TAHIROVIĆ: UMJESTO DA VUČIĆ PRIHVATI REALNOST ON SRPSKI NAROD GURA U PROVALIJU I 'KOLEKTIVNU ODGOVORNOST'!
Autor: NAP
Objavljeno: 30. Mar 2024. 14:03:43
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć se obratio javnosti na konferenciji za medije u Beogradu, te je najavio s kakvim problemima se Srbija suočava u narednom periodu.

Posebno je problematizirao najavljenu sjednicu generalne Skupštine UN-a krajem aprila na kojoj je predviđeno da se razmatra o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici. Smatra da ‘to ima za cilj da srpski narod bude kažnjen zbog slobodarske politike’.

“Da dodatno bude pritisnut zbog Kosova i Metohije, te da muslimanima pokažu da zbog podrške koju su pružali Izraelu, sada mogu reći da su našli muslimane koje podržavaju i opet će kola da se slome na Srbima“, kazao je Vučić.

“Taj pravni akt nema obavezujuću snagu, ali vam je jasno da će se dan nakon toga izaći sa inicijativom, da ono što je osnovano nakon genocida, političke tvorevine ne mogu da postoje, misli se na Republiku srpsku. Srbija mora da prati poštovanje Dejtonskog sporazuma i po Dejtonu Republika srpska mora da postoji i niko to neće promijeniti. Hoću da kažem u kako tešku situaciju zapadne zemlje mogu da dovedu našu zemlju“, dodao je Vučić.

Murat Tahirović, predsjednik "Udruženja žrtava i svjedoka genocida" u izjavi za Patriju ističe da je prosto nevjerovatno kako se ponašaju lideri, prvo Milorad Dodik pa sad i Vučić.

“Ko ih savjetuje, ko im daje ovakva tumačenja i kakve su ovo izjave predsjednika jedne ozbiljne države. Imate osjećaj kao da se javnosti obraća uplakani i ostavljeni muž neke hostese a ne predsjednik jedne države”, kazao je Tahirović.

On dodaje da ne zna da li je Vučić svjestan, dok napominje da Dodik očito nije.

“Vučić bi trebao biti svjestan da sve dublje gura srpski narod u provaliju iz koje neće izaći narednih hiljadu godina. Umjesto da prihvati realnost, činjenice, presude međunarodnih sudova, on i dalje govori o odgovornosti i to kolektivnoj odgovornosti srpskog naroda, tobože neko im potura.

Niko, osim Vas gospodine Vučiću ne potura srpskom narodu, srpski narod nije kriv. Krivi ste vi, Vaš mentor Šešelj, Milošević, Karadžić i ini drugi kojima po Srbiji dajete pravo da i dalje truju narod”, dodao je Tahirović.