Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

NVO LUČA TRAŽI OD TUŽILAŠTVA DA JAVNOSTI SAOPŠTI STATUS KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV LEPOSAVIĆA ZBOG NEGIRANJA GENOCIDA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 16. June 2021. 13:06:44
Nebojša Mrvaljević, direktor Foruma slobodnih građana Luča

Forum slobodnih građana Luča prije dva i po mjeseca je podnio krivičnu prijavu protiv Vladimira Leposavića kako bi se provjerilo da li u njegovom govoru, u Skupštini Crne Gore, kada je negirao genocid u Srebrenici, ima ima elemenata krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje ili drugog krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.


Građanska inicijativa “21. maj” organizovala je i danas mirno okupljanje građana ispred zgrade Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava u Podgorici koje je tematski bilo posvećeno razrješenju ministra Vladimira Leposavića zbog negiranja genocida u Srebrenici.

Na skupu je govorio Nebojša Mrvaljević, direktor Foruma slobodnih građana Luča, koji je zatražio da Više državno tužilaštvo u Podgorici javnost upozna sa statusom predmeta koje im je proslijedilo Vrhovno državno tužilaštvo a odnosi se na ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava. Forum slobodnih građana Luča prije dva i po mjeseca je podnio krivičnu prijavu protiv Vladimira Leposavića kako bi se provjerilo da li u njegovom govoru, u Skupštini Crne Gore, kada je negirao genocid u Srebrenici, ima ima elemenata krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje ili drugog krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Predstavnik nevladine organizacije Luča je istakao značaj pravosnažne presude Ratku Mladiću za budućnost kompletnog regiona. Podsjetio je na riječi gospođe Munire Subašić, predsjednice Pokreta Majke enklave Srebrenice i Žepe, koja je nakon pravosnažne presude, rekla: „Danas je poruka moja – da vide svi oni koji čine zločin da se ne isplati biti zločinac. A mojoj unučadi koju imam želim da imaju prijatelje Srbe, Hrvate, Bošnjake, da žive u miru i rahatluku“.

Mrvaljević se pridružio zahtjevu građanske inicijative “21. maj” i poručio “Ministre Leposaviću zbog dobra i napretka svakog građanina, zbog Crne Gore, olakšaj svima i podnesi ostavku”.Ostali prilozi:
» ELDIN ELEZOVIĆ - MAGISTAR GENERACIJE 2020
Bošnjaci.Net | 30. July 2021 16:48
» SJEĆANJE NA GENOCID NAD BOŠNJACIMA U SREBRENICI
Eset Muračević | 29. July 2021 17:57
» BOSS PODNIO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV MILORADA DODIKA
Bošnjaci.Net | 29. July 2021 13:17
Ostali prilozi istog autora: