Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Narod i Pravda
JASNO JE KO JE ODGOVORAN ZA HULIGANSTVO U MOSTARU KAO I KO IMA VLAST DA TO SPRIJEČI
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 25. April 2021. 22:04:36


Divljanja huligana mostarskim ulicama, nasrtaji na živote i imovinu građana i vandalsko ponašanje moraju konačno biti sankcionirani, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde.

Iz Naroda i Pravde podsjećaju kako su divljanja huligana i vandalsko ponašanje u Mostaru postali redovna pojava što govori da vlast do sada nije iznašla snage i volje da se ovim pitanjem pozabavi.

„Ovakvo huligansko ponašanje je za svaku osudu jer u opasnost dovodi ne samo imovinu običnih građana već i njihove živote. Užasne scene kojima smo svjedočili u subotu navečer još jednom podsjećaju da je važno da se vlast u Gradu Mostaru i Hercegovačko-neretvanskom kantonu pozabavi ovim pitanjem ozbiljnije a ne da, od slučaja do slučaja, izlazi se deklarativnim osudama koje u konačnici ne znače ništa“, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde.

Huliganstvo je u ranijem periodu imalo za posljedice i gubitke ljudskih života, a iz Naroda i Pravde jasno ukazuju da problem huliganstva u Mostaru nije nerješiv.

„Ne treba se sustezati i uprijeti prstom u jednu grupicu koja sigurno ne predstavlja nikog, pa ni svoj klub, ali se radi o jednoj te istoj grupi huligana koja stoji iza niza incidenata. Policija mora detektirati članove ove grupe i djelovati preventivno. Posebno zabrinjava činjenica da se sinoćnji napad, kao i neki prethodni, desio za vrijeme policijskog sata kada je kretanje ograničeno. Kako je jasno da iza incidenata stoji jedna grupa, tako je također jasno da svu odgovornost za rješavanje ovog narastajućeg problema ima koalicija HDZ-SDA koja čini vlast i na gradskom i na kantonalnom nivou. S obzirom na to da se huliganska divljanja godinama ponavljaju a vlast šuti, otvara se pitanje imaju li ovi napadi političko pokroviteljstvo zarad skrivenih interesa“, stoji na kraju saopćenja.Ostali prilozi:
» KOMŠIĆ I DŽAFEROVIĆ SASTALI SE SA LAJČÁKOM
Bošnjaci.Net | 19. June 2021 14:47
» "MUSLIMANSKE REZOLUCIJE" OBJAVLJENE NA ENGLESKOM JEZIKU
Anadolu Agency (AA) | 19. June 2021 12:31
» BIDEN I PUTIN NA HISTORIJSKOM SAMITU U ŽENEVI
Anadolu Agency (AA) | 16. June 2021 17:57
Ostali prilozi istog autora: