Dogovor u Mostaru: Čović, Nikšić i Dodik formirali tim za pripremu izmjena Izbornog zakona, rok šest mjeseci
MOSTARSKA PRIČA ZA MALU DJECU
Autor: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac
Objavljeno: 07. Jun 2023. 17:06:21
Da li zaista, ovi naši “jastrebovi“ misle o našim građanima, da smo blećci i da nas mogu žrdne prevoditi preko rijeke Radobolje?

Istina je, da je doglavnik HDZ-a, promjenio i njen tok, da joj put ne bude krivudav, te sa kordonom domaće policije ne dozvoljava građanima Mostara, da se približe ovom “znojem zaslužnom“ njegovom ranču?

Portal Hercegovina.info objavio je ekskluzivno istraživanje o urbanističkom nasilju u Mostaru i to, ni manje ni više, od strane predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragana Čovića prilikom izgradnje obiteljskog kompleksa na mostarskom naselju Bare.

Uz ranč, u kojem za razliku od gradskih, fontana ipak radi, Čović je zagradio povijesno Šetalište Bare. Portal Hercegovina.info donosi ekskluzivno kako je Čović oteo Šetalište svih Mostaraca, izbrisao ga sa lica zemlje, da bi potom gradske vlasti Mostarcima, za njihove vlastite novce ponudile Šetnicu Bare, ali dislociranu s nekadašnje, stvarne lokacije, koja je danas dio Čovićeva dvorišta.


“Ako pokucate Čoviću na vrata u mostarskom 'Beverly Hillsu', mora vam otvoriti jer mu je u dvorištu gradsko šetalište!
Mostarci stariji i srednjih godina sjećaju se kako se šetalo i ljubovalo na popularnom Šetalištu Braće Ćatića, pa su se uz voćnjake i živice fotografirali brojni, kasnije bračni parovi. Ako bi danas to željeli učiniti, primjerice doći na mjesto gdje su se možda prvi put poljubili, završili bi negdje pod Čovićevim prozorom“. /portal Depo/

Dok njegov „blizanac rasturač" guslar i švercer cigareta sa nekadašnjih Beogradskih ulica, diktator iz Laktaša, uspješno ubire dolare od ambasade Izraela za vikendicu, koju je „znalački“ jamio, zahvalju8jući ugovoru za drugu fazu izgradnje RTE Gacko, a Gačane je kriminalno i lopovski, mudro preskočio, kako to veoma dobro zna i poznati Gačanin Vukota Govedarica, bivši predsjednik stranke SDS-a?


NIŠTA NIJE SLUČAJNO: POGLEDAJTE KAKVU SU PORUKU DRAGAN ČOVIĆ I MILORAD DODIK POSLALI U RAZMAKU OD NEKOLIKO SATI

Strateški politički partneri, lider HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik svakodnevno dokazuju svoju povezanost.

Znakovito je da je do Čovićevog i Dodikovog naglog izraelskog „zaokreta“ došlo nakon što se u Hercegovini pojavio „spasitelj“ i biznismen Amir Kabiri, koji je zakupio mali dio propalog Aluminijskog kombinata, i izdašno financijski pomaže nogometni klub Zrinjski, te otvara galerije u Mostaru.

Nisu i bez razloga ova dvojica velikih „ublehaša i drznika" ortodoksnih nacionalista, sa skrivenom crvenom knjižicom bivšeg SKJ, preko Neretve u Mostaru, prevode i žedne, svoje koalicione partnere sa „lipicanerom“ Nerminom Nikšićem, dok oni ostavljaju svoje željene poruke na „zidu plača“ u Jerusalemu, za njihovu vilu i firmu Aluminij.

Ovaj lukavi, perfidni i samozvani akademac Dragan Čović, sve ih sa svojim „blizancem Miloradom" dovodi u ugpostiteljske objekte HDZ-ovaca na izvor iste ove rijeke Radobolje, kako bi im svima, tako ošamućenim, sa njihovim domaćim vinima, podjelio i zadatke o nakanama u izbornom procesu, prema željama i scenriju vrhuške HDZ-a i Dragana Čovića.

Mlađani Dizdar i njegov šef Neka, pravi su „lipicaneri“ među ovim jastrebovima ili autentičnim veliko srpsko hrvatskim diktatorima, koji se veoma uspješno bore za svoje genocidne i zločinačke tvorevine i lične fotelje za naredno pRedsjedništvo.

Još je ostalo vremena da se “jami o preostaloga“ bilo državničkog ili građanskoga, kako su Dodik i Čović učinili sa svojim vilama, a ovi „crvendaći“ sa cjelovitom logistikom stranke SKJ, te se sada kao paunovi mogu šepuriti i ponašati uz slogan; „za čovjeka i državu“.

Ali su prethodno, morali najuriti i sve Srbe iz firme Aluminij, ciljano i uspješno razbiti jedinstveni Bošnjački korpus, kako bi zajednički sa svojim guslarom Miloradom, duboko uvučeni, kao „ulizice“ u stražnjicu svoga orguljaša Dragana i njegov HDZ, radi interesa Hrvatske i HB, pripremiti i usvojiti i takav zamišljeni izborni zakon, koji bi im sve to omogućio.

Da zlo bude još i očitije, što to naša javnost u Bosni i Sarajevu ne razumije, njihov „đilkoš i secionista, putinovac po genima svoga rodoslovlja“ Milorad Dodik sa svojim Vučkom, bio bi kao jedini prestavnik Srba i Srbijanaca, zanemrujući istinske naše Bosanske Srbe, te sa ovim svojim partnerima, bi ponajbrže i konačno rasturio, jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Evo, ovom prilikom bi htio i ovdje u ovome HNK u Mostaru i dijelu Hercegovine, gdje HDZ vodi glavnu politiku, da ustoliči i svoga ministra u vladu Kantona, čistokrvnog „dodikovca“ kao što je to uz pomoć Crkve i njihovih vjerodostojnika, da nametne sve njihove kadrove, institucije i prohtjeve, jer se ovi preostali Srbi i nisu borili za Republiku srpsku.

Nažalost, danas su nam na sceni nacionalisti, sa nedostatkom istinskog i iskrenog indentiteta, koji se naziva ljudskost ili čovječnost:
„Upravo ne znamo ili nismo namjerno svjesni, da je ljudskost naš indentitet, iznad svakog drugog indentiteta-bilo vjerskog, nacionalnog i intelektualnog, ispred svih društvenih funkcija i fotelja, ispred socijalnog statusa.

Kada se danas u ovome gradu Mostaru,u dugogodišnjem periodu prisjećamo naših građana i dosta velikih ljudi, sa kojima je grad i njegovo stanovništvo bilo ponosno, ali ih nažalost više nema. Umjesto njih, došli su nam neki antipodi pojmu ljudskosti i čovječnosti. Nacionalisti, kriminalci i razno-razni lopovi, iz veliko srpsko -hrvatskoga svijeta, koji sa „ ulizicama „ po Meši Selimoviću iz redova vlasti u Bošnjaka i čine neku koaliciju, te ovu nam jedinu domovinu učiniše jadnom i bijednom za Evropske pojmove“ /Gojko Berić, Oslobođenje/

Sva dešavanja i gnusni događaji, ubistva, pljačke, kriminal i brojne druge radnje često se vežu za individualnu odgovornost, ako to i prihvatimo, moramo se priupitati šta nam je sa kolektivnom mržnjom, jer se narodi istinski mrze.

Bilo kakve druge ocjene i slavopojke, samo su demagoške parole o nekoj multietičnosti, ali je najveći naš ideal u „ bratstvu i jedinstvu „ našega suživota, u ovim vremenima agresije, sa istoka i zapada, kod nas sahranjen na najgnusniji način, zvao se on genocid ili udruženi zločinački poduhvat, nema razlike niti bilo kakvog opravdanja.

Kao građani, ove nam jedine i lijepe domovine, Bogom / Allahom date, moramo biti svjesni dokle su nam ovi nacionalisti, ulizice i kriminalci na našoj društveno-političkoj sceni, nemamo se ničemu dobrom nadati, bilo to i uz pomoć dobronamjernih međunarodnih činilaca.

Krajnje je vrijeme, radi naše djece i dolazećih generacija, da ozbiljno stanemo pred naša ogledalca i da se priupitamo, „Koje to čipove trebamo mjenjati u našim moždanim memorijama?“