HITNO ISTRAŽITI SLUČAJ ISJEČENE LOPTE I OSIGURATI SIGURNOST NEDIMA SALAHAREVIĆA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 26. Sep 2023. 14:09:27
U vezi s nedavnim incidentom koji se dogodio u dvorištu kuće gospodina Nedima Salaharevića, želimo da izrazimo našu duboku zabrinutost i osudu ovog čina. U subotu, gospodin Salaharević je otkrio isječenu košarkašku loptu bačenu u svoje dvorište. Smatramo da ovaj događaj ne može biti tretiran kao slučajnost, već kao jasan pokušaj zastrašivanja i prijetnje.

Nedim Salaharević je nedavno svjedočio pred Sudom Bosne i Hercegovine u postupku protiv osoba optuženih za progon bošnjačkih civila u Vlasenici tokom istog perioda. Ovaj hrabar čin izložio ga je velikim pritiscima i rizicima.

Ovaj incident ne samo da je izazvao ozbiljnu zabrinutost u lokalnoj zajednici, već i među svima koji podržavaju pravdu i ljudska prava. Pozivamo nadležne organe da hitno istraže ovaj slučaj i da osiguraju sigurnost gospodina Nedima Salaharevića.

Također želimo podsjetiti da pravda mora prevladati u svim slučajevima vezanim za zločine protiv čovječnosti. Pozivamo na punu saradnju sa sudskim organima i na osiguravanje da svi počinioci odgovaraju za svoje postupke.

Očekujemo da će lokalne i međunarodne institucije nastaviti pratiti ovu situaciju i pružiti podršku gospodinu Salahareviću i njegovoj porodici u ovim teškim trenucima.
Neka pravda i mir prevladaju nad strahom i nasiljem, piše u saopćenju Murat Tahirović, predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida.