OSMORKIN TROPRSTAŠ
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 26. Jan 2023. 01:01:43
Danas u Sarajevu, ispred Skupštine Bosne i Hercegovine, Nenad Nešić, sljedbenik genocidne ideologije podigao je tri prsta.

Nenad je postao ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, države koju ne smatra svojom. Nenad je troprstaš, što znači da je ideološki četnik.

Taj isti Nenad koji ima namjeru da četiri godine uzima plaću, koju će primati od poreznih obveznika odnosno građana koji su samo trideset godina prije upravo od troprstaša bili ubijani, progonjeni silovani.

Slika Nenada Nešića, sa podignuta tri prsta, ispred Skupštine BiH, podsjeti nas na sliku zločinca Batka sa Grbavice i svo zlo koje smo preživjeli.

Da li nam to, osmorkin ministar (ne)sigurnosti, svojim pozdravom najavljuje sličan scenarij, onom iz devedesetih?!!

Za civilizirani svijet, tri prsta bi značila sramotu. Ali za polusvijet ogrezao u zločinu, tri prsta znače ponos.

Nenadu Nešiću, tri prsta su "čast", Bošnjacima tri prsta su sjećanje na nacističku ideologiju, na velikosrpski genocid, silovanja, logore smrti i mučilišta, progon, etničko čišćenje, paljenje, spaljivanje živih ljudi na lomačama...

Da živimo u Svijetu u kojem se brani civilizacija, već danas bi ministar sigurnosti bio uhapšen zbog šovinističko-fašističkog ponašanja i izazivanja mržnje, međutim, živimo u društvu koje ovakav polusvijet i mediokritet, nagrađuje i aplaudira mu, time hrabreći generacije novih zločinaca, da mogu pristupiti izvršenju zločina, i da će pri tome biti nagrađeni aplauzom.