UH, BAŠ SAM LJUTA!!!
Autor: Nada Starijaš Al Issa
Objavljeno: 01. Dec 2022. 15:12:40
Zar vi, Bosanci/ Bošnjaci, ne mislite da treba stalno podsjećati, isticati, da je
DRŽAVA BOSNA STARIJA I OD HRVATSKE I SRBIJE?!

Da je oduvijek samo bosanska, ni hrvatska, ni srpska!

Baš sad, kad se nad Bosnom ponovo bude i nadvijaju i srpske i hrvatske aveti zla bliske prošlosti.
Ne zanima ih/vas; relativno slabo komentirate što Srbi stalno dokazuju "srpstvo," a Hrvati "hrvatstvo" Bosne?!

Prvo su to pokušali "dokazati" ratom, genocidom, UZP-ima, sada, ni u ratu, ni u miru, rade isto diplomacijom, non-paperima, Plenkovićevim dokazivanjem "hrvatstva Bosne" brzinskom, za svega 10,15 minuta u Briselu iscrtanom novom kartom njezine podjele, u Beogradu Vučićevi akademici već davno ispisali pitajboga koje po redu SANU dokumente podjele Bosne.

Umjesto da im se stalno "natiče na nos" da je "BOSNA OD POČETKA BOSANSKA, NI SRPSKA, NI HRVATSKA", "moji" Bošnjaci mrtvi/hladni. Ni 200 i kusur lajkova, ni preko stotinu dijeljena originalnog statusa, nije baš nešto za takvo nešto.

Bez uvrede ikome, ne vjerujem da baš svi znaju historijat razvoja bosanske državnosti, a onda kada vam se o tome ponudi briljantni tekst vašeg bosanskog novinara, kao da mnoge ne zanima.

Mene je jako zanimalo, pa sam podijelila, puno toga iz povijesti se podsjetila, ali i naučila.
OPASNO JE ZABORAVLJATI NACIONALNU PROŠLOST!

Treba ju kontrolirati. Netko puno pametniji rekao je: tko kontrolira prošlost, kontrolira sadašnjost, tko kontrolira sadašnjost, kontrolira i budućnost.

Zato, Bosanci, ne zanemarujte svoju prošlost, kontrolirajte svoju sadašnjost, kako bi njome kontrolirali i svoju budućnost.

Tko zaboravlja svoju prošlost, "zaboravlja" i svoju budućnost.

To ne znači živjeti u prošlosti, ali znači ne zaboraviti ju i isticati, pogotovo kada je to potrebno, a danas, izuzimajući 90-te, potrebnije više nego ikad.

Tko nije ništa naučio iz povijesti, osuđen je da mu se ona ponovi. Neki Bošnjaci kao da pridonose tome. Barem na osnovu "mršavih" reakcija na tekst iz povijesti razvoja bosanske državnosti, koji sam podijelila s drugog statusa, svjesna koliko je pitanje opstanka bosanske državnosti, pred novovjekim komšijsko/susjedskim silama zla danas aktualnije možda nego ikad i da zato na bosansku državnost, stariju i od hrvatske i srpske, stalno treba podsjećati. PPODSJEĆATI DA JE BOSNA ODUVIJEK SAMO BOSANSKA, NI HRVATSKA, NI SRPSKA.

Koliko Bosanaca je toga svjesno? Koliko ih je spremno to isticati, podsjećati i susjede i komšije, dijeliti briljantne tekstove o tome?

ČINI MI SE-MALO.
.......
P. S. Znate, od rata da nemam dlake na jeziku, pa tko se ljutio, ne ljutio, bujrum.

(Preuzeto sa Facebook profila Nade Starijaš Al Issa)