SPP poziva SDT i Milatovića da reaguju
HADŽIĆ UZ POMOĆ FUNKCIONERA PES I USAME ZUKORLIĆA POKUŠAVA NEZAKONITO STEĆI POSLANIČKI MANDAT
Autor: B.net
Objavljeno: 07. Jun 2023. 19:06:53
Usame Zukorlić nakon što u dva navrata nije uspio da preuzme SPP u Crnoj Gori preko Seida Hadžića pokušava da preuzme poslaničko mjesto u crnogorskoj skupštini a u svemu tome mu pomažu visoki funkcioneri Pokreta Evropa sad.

Iza čitave operacije instaliranja direktno kontrolisanog čovjeka u crnogorskom parlamentu, pored struktura iz Srbije, stoje i visoki funkcioneri Evrope sad.

Usama Zukorlić je nakon dva neuspješna pokušaja preuzimanja kontrole nad Strankom pravde i pomirenja u Crnoj Gori odlučio da pokuša uništiti našu stranku i preko Seida Hadžića napraviti novu kojom bi rukovodio iz Novog Pazara a vrlo vjerovatno po instrukcijama mnogo moćnijeg igrača kojem se i sam Usama Zukorlić potčinio.

Samo je neupućenima čudno zašto su strukture kojima rukovodi Usama Zukorlić dale bezrezervnu podršku zloupotrebi položaja i prevari Seida Hadžića. Onima koji su upućeni u zbivanja oko SPP, kako u Srbiji tako i Crnoj Gori, sasvim je jasno da Usama Zukorlić nakon odbijanja rukovodstva SPP u Crnoj Gori da mu potčini svoju politiku, pokušava protuzakonito i na bazi prevare instalirati svog čovjeka u crnogorski parlament. Plan je da da se preko Hadžića formira nova politička partija koja bi bila predstavljena kao partija “zapadnih Bošnjaka” a suštinski bi zastupala interesne skupine van Crne Gore ali ne sa Zapada već sa Istoka.

Sve ono što je muftija Muamer Zukorlić, osnivač Stranke pravde i pomirenja zastupao, način na koji je sarađivao sa SPP u Crnoj Gori na savjetodavnoj bazi, uvažavajući naše stavove i preferirajući slobodu mišljenja i djelovanja ali i preuzimanja odgovornosti, mladi Usame Zukorlić je pogazio od kako je preuzeo rukovođenje strankom u Srbiji.

Nedostatak ličnog kapaciteta i autoriteta je pokušao nadomjestiti zakulisnim radnjama čemu, niti je dorastao, niti to može proći kod SPP u Crnoj Gori.

Politika SPP u Crnoj Gori će se kao i do sada formirati i usmjeravati prema potrebi Bošnjaka i svih drugih građana u Crnoj Gori nikako van nje a pogotovo ne silom i nametanjem.
Namjere svih aktera uključenih u operaciju “Hadžić” sasvim sigurno nisu ni časne ni dobronamjerne prema Bošnjacima ali ni prema državi Crnoj Gori jer sam instrument Seid Hadžić je daleko od dobronamjernog i poštenog iako se nakon neuspješnog zataškavanja čitave afere sada pozivaju na vjeru i tradiciju Bošnjaka.

Niti su Bošnjaci kao narod prevaranti niti su neiskreni i koristoljubivi na račun drugoga a niti naša vjera Islam dozvoljava i toleriše prevare i laži preko kojih se Seid Hadžić i našao u poziciji da dobije poslanički mandat.

Iako pojedini misle da su institucije države Crne Gore u rasulu, da je pravna država na koljenima zbog ogromnog broja afera i kriminala u političkim strukturama, moraju da znaju da ovo nisu džungle Kolumbije i da se mjesto u Skupštini Crne Gore najvišem zakonodavnom domu u državi ne može otimati baš tako brutalno i kabadahijski.

Ovim putem pozivamo predsjednika države Jakova Milatovića da zaštiti integritet Skupštine Crne Gore kao i same države a Specijalnog državnog tužioca Vladimira Novovića da pokrene istražne radnje kako bi se utvrdilo ko sve stoji iza pokušaja nezakonitog otimanja poslaničke funkcije u Skupštini Crne Gore i ove nezapamćene političke korupcije na najvišem nivou, piše u saopćenju koje je potpisao Mesko Đurđević, potpredsjednik SPP u CG.