PONOSNA I PRKOSNA GRADONAČELNICA SARAJEVA!
Autor: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac
Objavljeno: 13. Oct 2023. 21:10:13
Bravo, ponosna i dostojanstvena Gradonačelnice, gospođo Benjamina Karić, jer si zaista pravična, sa istinom i samo istinom!

Ponosim se sa Vama, kao rođeni Sarajlija, istina vremešni intelektualac i graditelj kolosalnih industrujskih objekata, u našoj bivšoj lijepoj i neponovljivoj Jugoslaviji.

Sasvim dovoljno i previše godina imam, a ljudska memorija mi je pretrpana silnim bogatstvom istinskih informacija, životnih spoznaja mnogih i užasnih događanja i na našim prostorima, bez koraka u svjetske ili Evropske prostore, sa fašistima iz drugog svjetskog rata, kao i domaćim nacionalistima iz dvojne agresije sa istoka od komšija i sa zapada od susjeda.

Polazeći od činjenice i latinske: „Veritas amare est“ / „Istina je bolna“/, svakako, ali kako za koga, prisjećajući se mladalačkih ili pionirskih dana, kada sam i svojim očima gledao na Marijinom dvoru u Sarajevu vješane domoljube, patriote, ilegalce i komuniste, kao zločesti čin Vjekoslava Maksa Luburića, velikog hrvatskog ustaše iz doba NDH.

Preko 70 godina, od mladosti do današnjih poznih dana, slušam i prisjećam se vapaja i jadikovki divnih ljudi Palestinaca za njihovom državom, da bieto u današnjie vrijeme gledali istrebljenje toga istoga naroda, bez razumijevanja međunarodne zajednice.

Mi Bosanci i Hercegovci, sve to ponajbolje osjećamo i razumijemo, jer smo neposredno i osjetili tu agresiju i napade, masovna ubistva, udruženi zločinački poduhvat i sve do genocida.
Dakle, u ovim sadašnjim neprilikama, nešto se slično dešava i ovim dobrim ljudima Palestine i sve će tako biti do genocida.

Nažalost, upravo naši veliko srpsko - hrvatski nacionalisti iz HDZ-a, SNSD-a i ostalih nacionalistički stranaka, upravo se utrkuju u odobravanju ove svirepe agresije Izraela na djecu i žene i cio narod Palestine, uz svesrdnu pomoć i tobožnjih „mirotvoraca“ od Amerike, Britanije, Francuske i Njemačke, dajući ubitačni i krvavi vjetar cionistima, da poslije 70 godina i ostvare svoje ciljeve.

Nisu li i smišljeno ili u dosluhu i naši nacionalistički vlastodršci, Milorad Dodik i Dragan Čović odlazili i ostavljali pisane poruke ovom istom agresorskom neljudskom karakteru, na zidu plača i njihovom bezumnom diktatoru Natanjahuju sa saradnicima.


Trebaju i moraju „naše poglavice“ da oplakuju svoju suludu i crnu sudbinu, okrvavljenu njihovim ubitačnim zlim djelovanjima u nedavnoj prošlosti, te su pronašle i zid plača i sličnog genocidaša u liku i nedjelima suludog Natanjahua.

Međusobna podrška nacionalistima ustaško-četničkog nasljedstva sa Blajburga i Ravne gore, kao genocidašima i negatorima istoga, realizatorima zajedničkog etničkog čišćenja u BiH i Izraelu.
“Zbog kakvih je “vrijednosti” Izrael našao dodirne tačke s Čovićem i Dodikom?

Je li zaista neko misli da su bošnjački političari u sadašnjosti trebali ići u Izrael i ljubiti Zid plača kao Čović i Dodik i da bi zbog toga izostala podrška Izraela politici negatora ili zagovornika genocida (jer ga slave kao vlastiti trijumvirat) koja je preživjela na tlu Evrope? Naime, toliko odsustvo temeljnog morala koje pokazuje Izrael, čak i prema Jevrejima u BiH koji su na strani građanskog koncepta i apeliraju na vlastitu diskriminaciju od zakona koje provode i predlažu srpsko-hrvatske politike, vrlo je jasna indicija da je riječ o puno dubljem problemu – makijavelizam i odsustvo bilo kakve empatije od države i naroda koji je preživio Holokaust i koji širom svijeta aktivno promiče borbu protiv antisemitizma, a istodobno provodi politiku podrške politikama koje negiraju genocid“. /citat Sanadin Voloder/.

Tako su prvo Dragan Čović, a nedugo nakon njega i Milorad Dodik otišli su u Izrael i na „Zidu plača“ ostavili papiriće sa svojim željama i to guslar Milorad: „Da Rs bude nezavisna“ a njegov „blizanac rušitelj BiH“ orguljaš Dragan: „Da se što prije oživotvori HB, kao tvorevina udruženog zločinačkog poduhvata“.

(Foto: X)

Ovom prilikom, njihov domaćin, u ovim trenutcima i veliki genocidaš i nalik svojim gostima, biva pozvan na međunarodni privredni sajam u grad Mostar, gdje se i održao u uzurpiranim proizvodnim halama giganta „Soko“-la, kao i neposrednoj blizini isto tako velikog giganta firme Aluminij, koji je inače uzurpiran od HDZ-a i trenutno iznajmljen, za dobre dolare, upravo Izraelcima.

Dakle, dok je pajdaš Milorad, švercer i kriminalac, svoju vilu uzurpiranu sa Dedinja izdavao ambasadi Izraela u Beogradu, isto tako za sume dolara, dotle je Dragan Čović svoj agresorski ratni plijen „Sokola“ i „Aluminija“ unovčio za svoju nacionalističku stranku HDZ, dobrim iznosom dolara.
Još jednom, istinski bravo poštovana Gradonačelnice g-đa. Karić, jer sam u mladalačkim godinama, svakodnevno sa visine Jajca kasarne, prolazeći u realnu gimnaziju u centru grada, redovno bacao pogled na zgradu Vijećnice, u kojoj Vi i Vaši saradnici, na zadovoljstvo Sarajlija i Bosanaca, zaslužno „stolujete“.

Pa Vi ste i drugi naš Valter, istinski i danas djelujući, na željeni i prepoznatljiv način, podsjećajući se upravo i sa ovoga mjesta Jajce kasarne, na film „Valter brani Sarajevo“ te moga rah. iskrenog prijatelja Hajrudina Krvavca Šibu, da je još živ, siguran sam da bi ovjekovečijo i Vaše gornje riječi i brojne Vaše već višene istupe i događaje.

Hvala Vam i da nam dugo i dugo „stolujete“ ba toj poziciji Gradonačelnika mojega, našeg i Vašega Sarajeva!