ERDOGAN S ČLANOVIMA PREDSJEDNIŠTVA BIH
Autor: Anadolu Agency (AA)
Objavljeno: 02. Mar 2024. 16:03:32
Na marginama 3. Diplomatskog foruma u Antaliji turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan sastao se s predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem, članovima Predsjedništva Denisom Bećirovićem i Željkom Cvijanović

Predsjednik Turkiye Recep Tayyip Erdogan istaknuo je da su očuvanje jedinstva, mira i stabilnosti Bosne i Hercegovine i produbljivanje odnosa između dvije zemlje veoma važni za Turkiye te da će odlučan, iskren i konstruktivan doprinos Turkiye po ovim pitanjima biti sve jači, javlja Anadolu.

Na marginama 3. Diplomatskog foruma u Antaliji Erdogan se sastao s predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem, članovima Predsjedništva Denisom Bećirovićem i Željkom Cvijanović.

Iz Direkcije za komunikacije Predsjedništva Turkiye navedeno je da je na sastanku bilo riječi o odnosima Turkiye i BiH, regionalnim i globalnim pitanjima.

Erdogan je istaknuo da su očuvanje jedinstva, mira i stabilnosti Bosne i Hercegovine i produbljivanje odnosa između dvije zemlje veoma važni za Turkiye te da će se odlučan, iskren i konstruktivan doprinos Turkiye po ovim pitanjima sve više nastaviti.

Turski predsjednik je izjavio kako će se nastaviti poduzeti koraci za povećanje obima trgovinske razmjene dviju zemalja i njihove suradnje na svim poljima. (Zafer Fatih Beyaz)