HEJ, VUČKO NAŠ, SRBENDO VELIKA!
Autor: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac
Objavljeno: 13. Apr 2024. 19:04:14
Vučko naš sa vučićima, niste u prilici niti cipele da uglancate, ovom velikanu našem, vašem i našm državniku, drugu Titu!
Da mu se zahvalite na njegovom doprinosu u vašem nedorječenom obrazovnju, te slijedi i moja priča.
Izdali ste ga i skrenuli ste sa njegovog puta, zajednice i poštovanja, bratstva i jedinstva, afirmacije uspona i poštovanja njegove i naše države!
Besplatno si se školovao i obrazovao do mile volje, u onoj Titovoj Jugi, a prisjećem se da sam kao brucoš neke godine u amfiteatru moga Elektrotehničkog fakulteta, stotinjak metara od tvoga Pravnog fakulteta imao i prvi susret sa našim i svjetskim priznatim matematičarom prof. dr. Dragoslavom Mitrinovićem.
Pred 500 brucoša iz cijele Juge, obratio nam se sa biranim riječima, da bi nam poželio i dobrodošlicu na tako ozbiljnom studiju.
Međutim, u svojoj besjedi koju je nastavio, upozorava nas da ovdje vidi mnogo “pravnika“, a jedan od tih si možda i ti lično, aludirajući na ozbiljnost i ozbiljnost pristupa ovoga fakultata, jer dok nije kasno u neposrednoj blizini (stotinjak metara u Bulevaru Revolucije) nalazio se Pravni fakultet, koji si docnije i pohađao i završio.
Istina je da tada i nisam sasvim adekvatno razumio i shvatio profesorovo upozorenje, evo to sada razumijem i shvatam, kada te lično slušam i posmatram tvoje besjede i aktivnosti. Zahvalnost velikom Profesoru, a i partizanu, drugu Mitrinoviću koji je 1945. godine sa 16. Muslimanskom brigadom ušao u moje rodno Sarajevo i oslobodili ga, prolazeći pored moje kuće na Vratniku.
Kako to vele naši stari: “Vrijeme čini svoje“, istina je da su se vremena izmjenila, ali se ovakvi događaji i još značajnije ljudi ne mogu zaboraviti.
Imaš društvo svoje i nije ti sa njima dosadno sa pričama u lažima, a žal je za Dobricom Ćosićem, da nije među živima, radi tematske inspiracije.


“Dobrica Ćosić, ‘Otac srpske nacije’, ideolog srpske laži i uzrok srpskih genocida i etničkih čišćenja na kraju 20. stoljeća
Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno”, rekao je Dobrica Ćosić opisujući povijest, sadašnjost, a kako se čini i budućnost srpske politike.
Napisao je to Ćosić davne 1961. godine u ‘Deobama”, završen citat sa interneta.


Dobro je da imaš i scenaristu u svome društvu, Emira kao „izroda svoga roda“,koji u onom našm slavnom gradu Višegradu, po „Andriću“ Nobelovcu, kopira njegovu slavu i veličinu, ali primjenjuje svoju izvitoperenu ideologiju, iz nedavnoga vremena agresije i spaljivanja u kućama i živih, ali nevinih Bošnjaka iz Višegrada.
Možda imaš i namjeruboraveći iznad Sarajeva svojevremeno da ti Emir ispiše i scenarij za tvoje brojne „Valterovce“ koji su preko 1450 dana držali u opsadi nedužne građane u opsadi.


Što se tiče ideologije tu ti je desna ruka tvoj Dodo, guslar i harmonikaš ispod šatorske pozornice.
Još ako ti taj ovčar, svinjogojac i guslar donosi i svoje podrumske poklone, šljivovicu i pršutu, veselju vam neće biti kraja, A Boga mi vičan je često u tvome prisustvu i da „zakukuriče“ ali dokle i kako, to ti kao njegov mentor bolje znaš.
Vučko, „veliki Vladiko“ i još veći Srbendo na čelu ovoga nakaradnog „srpskoga sveta“ budi siguran da ti istinski u tome neće pomoći ni Dodo, ni Vulin a ponjamnaje sva ta veliko srpska elita oko tebe.

Gospod Bog vaš je uz vas, jer ti je poslao svoga poslanika, patrijahra Porfirija, da vas sve blagosklovi, kao što su i njegove vladike od Kačavende do Grigorija, blagosiljali i vaše dokazane ubice genocidaše na svojim čestim pohodima, na nevine žrtve u Bošnjaka.
Pitam te „veliki Srbine“ Vučko, uz suflera i bivšeg „švercera i tapkaroša“ sa beogradskih ulica, to nedonošće svojih uzora i mentora Radovana i Ratka, dokle će mo još slušati vaše ludačko „kukurikanje“?


Imate li još stida i srama, da napadate i naše dokazane patriote, domoljubce i branioce naše lijepe i drage domovine Bosne i Hercegovine, od Željka Komšića do Denisa Bećirevića?

Legalni su to i legitimni prestavnici naše vrhovne vlasti, da znaš Srbendo Vučiću, te sa svojim kuplerajom i njegovim osobljem, kao i ovim tvojim suflerima od Dode do Vulina i Željke i brojnih drugih agresorkih i genocidnih elemenata, gradite i koristite vaše kupleraje u drug svrhe, kako vas je učio i vaš psihijatar Rašo i njegovi uzori od Slobe do Draže?

Dogovori se sa svojim guslarom i njegov kupleraj sa ŽeljkomCvijanović, Sanjom Vulić i inim njihovim „darodaljkama“ premjestite na Dedinje, pa e zanimajte sa njima?

Znaj Srbendo i veliki Srbi uz tebe, Aleksandre Vučiću, da svi vi niste spremni, učeni i sposobni za čišćenje cipela ni našima Željku i Denisu, ali pod šatorima vašim možete i dalje činiti „životinjske žurke" uz gusle i harmoniku, dok vas taj luckasti i blesavi srpski normalni narod, ukoliko još postoje, može trpiti i slušati.