Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
ČIKIĆ: KADA IMAM NAJVEĆI PROGON OD STRANE PROGONITELJA I TUŽITELJA JA TADA IMAM NAJVEĆI DUŠEVNI MIR
Autor: B.net
Objavljeno: 27. December 2014. 22:12:45
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.AidaIdaAida (2015-09-13 08:49:31)
TAČNO TAKO!

KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Kad je sistem pokvaren, potrebno je voditi borbu tako što se izbjegava kontakt sa sistemom i odbija sve od istog.Naći načina da se preživi i da se stalno sve zapisuje da ništa ne ostane nedorečeno i zbunjujuće drugim generacijama. Da ti niko nema što zamjeriti, jer stalno u toj borbi podržavaš nedužne žrtve.Neko će pokušati da opravda sebe pa te napadati zašto ne podržavaš ove nego ove.Kad podržavaš sve nedužne žrtve podjednako,onda ti niko ne može ništa zamjeriti i sebe opravdati. Kao što sad čitam komentare jer se grupa nevladinih organizacija okupila ispred Ambasade Mađarske u Podgorici s porukama da budu humani i da ne budu rasisti.Pa im neko zamjera zbog toga govoreći da je naše stanje gore i da ih nijesu vidjeli da protestvuju zbog toga. U svakom slučaju treba pozdraviti svaki human gest i zaštitu nejakih.Ja ne zamjeram nikome ništa. Podržavam sve napore u borbi za zaštitu nemoćnih.Ako neko nije stigao da se bori ranije,nije kasno da počne u svakom momentu svoga života.Nema potrebe za zamjerkama. Mada je lakše kad se borite od početka do kraja za sve i kad vam niko ne može ništa zamjeriti.I kad možete takve pitati gdje su bili kad je trebalo. Mada je vrijedna svaka iskrena borba za pravdu, kad god počela.Lakše je kad se vodi od početka i onda nasilnici ne mogu da te ucjenjuju.Ali ako nađeš načina da se odbraniš i zaštitiš od njih,onda ta borba može da se vodi u svakom momentu. Svako ko je ulovljen u sistem i radio za njega loše radnje,može da progovori o najodgovornijem i bude svjedok saradnik. Da postane narodni junak. Jer je svoje saznanje iskoristio za oslobođenje naroda.Nije važno kad je počeo da se bori nego koliko je ta borba doprinijela.Onaj ko je cijelo vrijeme uz Mila zna o njemu sve.On može da progovri i da postane narodni junak.Njegov jedan gest da spasi narod jarma.Treba da razmisli.Da spasi sebe i da spasi narod.Koji mu neće to zaboraviti.

AidaIdaAida (2014-12-28 16:49:29)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Svi građani naše zemlje su u udbinoj klopci pa i muslimani.DPS se sa njima ruga ako su naivni a hrabre vjernike maltetira,dok vjernike koji ćute ubija. Svjedoci smo da je doktorka Tahirović danas pala u nesvijest kad joj je određen jednomjesečni pritvor. Kao pripadnica manjine je maštala da jednom postane doktorka i da liječi.Da bude uvažena u društvu i uticajna. Sigurno je puno učila da bi ispunila svoj san. Da bi zadržala mjesto kao i mnogi drugi se priklonila lažnom zaklonu u vidu DPS-a. Koji se postavi da štiti od navodnih četnika,pa onda povjeruju oni koji žele zaštitu i desi im se onda rušenje sna. Sad uvažena doktorka koju su cijenili i čije obrazovanje je bilo vrhunsko,odjednom uhapšena kao kriminalka i biće u pritvoru. Preživjela šok. Isti kao supruga Kalića koji je radio kao narkodiler za Mila.Smatrajući da je DPS zaštita. Pa su se rugali porodici kojoj su obećali junicu za glasove i izigrali ih.Isti oni koji su učestvovali u zločinima protiv muslimana.Muslimani im povjerovali i svako ko je povjerovao zločincima postao žrtva. Žao mi je što je danas srušen san dr Tahirović. Nije joj trebala funkcija u ovakvom sistemu.Trebala je biti obična doktorka. Nije shvatila da sa mafijom ne treba biti partner. Ćutala je i sad plaća cijenu ćutanja. Zbog straha od istog scenarija sjutra u deset sati ispred Dječje klinike će se okupiti doktori medicine predvođeni svojim sindikatom da protestvuju zbog hapšenja doktora iz KBC-a. Tvrdeći da se radi o stručnjacima koji su radili dobro svoj posao. Svi oni znaju da se u bolnicama dešavaju ubistva,ali ćute. Tajni agenti udbe koji su proglašeni mrtvima ubijaju njihove pacijente,pa je neki ubio i ovu bebu a inficirao ostalih tri. Možda je beba živa i prodata. Lanac odgovornih je zaštićen a optuženi oni koji su ćutali. Trebaju da progovore svi koji znaju o brojnim ubistvima u bolnicama ako ne žele da budu pohapšeni za njihove zločine.

AidaIdaAida (2014-12-28 13:33:18)
ČIKIĆ JE VJERNIK PA JE STRPLJIV. TO MU JE POMOGLO DA SAČUVA RAZUM I PORED TEŠKIH PSIHOFIZIČKIH NAPADA.HVALA ALLAHU,ON JE PREŽIVIO. SAČUVAO ZDRAV RAZUM.U NAŠIM USLOVIMA JE TO PRETEŠKO.ALLAH DA GA ČUVA I NAGRADI!AMIN!


KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

„Vijesti“ su prikazale svjedočenje nekog Plavljanina o izbornoj prevari usled neispunjavanja predizbornih obećanja dpsovskih aktivista za šest glasova njegove porodice.Naime, on tvrdi da su mu dpsovski aktivisti obećali da će dobiti junicu ako njegova porodica glasa za DPS. Pošto mu nijesu dali junicu,on se obratio Seadu Sadikoviću i ispričao javnosti svoju priču o izgubljenoj junici i šest glasova. Svi koji su prevareni trebaju da javno to kažu.Jer se onda gubi povjerenje u DPS i njena davanja. To nepovjerenje i katastrofalni uslovi vladanja dovode do smjene vlasti.Ona se održavala dok su bila sigurna davanja.Čim je počela i tu da laže, to je znak da nema više para.Pa kad bi bili novi izbori, sigurno bi izgubili. Druga stvar gdje su počeli da lažu je i povodom udbaških podmetanja. Ranije su špijuni imali informacije i njima ucjenjivali.Te informacije su makar bile do pola istinite.Međutim, odstupili su od toga kad su brutalno napali Vanju.Jer je taj napad cijeli izmišljen s ciljem da slome Vanju.Srećom je preživjela i postala još jača.Znači da ih je toliko slomila da su morali da odustanu od šablona i nešto izmisle. Oslanjajući se na prošlost koju mahom svi znaju, pa je odstupanje u sadašnjosti moglo da bude neprimjetno.Morali su da se osvete Vanji.Pošto joj nijesu imali ništa čime bi je ucjenjivali,morali su da izmisle. Pošto Amerikanci imaju svoje stručnjake,oni su provjerili snimak i utvrdili istinu,pa kad su vidjeli da je podvala,podržali Vanju.Jer oni imaju dokaze pa na osnovu njih mogu da reaguju.Kad ih bude neko od njihovih građana ispitivao, da daju dokaze. Znači,kad su oni podržali Vanju,onda su i svi partneri SAD-a.Tada je Vanja stekla još jače povjerenje.Pa je dobila i Savjetodavno tijelo sastavljeno od najstručnijih ljudi iz raznih oblasti. Tako civilizacija odgovara necivilizacijskim i podlim napadima.

AidaIdaAida (2014-12-28 12:33:04)
VJERNIK!ALLAH GA NAGRADIO!AMIN! VLAST PROGONI NA SVE NAČINE DOK NE SLOMI, POROBI I NE UVEDE U SVOJ MAFIJAŠKI KRUG.KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

„Vijesti“ su prikazale tužnu priču o teškoj sudbini samohrane majke Bide Ibrović i njenog sina Džafera, koji s svega 65 evra u ulcinjskoj opštini preživljavaju u krajnje nehumanim uslovima.Njihova baraka je toliko slaba da je više opasnost nego sklonište i dom. Krov se od urušavanja štiti ogromnim kamenjem. Struje skoro da i nema a ono što ima prijeti da uz susret s vodom od kišnice i snijega koji sad pada izazove požar s neželjenim posledicama. Treba istaći da je sad kišno i sniježno vrijeme a realna opasnost od obolijevanja se i dokazala jer je Džafer zbog upale pluća završio na bolničkom liječenju. U ovom vijeku ovi ljudi,socijalni slučajevi žive pred očima drugih ljudi.A majka je progovorila tek sad kada se uplašila za urušeno zdravlje i život sina. Ćutala je jer se kao mnogi od bezosjećajne vlasti plašila da priča.Tražila pomoć od institucija a one ćutale. Kad je opkoljena svim opasnostima došla u bezizlaznu situaciju, odlučila je da progovori. Kad se više nije moglo ćutati shvatila je da ako progovori možda nestanu problemi. Samo što kasnije kad joj nadležni riješe probleme ne smije da se opusti.Treba se sjetiti opasnosti koja vrijeba od udbe i DPS-a. Jer tada će joj ponuditi više i uhvatiti je u klopku. Treba da uzme samo koliko joj treba a da više ne traži i da njen sin ne traži više.Samo što im pripada a pripada im kao i svim građanima dovoljno da dostojanstveno prežive.Ukoliko pristanu da rade za DPS ,onda će biti ucijenjeni i u opasnosti a njen sin izložen raznim ucjenama i kriminalnim poslovima opasnim po život. Samo treba uzeti nužno.Imaju pravo na socijalni smještaj i pomoć.Više neka ne traže od države,jer za ovu vlast važi ona izreka „što daše to uzeše!“ Ili bolje rečeno malo daše a sve uzeše! Ova vlast dovede građane do ovoga stanja i onda ih ucjenjuju.Istroše i unište. Svaku ucjenu treba prijavljivati javno. Jer njenog sina mogu da navuku u DPS mafiju. Da onda ga natjeraju da radi kriminalne poslove. Da mu praštaju te kriminalne radnje koje radi za njih kako bi pomislio da je zaštićen. Te radnje ne uključuju ubistva jer njih rade skrivene ubice. Ali kad se sakupi dovoljno oproštenih kriminalnih radnji,onoliko koliko bi bilo dovoljno da se odsluži kazna za ubistvo,onda ga optuže za ubistvo koje je uradio neko od njihovih ubica iz sjenke.To su udbaši koji su proglašeni mrtvima.Oni su ostručeni za ubistva.Kako ne bi bilo neriješenih ubistava i policija bila prozivana za loš rad,oni optuže te koji su nakupili dosta radnji dovoljnih za onoliko godina zatvora koliko se dobija za ubistvo.

AidaIdaAida (2014-12-28 05:08:38)
Važno je otvaranje ove teme. Objasniće se događaji koje javnost ne zna zbog konstantne medijske blokade.SDA se rijetko pominjala u medijima. Začudila sam se kad je učestvovala na izborima i kad su njeni predstavnici ušli u Skupštinu.Bilo je prijatno iznenađenje kad je Javni servis prikazao političke predstavnike Bošnjaka u takvoj blokadi.Tada je dozvoljeno da se muslimani mogu izjašnjavati i kao Bošnjaci. Sjećam se da je Harun Hadžić u Skupštini pitao tadašnjeg premijera Filipa Vujanovića kako je moguće da je on kao pravnik premijer.Nakon toga je DPS shvatila da joj je SDA opasnost.Zato je SDA izbačena iz Skupštine i politike.Kao i Liberalni savez kasnije.
AidaIdaAida (2014-12-28 04:50:09)
ALLAH DA NAGRADI ČIKIĆA AKOBOGDA.AMIN!DA BOG NAGRADI PODNOSIOCE TUŽBE ZA GENOCID PROTIV DIKTATORA.AMIN!