JUSUF NURKIĆ: SVI SMO MI FADIL I AJŠA MEMIŠEVIĆ!!
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 25. Mar 2023. 13:03:17
Poznati bosanski i NBA košarkaški as Jusuf Nurkić - BosnianBeast23, oglasio se na FB profilu osuđujući napade na bošnjačke povratnike u Višegradu koji su brutalno pretučeni i opljačkani prvi dan ramazana:

- Svi smo mi Fadil i Ajša Memišević!!, - istakao je Nurkić, citirajući izjavu predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Višegrad Bilala Memiševića:

Razni DUDUCI šalju teške poruke na žalost koliko moraš biti jadan da pretučeš Fadil i Ajša koji su u osmoj deceniji života!
Oni su napadnuti prvi dan ramazana, unakaženi, kuća prevrnuta. Oni se nisu mogli ni braniti. Napadom na njih šalje se poruka onima koji su u njihovom statusu, pa zato treba razumjeti i uznemirenost povratnika, - izjavio je Memišević.

Vidjet ćemo da li će biti medijski ispraćeno i da li će iko odgovarati, naglasio je Nurkić.

Povratnici iz sela Omeragići kod Višegrada, Fadil i Ajša Memišević, koji su sinoć napadnuti i brutalno pretučeni, prebačeni su na Klinički centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), piše Oslobođenje.

Oni su prethodno bili na liječenju u Kantonalnoj bolnici Goražde.

- Na Kliniku urgentne medicine KCUS jutros su u ranim jutarnjim satima primljeni F. M. i A. M. uslijed teških povreda, zadobijenih tokom fizičkog napada u njihovom domu u selu Omeragići, Višegrad. Nakon urađene dijagnostike i ukazane pomoći, konstatovane su teže tjelesne povrede od kojih su preovladavale povrede glave, - navodi se u saopćenju KCUS-a.