Saopćenje povodom masakra u izbjegličkom kampu Jenin
PALESTINSKA ZAJEDNICA U BIH NAJOŠTRIJE OSUĐUJE MASAKR IZRAELSKIH OKUPACIONIH SNAGA U IZBJEGLIČKOM KAMPU JENIN
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 27. Jan 2023. 13:01:01
Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini najoštrije osuđuje masakr izraelskih okupacionih snaga, danas, u izbjegličkom kampu Jenin, na okupiranoj Zapadnoj obali u kojem je ubijeno najmanje 11, a ranjeno na desetine civila uključujući i djecu.

Zgroženi smo današnjim nasiljem nad palestinskim narodom koji kontinuirano provode izraelske okupatorske snage kršeæi sve konvencije koje jasno govore da zaštita civila mora biti najvažnija obaveza prema meðunarodnom humanitarnom pravu.

Od početka ove godine, najmanje 30 Palestinaca je ubijeno, a Izraelske okupatorske snage sprovode organizovani državni terorizam što kontinuirano dovodi do nepoštivanja međunarodnih rezolucija, potkopavajuæi temelje mirovnog procesa pod međunarodnim pokroviteljstvom, ignorišući međunarodna upozorenja o ozbiljnosti izraelskih zločina nad palestinskim narodom.

Pozivamo međunarodnu zajednicu da prestane imati sramotne dvostruke standarde te da osudi ovaj čin državnog terorizma, te pozivamo sve èestite i slobode ljude da osude današnji masakr u Jeninu i zahtjevamo da Ujedinjene nacije i sve međunarodne organizacije za ljudska prava da hitno intervenišu kako bi osigurali zaštitu palestinskog naroda i zaustavili krvoproliće djece, mladih i žena, piše u saopćenju predsjednik PLZBIH dr. Majed Maarouf, (Ambasador Rtd.).