Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

SDA BRATUNAC NAJOŠTRIJE OSUĐUJE NACIONALISTIČKO PONAŠANJE ALEKSANDRA PETROVIĆA, PREMA PREDSJEDNIKU KLUBA SDA U SO BRATUNAC
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 18. June 2021. 17:06:16


Općinski odbor SDA Bratunac najoštrije osuđuje vandalsko, primitivno i nacionalističko ponašanje Aleksandra Petrovića, savjetnika u Kabinetu načelnika općine Bratunac Srđana Rankića, na današnjoj sjednici SO Bratunac.

Psovke i vrijeđanje na vjerskoj i nacionalnoj osnovi upućene predsjedniku Kluba SDA u SO Bratunac u toku zasjedanja Skupštine pokazuju da je ugrožena bezbjednost bošnjačkih odbornika tokom održavanja sjednice SO Bratunac.

Velikosrpska nacionalistička politika koju zagovara i provodi aktuelni načelnik može imati pogubne posljedice po međunacionalne odnose u ovom gradu.

Ako su odbornici izloženi ovakvim vrijeđanjima i pritiscima na zvaničnim sjednicama šta onda mogu očekivati građani Bošnjaci na ulici i svakodnevnom životu.

Pozivamo agencije koje su zadužene za bezbjednost građana da se pozabave bezbjedonosnom situacijom u ovom gradu i da ispitaju incident koji se dogodio.

Ministarstvo unutrašnjih poslova entiteta RS ovo može smatrati zvaničnom prijavom protiv imenovanog za širenje vjerske i nacionalne mržnje, te prijetnju i ometanje izabranog zvaničnika da obavlja svoj posao bez pritiska, vrijeđanja i prijetnji.

Ukoliko ovaj incident ostane bez istrage, epiloga i sankcije možemo očekivati radikalnije prijetnje i pritiske.

Pozivamo sve ambasade, međunarodne i domaće humanitarne i druge organizacije da prekinu saradnju sa općinskom administracijom u Bratuncu u kojoj sjede ljudi koji još uvijek žive u 1995. godini.

Ovim putem želimo se zahvaliti dijelu odbornika iz reda srpskog naroda koji su odmah reagovali i pomenutog profesora, primitivca i ekstremistu, upozorili na neprihvatljivo ponašanje i vrijeđanje.Ostali prilozi:
» ELDIN ELEZOVIĆ - MAGISTAR GENERACIJE 2020
Bošnjaci.Net | 30. July 2021 16:48
» SJEĆANJE NA GENOCID NAD BOŠNJACIMA U SREBRENICI
Eset Muračević | 29. July 2021 17:57
» BOSS PODNIO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV MILORADA DODIKA
Bošnjaci.Net | 29. July 2021 13:17
Ostali prilozi istog autora: