MOSTAR: NA VEČERI S VUČIĆEM NIKŠIĆ, DODIK, ČOVIĆ, KRIŠTO, SATTLER, LAJČAK, BRADARA
Autor: B.net
Objavljeno: 16. Apr 2024. 04:04:11
U Mostaru kao kod kuće, pripremamo se za sabor

U posjeti Mostaru boravi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. On se tokom dana susreo sa predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto i predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem.

U popodnevnim satima u Mostar je došao i premijer FBiH Nermin Nikšić koji se susreo sa Čovićem. Detalja tog sastanka nije bilo. U Mostaru boravi i predsjednik Rs-a Milorad Dodik koji je danas ponovo negirao genocid i zaprijetio otcjepljenjem Rs-a nakon što Generalna skupština UN usvoji Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Vučić je u kasnim večernjim satima na Instagram profilu objavio fotografije sa večere kojoj prisustvuju i Nikšić, Dodik, Čović, Krišto, Radovan Višković, Lidija Bradara, Miroslav Lajčak, Johann Sattler. Interesantno je da je Nikšić na istoj strani stola sa Dodikom i Vučićem, dok su na drugoj ambasadori i delegacija HDZ BiH.

"Hvala Borjani i Draganu na izuzetnom gostoprimstvu. Zajedno sa predsjednikom Republike srpske Miloradom Dodikom osjećamo se kao kod kuće ovdje u Mostaru i pripremamo se za Vaskršnji sabor u maju", naveo je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav", objavila je agencija NAP.


Samo prije četiri Vučić je okupio oko sebe Dodika, Cvijanović, Stevandića, Dačića i Brnabić; na sastanku su dogovorili da se bore protiv rezolucije o srpskom genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici. Srpski vladari bili su u punom sastavu i bila im je prilika da se dogovore da bez dvoumljenja podrže rezoluciju o kojoj će se raspravljati i glasati na zasjedanju Generalne skupštine UN-a, na taj način da skinu odgovornost sa srpskog naroda i upru prostom u odgovorne ratne zločince, neki su osuđeni, dok brojni još se slobodno šeću po Srbiji. Naprotiv, "Vučić najavio borbu protiv usvajanja rezolucije o Srebrenici", dok Dodik "napuštanje odlučivanja u institucijama BiH, ako rezolucija bude usvojena"!
Doduše najavio je i otcjepljenje manjeg bh. entiteta od države Bosne i Hercegovine. Predsjednik Srbije i patrijarh SPC prave se nevješti i kao da nisu čuli na koji način Dodik plasira njihove ideje o otcjepljenju!

Rezolucija o genlocidu u Srebrenici će biti usvojena. Najzada to je obaveza UN-a jer su svoju zaštićenu zonu Srebrenicu i Žepu prepustili velikosrpskim krvolocima u čijim redovima je bio i Vučić, i Stevandić, i Dačić koji služio balkanskom kasapinu Miloševiću...

Rezolucija o genocidu u Srebrenici je trebala biti usvojena jos 2015, ali tada je Srbija preko braće Rusa djelovala, kada su uložili veto. Sada je drugačija priča. Većina savjesnih država će glasati za rezoluciju koju Vučić, a posebno Dodik, ne mogu spriječiti da se izglasa.

Tek se počelo raditi, radu budućih generacija da žrtve genocida u Srebrenici nikada ne budu zaboravljene, već da trajno podsjećaju na jedan planetaran srpski zločin genocida nad Bošnjacima, jednim mirnim europskim narodom koji nikada u povijesti nije imao aspiracija prema tuđim terotorijama ili genocidne namjere uništavanja prema bilo kojim naridom, kao što su komšije / susjedi imali i imaju prema Bošnjacima.