički izborni zakon ili paralisanje države.

Svjedoci ste da je HDZ-ov premijer Federacije blokirao Ustavni sud 3 godine. Da je HDZ-ov ministar finansija blokirao finansiranje izbora… Za to ih je Šmit bogato nagradio a Vi ga podržali. Ne bi me čudilo da Šmit preseli OHR u Mostar a i Vi US ambasadu. Za njih radite sve a za BiH ništa. Zapamtite dobro g. Michael Murphy, USA su krive za sve naše nevolje. Mi ne bi imali nikakvih problema da se USA nije upetljala u rat 1994. godine. Vojska Republike srpske je bila pred porazom, Armija BiH je bila pred Banja Lukom kad ju je Administracija USA zaustavila. Napravili ste nam Dejton, navukli luđačku košulju, napravili nenormalan ustav i podijelili narode.

Uništili građansku BiH, vratili nas 80 godina unazad. Vaša je obaveza da ispravite svu štetu koju ste napravili. Prvo treba da uskratite podršku potpuno nesposobnom i kompromitovanom Šmitu. Ako raspakujete Dejton, uradite to kako Bog zapovijeda, prvo ispoštujte odluke međunarodnih tribunala, presude Sejdić – Finci i druge. Uklonite najsramniju Dejtonsku sramotu – tročlano Predsjedništvo. To nema ni jedna država na svijetu. Evo Vam besplatna ideja, plasirajte je kao svoju. Možda dobijete Nobelovu nagradu za mir i rahatluk. Neka bude jedan predsjednik svih građana BiH sa protokolarnim ovlaštenjima. Odredite redosljed: Sveukupno biračko tijelo bira svog predsjednika svaki put samo iz jednog naroda. Prvi predsjednik da bude iz reda nacionalnih manjina (Jevrej ili Rom. Nimalo Vam nije smetalo što oni 30 godina nemaju nikakva prava u BiH). Zatim, kako kocka odluči- Srbin, Bošnjak ili Hrvat. Do tada će se probuditi građanska svijest kod stanovništva pa će biti moguća građanska BiH u kojoj više nije bitno ko pripada kojem narodu.
Uz najbolje želje! Dr. Margit Tomik Levi / završen cjeloviti citat /

Poštovani naši građani, zaista šta reći ili napisati poslije ovoga pisma, naše uvažene i poštovane primidone, možda samo jedno nebesko BRAVO, BRAVO I SAMO BRAVO!

Upravo sam odmah poslije sjednice Vijeća sigurnosti UN-a i napisao opširnije sadržaj i analizu viđenja sadržaja i rezultat zasjedanja, sa osvrtom pojedinuh diplomata u svojim stavovima izlaganja.
Sasvim normalno, kao građanin ove nam naše jedine domovine Bosne i Hercegovine, kao živi sudionik i svjedok mnogih aktuelnih događanja na našim prostorima, u nadavnoj prošlosti i sadašnjem trenutku, apsolutno sam pozdravio i pohvalio izlaganje našega ambasadora Svena Alkalaja.

Međutim, kako se ovih dana u našoj rekao bih “crnoj štampi“ i neprijateljski orijentisanim medijima, ka oi pojedincima politikanata poput kukolja u žitu, štakora i gmizavaca, ka oi nacionalističkih rušilačkih elemenata našega Sistema i države, kojima se ne sviđaju stavovi i izlaganja Svena Alkalaja.

Svakako su mnogi naši političari, upravo politikanti sa ideologijom “kakiću i piškiću“ na ovom balkanskom prostoru ništa drugo ni očekivati, u njihovim stavovima i komentarima.
Žalosno je, da se javljaju i neki naši “tobožni“ visoki intelektualci koji putem ovih medija iznose osude i negativne stavove i protiv Svena Alkalaja, kao i člana Predsjedništva Željka Komšića, jer pritajeni negativni naši dušebrižnici, recimo iz “Dnevnog avaza“ i drugih medija, utrkuju se u svojim negativnostima i lošim komentarima.

Našoj građanskoj javnosti, čitaocima ovih sadržaja i kolumni, treba da bude i čast i ponos, sa izuzetnim zadovoljstvom, da iščitavaju sadržaj pisma poštovane primadone, kao istinskog patriota ove naše domovine Bosne i Hercegovine!

VRHOstali prilozi:
» KOCKA JE BAČENA
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 17. April 2024 18:27
» KARL MARX U SVETOJ ZEMLJI (I)
Dr. Sead Alić | 13. April 2024 21:31
» HEJ, VUČKO NAŠ, SRBENDO VELIKA!
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 13. April 2024 19:46
» TURBO FOLK U KNJIŽEVNOSTI
Said Šteta, književnik i novinar | 12. April 2024 15:22
» ALLAH SELAMET VAM, MITOMANI!
Sead Zubanović | 11. April 2024 18:12
» IN MEMORIAM SAFET-SAJO SIJARIĆ (1952-2024)
Božidar Proročić, književnik i publicista | 11. April 2024 00:15
» GAZA - OTETO PRAVO NA ŽIVOT I SLOBODU
Hfz. Haris Kalač | 10. April 2024 04:45
» VEDRINA I MUDROST DR. HUSEINA DŽANIĆA
Dr. sc. Ibrahim Kajan | 08. April 2024 21:55
» GAZA - HRONIKA DANA 152: PORUKA AMERICI OD BOSANSKOG PRIJATELJA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 07. April 2024 14:33
» SVETOST LAŽI – NOVA OBJAVA U SVETOJ ZEMLJI
Dr. Sead Alić | 07. April 2024 05:54
» DŽAVID (HAMZA) HAVERIĆ (1920-1941)
Akademik dr. Džavid Haverić | 07. April 2024 05:27
» MONSTRUMI KOJI SU UBILI DVOGODIŠNJU DANKU
Esad Krcić | 05. April 2024 13:53
» KO JE U BIH UGROŽEN, A KO PREDSTAVLJA SIGURNOSNU PRIJETNJU?
Zijad Bećirević | 03. April 2024 16:32
» BOSANCI, NAŠI VRLI, DA LI SE RODIO JUNAK DA OTPREMI NA SMETLJIŠTE OVO ZLO NAŠE BOSNE I HERCEGOVINE?
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 03. April 2024 16:14
» DOSTOJEVSKI U GAZI
Dr. Sead Alić | 29. March 2024 23:21
» ŠTA LI SU NAM TO NAPISALI DRAGAN I MILORAD, PORUKOM SA ZIDA PLAČA
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 28. March 2024 14:47
» DA LI JE BOSNA I HERCEGOVINA ZAISTA „NEMOGUĆA ZEMLJA“?
Mehmed Meša Delić | 26. March 2024 16:43
» PRIJEDORSKA RAMAZANSKA SJEĆANJA
Samir Hadzalić | 25. March 2024 15:26
» PLAĆENE UBOJICE BOŠNJAŠTVA
Sead Zubanović | 24. March 2024 13:46
Ostali prilozi istog autora:
» OJ, SAFETE – SAJO, SARAJLIJO!
22. January 2024 17:43
» ISTINA JE BOLNA
14. January 2024 15:28
» DOSTA NAM JE SRBOVANJA!
05. January 2024 16:27
» ZAŠTO ĆUTI NERMIN NIKŠIĆ?
29. December 2023 17:04
» O BLISKOSTI ŠAHA I ŽIVOTA
21. December 2023 00:41
» O BLISKOSTI ŠAHA I ŽIVOTA
21. December 2023 00:41
» GENS UNA SUMUS / JEDAN SMO ROD!
18. December 2023 21:56
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif