SANDŽAK: NAPRAVLJEN MESDŽID I OBEZBIJEĐENA VRIJEDNA DONACIJA ZA TURISTIČKU KUĆU U PARK ŠUMI BREZOVAČKO BRDO
Autor: B.net
Objavljeno: 18. Sep 2023. 15:09:32
Hadro Murić, predsjednik mjesne zajednice Bandžovo Brdo (Desna obala Ibra II), s ponosom je istakao kako se povećava broj donacija od strane odgovornih kompanija i pojedinaca koji prepoznaju značaj očuvanja ovog prirodnog bogatstva. “To je naša zajednička obaveza prema budućim generacijama”, rekao je Murić.

Posebno mjesto u ovom doprinosu zauzima kompanija “Šekom”. Ova kompanija je donirala stalni dotok pitke vode za Turističku kuću te sedam velikih parkovskih stolova koji će biti smješteni u blizini. Ovakav vid saradnje od velikog je značaja za cijelu zajednicu, a posebno za posjetitelje park šume koji će imati priliku uživati u novim sadržajima.

Ali to nije sve. Porodica Šeka Kalača pokrenula je izgradnju hajrat-česme, posvećenu njihovoj preminuloj majci Delvi. Ovaj objekt ne samo da će dodatno uljepšati prostor, već će biti i funkcionalan s obzirom na njegovu blizinu teniskog terena i planiranog dječijeg igrališta.

Donacija Ćame Kajević, koja je osigurala prostirku za mesdžid u parku, dodatno je obogatila duhovnu dimenziju ovog prostora, omogućavajući posjetiteljima da u prirodnom okruženju pronađu trenutke mira i molitve.

Murić je zaključio apelom prema svim građanima i firmama da, koliko god mogu, doprinesu uređenju i zaštiti ovog predivnog prirodnog kutka, kako bi Brezovačko Brdo postalo pravo mjesto za odmor, rekreaciju i duhovnu obnovu.

Izvor: sandzakdanas.rs