VOGOŠĆA: BIBLIOTEKA DOBILA NOVE KNJIGE
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 14. May 2024. 18:05:57
Biblioteka Javne ustanove Kulturno sportski centar Vogošća od danas (14.05.2024.) je bogatija za deset novih knjiga. Naime, ovoj biblioteci Eset Muračević donirao je primjerke svoje knjige “Mogu nam uzeti živote ali ne mogu dušu”. Radi se o projektu koji govori o stradanju građana u agresorskim logorima na području Vogošće tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata u BiH 1992.-1995. godne.

-Svakoj biblioteci, pa i našoj, imponuje to kada joj neko od autora donira primjerke svojih novih knjiga, kaže bibliotekar Amir Mustafić.Radost je još veća kada to, kao ovaj put, učini neko od autora iz naše lokalne zajednice. Obzirom da mladi u školskim klupama ne uče o onom šta nam se dešavalo u bliskoj prošlosti ovom knjigom, naši članovi, dobijaju štivo sa kojima će se napajati istinom o golgoti kroz koju smo prolazili.

-Obzirom na ograničeni tiraž ovog izdanja knjige “Mogu nam uzeti živote ali ne mogu dušu”, veći broj građani će, putem biblioteke, dobiti mogućnost da se upozna sa njenim sadržajem, kaže Eset Muračević. Prvi tiraž već je “planuo”. U toku su aktivnosti na štampanju drugog izdanja.