BANJA LUKA NA NOGAMA DODIK PREUZIMA DUŽNOST PREDSJEDNIKA RS, OSIGURAO VEĆ 45 MILIONA MARAKA VIŠE U BUDŽETU ZA SEBE
Autor: NAP
Objavljeno: 15. Nov 2022. 13:11:31
U Banja Luci će danas Milorad Dodik preuzeti dužnost predsjednika Rs.

Iz Policijske uprave Banjaluka su saopštili da povodom svečane primopredaje dužnosti predsjednika Republike Srpske, 15. novembra u Banjaluci preduzimaju pojačane mjere bezbjednosti u cilju održavanja povoljnog stanja bezbjednosti.

“Građani koji budu željeli da prate ovaj događaj ispred Palate Rs savjetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete. Savjet građanima je da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument. Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane podsjećamo da je u cilju bezbjednosti učesnika skupa, 15. novembra na području grada Banjaluke zabranjena upotreba dronova”, saopštili su iz policije.

Podsjećamo, nakon prebrojavanja glasčkih listića, a što je trajalo skoro mjesec dana, za predjsednika RS imenovan je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, a njegova protukandidatkinja, PDP-ova Jelena Trivić, još uvijek tvrdi da je na djelu bila ozbiljna izborna krađa.

Inače, Budžet predsjednika Rs u idućoj godini bit će povećan za čak 45 miliona maraka. Vlada RS utvrdila je, a nakon što je Dodik i potvrđen kao budući predjednik RS-a, po hitnom postupku Prijedlog budžeta za narednu godinu u iznosu od 5,383 milijardi KM, koji je veći od drugog rebalansa budžeta ovog entiteta za ovu godinu za 873 miliona KM.

Ovim prijedlogom se, između ostalog, budžet Predsjednika RS sa ovogodišnjih 10,8 miliona KM povećava na čak 56,5 miliona maraka.