NAŠE „GUZONJE“ I NJIHOVE KUPLERAJKE
Autor: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac
Objavljeno: 23. Oct 2023. 20:10:36
Kao što nam svete i Božije / Allahove knjige, Jevanđelje i Kur'an, šalju poruke ljubavi i dobrote, mira i zajedništva, tolerancije i razumjevanja, poštovanja i uvažavanja i drugoga i različitoga u svim ljudskim potrebama, tako nam je sa nebesa poslao dva „antipoda“, možda i greškom, koji su svojim likom i ne(djelima) doprinosili uništavanju naše Bosanskohercegovačke zajednice u zajedničkom suživotu.

Tako je, naš svetac i idol dobročinstva, domoljub i patriota, naš zalatni ljiljan Željko Komšić, došao među nas, građane i narode, na prelijepom „lipicaneru“ sa nebesa, poput Sv. Đorđa, da nas štiti i zaštiti od velikih nacionalista, kriminalaca i lopova, guslara Milorada Dodika i orguljaša Dragana Čovića.


Njegov lik i djela koje ga krase, po željama i volji građana ove nam jedine domovine, kao stameni kamen branik na granicama našim dobra i zla, kao vrsnog konjanika i borca za slobodnu i multietničku domovinu Bosnu i Hercegvinu, kao patriota i čuvar svoje i naše domovine, postavili su ga na pijedestal savršenstva i naše zajedničke borbe protiv nacionalista, agresora, kriminalaca i lopova svake vrste, te ustaško-četničke izrode.

Kao rezultat agresorskih napada sa istoka i zapada, pali su nam sa nebesa i tzv. „lažni patrioti“ veliko srpsko-hrvatski nacionalisti, u likovima i nedjelima, guslara iz Laktaša Milorada Dodika i orguljaša iz Mostarskih bara Dragana Čovića.


Pitanje je bilo sasvim jasno i glasno: „Kojem će se carstvu prikloniti“?


Dok je naš idol Željko Komšić, kao zlatni ljiljana u redovima naše sjajne Armije BiH, branio svoju domovinu i građane u njoj, dotle su naši „nebeski padobranci“ uz blagoslov i njihovih crkvenih vjerodostojunika, jurišali na naša materijalna dobra za sopstvene potrebe, kao i za svoju teritorijalnu nadležnost genocidnih tvorevina u udruženom zločinačkom poduhvatu, sa RS i HB.
U mutnome „postdejtonskom“ periodu ovi su „razarački“ nebeski sveci sa svojim nacionalističkim željama i htijenjima, iz nedovršenog scenarija iz Karađorđeva, bili preokupirani sa svojim kadrovima i nacionalističkim strankama, HDZ-om i SNASD-om, svojim kriminalnim radnjama i raznim lopovlucima, kojima naša pravna država još uvijek nije mogla stati u kraj.

Naše „mazge“ duboko uvučene u stražnjice svojih nacionalističkih ideologa i mentora, guslara i orguljaša, kao čuvari njihovih stražnjica od hemeroida, istovremeno sviraju i guslaju po njihovim svakodnebnim nepristojnim notama.
Dakle, Željka i Borjana maksimalno doprinose njihovim prostačkim i kabadajiskim nasrtajima na zajedničku domovinu, u cilju održanja agresorskih tvorevina sa genocidom i udruženim zločinačkim poduhvatom, u stranačkom djelovanju SNSD -a i HDZ-a čije su poglavice upravo ovi „nebeski“ idiotski aveti.
Htjeli bi izborni zakon po svojoj volji, jer im upravo smeta naš građanin, stameni branitelj građana i domovine BiH, NAŠ DRUGAR Željko Komšić.

Evo im se intezivno priključuje i njihova, evropska „ ustašica“ Zovko Željana, koja se upravo sa mjesta zločina i rušilačkog djelovanja njihovih agresorskih ubojica, porušenog Starog mosta u Mostaru, kako bi odaslala sramotne poruke našem Željku Komšiću, u ime svih „ustaša i hrvatskih nacionalista“ koji su je izabrali u neki Evropski parlament.


Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko imala je sramotnu izjavu, komentarišući podjele u Bosni i Hercegovini vezane za sukob u Izraelu.

U komentaru na sukob člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željka Komšića i ambasadorice Izraela u BiH Galit Peleg, Zovko je rekla da je Komšić 'instrument terorista'.
Dakle, ova „ustašica“ najvećega nivoa, hrvatski mnacionalista, Željka Zovko upravo je izabrala, u interesu istine i samo istine i najbolje mjesto, ispod Staroga mosta u Mostaru, kako i slikom dokazala divljaštvo i zločinačke aktivnosti u vrijeme agresije na Mostar i BiH i njenih „ustaških zločinačkih idiota“.

Neka je bude sram i stid, umjesto da se sa svim svojim hrvatskim kolegama prkrije crnim maramama, da se ne pojavljuje na svjetlo dana, shodno zločinima, koje su činili po Mostaru i mojoj Bosni.
Evo, upravo je ovakva istina i za centralnu Bosnu i sva njihova nedjela širom BiH, pod vodstvom njihovog „oca nacije“ đenerala Franje.

Nadalje, sramotno izjavljuje; „U komentaru na sukob člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željka Komšića i ambasadorice Izraela u BiH Galit Peleg, Zovko je rekla da je Komšić 'instrument terorista'.

U svakome slučaju dobro su je podučili njeni “kupler majistori “ i ustaške poglavnice, kako da ih u Evropskom ,kupleraju prestavlja ova njihova prostitutka.

Htjeli bi ovi “domaći orlovi“ iz redova hrvatskih nacionalista i njihovih velikosrpskih genetskih nasljednika onih sa Blajburga i šuma Ravne gore, da mijenjaju izborni zakon po sopstvenoj mjeri i željama, na štetu građana i Naroda u BiH i to u “listopadu“ mjesecu, neke godine.

Kako je izjavila: “Komšić je najveći uteg Bošnjacima i međunarodnoj zajednici“, rekao bih paušalno mi krajnje zločesto, jer je istina na strain živih svjedoka mu Mostaru, njihovog zločestog ustaškog projekta, sa brojnim hercegovačkim logorima za totalno istrebljenje Bošnjak a i Srba sa ovih teritorija Hercegovine i grada Mostara.

Nije li, upravo njihov ugledni tjednik “Feral Tribune“ osvjetlio javnosti i zločinački poduhvat i moju sopsstvenu golgotu u Mostaru, kao demokratski izabranog vijećnika Gradskog vijeća Mostara.


Evo, htjeli bi ovi Antini i Franjini sljedbenici, već godinama da eleminišu i Željka Komšića, demokratski izabranog člana Predsjedništva iz redova Hrvata.

Nije moguće, mimo volje građana koji ga vole i biraju ga, još dugo vremena će naš Željko biti biran od građana naše domovine, dok se ne izmjeni troglavo Predsjedništvo i naš Željko bude jedan i jedini Predsjednik suverene i slobodne, jedine nam domovine Bosn ei Hercegovine.
Da, on nije Hrvat već je to Dragan Čović, ujedno i njihov „grobar“ kao što je to i cijela ustaška nacionalistička struktura HDZ-a u Bosni i Hercegovini i državi Hrvatskoj.
Zato, prije svih, moji Bosanci i moje Sarajlije, a hercegovci i mostarci to već znaju, da bez Željka Komšića u našem Predsjedništvu neće biti ni uspješnog napretka države Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji i NATO savezu.

Moraju se, njegovim novim izborom u Predsjedništvo BiH, prije svega osujetiti sve rušilačke krtice i dušmani iz nacionalističkih stranaka, HDZ-a i SNSD-a, ma ko to bio njihov kandidat.