MORALNI SUNOVRAT GORANA MILIĆA – NA PROMOCIJI KNJIGE ĆORIĆA GOVORIO: ŽIVJELA HERCEG-BOSNA!
Autor: Hayat
Objavljeno: 28. Jan 2024. 19:01:54
Goran Milić, dugogodišnji je novinar, urednik i direktor brojnih medijskih kuća, doživio je moralni sunovrat u petak, 26. januara, usred Zagreba.

Na promociji knjige osuđenog ratnog zločinca Valentina Ćorića naglas je uzviknuo: “Živjela Herceg-Bosna”!

Ista ona tzv. Herceg-Bosna, najprije “zajednica”, a kasnije “republika” zbog koje su vojni i politički zvaničnici bh. Hrvata, zajedno sa vrhom u Zagrebu, pokrenuli “udruženi zločinački poduhvat” i “međunarodni oružani sukob”, čiji je krajnji cilj bio odvajanje dijelova teritorija BiH i priključenja istih susjednoj Hrvatskoj.

U znakovitoj izjavi za RTV “Herceg-Bosne”, Goran Milić će izjaviti, citiramo:

Naravno da sam došao ovdje, jer je njemu sada istekla dozvola, odnosno zabrana objavljivanja. Zato sam došao ovdje, vidjeti ko je i šta je i kupiti tu knjigu. Apsolutno nisam raspoložen da politiziram. Neka živi Herceg-Bosna u svojoj televiziji. Neka živi ko god hoće i kako hoće. Vale Ćorić je moj obiteljski prijatelj. To ću uvijek poštovati i tu ću stati – naveo je Milić, nekada jedno od glavnih lica predratnog “Yutela”.

Sve to učinio je nedaleko od još jednog osuđenog ratnog zločinca – Darija Kordića, koji je sjedio u publici. Istog onog Darija Kordića odgovornog za masakr nas 116 bošnjačkih civila u Ahmićima, uključujući i tromjesečnu bebu!

U tekstu objavljenim ovim povodom, maoljetni logoraš tzv. “Herceg-Bosne”, novinar, Amer Obradović će zapisati:

„Nakon 30 godina od UZP-a, Goran Milić, “novinarska legenda, uzor i moralna vertikala” – kako mu je često i od yutelovskih dana titrala sarajevska čaršija – uzviknut će na promociji knjige ratnog zločinca: “Neka živi Herceg-Bosna u svojoj televiziji!” I poslije svih ovih godina, često i dobrih novinarskih priča, intervjua i reportaža, Milić se pokazao kao oportunistički bijednik lišen svakog javnog, profesionalnog i moralnog damara. Nema većih govnara i seronja od onih koji ratne zločine tretiraju kao popratni čin, a čime se “obiteljski” baš svrstavaju sa njima. Možda će se “obiteljsko” sranje Gorana Milića o Valetu i knjizi o zločincevom vinu u očima poštovalaca zloglasne Herceg-Bosne smrt činiti kao zakašnjela pobjeda uprave Dretelja, Heliodroma, Gabele, Koštane bolnice…, ali za časne i one pravdoljubive Milić će ostati samo obični – seronja i licemjer”.

Obradovićev tekst podijelio je novinar i advokat, Senad Pećanin, osuđujući Milićevu gestu.

Sramotno! Promocija knjige zločinca Ćorića u Zagrebu: Gosti Dario Kordić i Goran Milić, – objavljeno je na stranici Sniper Alley Photo.

Novinar i urednik Adis Karadža je, također, dodao:

Ovo je realno stanje hrvatskog društva/politike bez obzira na to ko sjedi u Predsjedništvu BiH. Među njima je i čovjek koji se predstavljao kao veliki prijatelj BiH. Jednom prilikom je kazao kako “u Sarajevu nema zloće kao u Zagrebu”. Sada još i manje”.

Neće na dobro! Izgleda da su došla vremena kada mnogi počinju razotkrivati svoje pravo lice.