U VOGOŠĆI PROMOVISANA KNJIGA "ZALOG ZA DOMOVINU" HARUNA HODŽIĆA
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 26. Apr 2024. 13:04:01
U organizaciji Bošnjačke zajednica kulture “Preporod”, u četvrtak naveče (25.04.2024.), u Velikoj sali Općine Vogošća održana je promocija nove knjige majora Armijem RBiH Haruna Hodžića “Zalog za domovinu”. Pored autora, o ovom vrlo vrijednom djelu, kao promotor govorio je Kenan Kolašinac koji je u vrlo emotivnom i nadahnutom kazivanju prezentirao dio svoje, vrlo zanimljive priče, štampane u ovoj knjizi. Profesor Hajrudin Mešić, predsjednik BZK “Preporod” Vogošća, kao moderator čitao je dijelove nekih od štampanih priča.


- Cilj mi je bio da od zaborava otrgnem naše heroje, odnosno naše pripadnike Armije Republike Bosne i Hercegovine, svakog od njih pojedinačno neovisno štaje radio u ratu, odnosno kakva mu je bila uloga, kaže Harun Hodžić. Bilo je teško pokrenuti ljude da govore. No, uspio sam.


Nastojao sam da mladima koji u školskim klupama ne mogu da uče o onome šta nam se dešavalo u bliskoj prošlosti ostavim priče onih koji su se u najtežim trenutcima po naš narod i našu zemlju, narodu i Bosni i Hercegovini stavili na raspolaganje. U knjizi su 33 ratne priče ispričane od strane boraca Armije i pripadnika MUP-a Republike Bosne i Hercegovine, priče koje promovišu istinu o našoj herojskoj i časnoj borbi za slobodu. Školarci će imati priliku da čitaju kako se i na koji način postizala ta naša pobjeda i kako se sačuvalo naše dostojanstvo. Nastavit ću ovu priču. Zasigurno će ići još dva nastavka knjige. Idem do velikog tespiha od 99 imena heroja. Ukoliko bude potrebe ići ću i dalje.

Izdavači Hodžićeve knjige “Zalog za domovinu” su Pravda i Bošnjaci.Net.
Hajrudin Mešić, Harun Hodžić i Kenan Kolačinac
Autor Harun Hodžić potpisuje knjige