Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Sandžak: To može samo kijamet koalicija
NEHUMANO PONAŠANJE NOVOPAZARSKE VLASTI PREMA SVOJIM GRAĐANIMA
Autor: Asmir Bihorac
Objavljeno: 28. July 2018. 13:07:41

Dokle će više vlast u Novom Pazaru raditi protiv svojih građana? Kockarnice i javne kuće im ne smetaju, kao ni narko dileri i paratvorevine, a smeta im jedini štand sa islamskom literaturom gosp. Edisa Pačariza, koji prodavajući knjige i sitne suvenire hrani sedmoro djece.

 U drugim zemljama u kojima ima roditelja sa velikim brojem djece države se trude da na svaki način pomognu takvim porodicama, te da ih motivišu da se izbore sa životnim obavezama, a, kako vidimo, takozvana "kijamet koalicija" (SDA-SDP) u Novom Pazaru gleda da im još više oteža životne nedaće.

Nemojmo se onda pitati zašto nedeljno nekoliko stotina građana napušta ovaj grad i traži bolji i sigurniji život po zapadnim zemljama.U kakvom je interesu vlastima da što manje građana ostane u Sandžaku? Vrijeme pokazati cijelom društvu kakva je ovo vrsta (ne)ljudi na vlasti.

U konkretnom slučaju, za uznemiravanje gosp. Edisa, kojem je prodaja na štandu jedini izvor prihoda za izdržavanje mnogočlane porodice, stid i sram da bude upravu Novog Pazara, a posebno gradonačelnika koji se krajnje nehumano odnosi prema svojim građanima.

Podsjećamo da je nakon četiri godine ponovo uklonjen jedini štand sa islamskom literaturom u Novom Pazaru čiji je vlasnik Edis Pačariz. Razlog, ističe Pačariz, politička nepodobnost i neistomišljenost.Ostali prilozi:
» U VOGOŠĆI OBILJEŽEN DAN ŠEHIDA
Eset Muračević | 15. May 2021 01:02
Ostali prilozi istog autora:
» BAL VAMPIRA U TUTINU
10. February 2019 16:58
» ŠTA HOĆE PERSONA NON-GRATA?
27. November 2018 21:18