Mr. Milan Jovičić uputio otvoreno pismo novoimenovanom glavnom tužiocu Tužilaštva BiH Milanku Kajganiću
GOSPODINE KAJGANIĆU, DOLASKOM NA TAKVU ODGOVORNU FUNKCIJU, TREBAŠ DOKAZATI DA NISI DODIKOV „ULIZICA“ ILI POSLUŠNIK
Autor: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac
Objavljeno: 22. Oct 2022. 15:10:23
Poštovani, sunarodnjače, izabraniče na tako odgovornu i časnu funkciju glavnog tužioca jedine nam domovine Bosne i Hercegovine, gospodine Milanko Kajganiću, pod uslovom da nisi „istinski dodikovac“ pišem ti kao pošteni Bosanskima Srbin i Bosanac, uz iskrene čestitke za tvoje imenovanje na ovo sveto mjesto i odgovornu funkciju.

Iskrena mi je želja i namjera sadržaja ovoga pisma, upravo da ti lično ukažem na konkretne kriminalne radnje, planetarnog karaktera, kao iskusni i veoma aktivni stručnjak svoga poziva i prije svega pošteni građanin, koji godinama prati zbivanja i brojne kriminalne radnje, kojima se nije moglo stati na put.

Sama činjenica, da si ti lično peti kandidat na izabranoj funkciji, dovoljno jasno ukazuje, da su svi tvoji prethodnici bili ili nesposobni, iloi korumpirani ili ulizice odgovarajući kriminalnih struktura vlasti, ali u svakome slučaju nisu služili građanima, narodu i državi.

Od tebe očekujemo jedan novi iskreni i dobronamjerni prilaz izvršavanja djelatnosti, ovako važne i časne funkcije, u svakoj pravnoj državi, kako bi sistem pravde na radost svih građana i društva u cjelini bio jednak i ravnopravan pred zakonima.

Upravo, kao svjestan građanin i dobronamjeran patriota ove nam naše zajednice, želim te upozoriti, da te ti isti vlastodršci i „ulizice" u svakoj prethodnoj i sadašnjoj vlasti ne upute na pogrešan kolosjek, kako bi kriminalni i lopovski vozovi i dalje mirno prolazili, a lopovi bi nastavili svoju djelatnost po pljački i kriminalu.

Ako bi te, u startu priključili na famozne „ respiratore „ kani se toga u cugu, jer je zlonamjerno, kako bi potisnuli i dalje planetarne pljačke, kao što je cijelo kriminalno kolo u i oko firme „Aluminij“ iz Mostara, kao što je vila na Dedinju velikosrpskoga harambaše Milorada Dodika, kao što je započeta pa zaturena kriminalna tužba i predmeti za Dragana Čovića i njegova hacijenda u Mostaru, kao što su i druga brojna preduzeća opljačkana i odvedena u propast.
Da se povratim upravo na firmu Aluminij i njen kriminalce o kojima pišem i govorim već tridesetak godina, kao stručnjak koji sam došao na temelje njene izgradnje i veoma dobar poznavalac svih njenih neprilika.
Cio njen kriminalni lanac, veoma je dobro poznat i širokoj javnosti, međutim nužno ih je još uvijek, za života njihovog ili bježanja na druge funkcije u sistemu vlasti pohvatati i smjestiti na odgovarajuća mjesta u novo izgrađenim kazamatima.

Počevši od kadrova SDA i HDZ-a sa, Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem, svim njihovim kadrovima u vladi Federacije, od Bićakčića, Brankovića, Nikšića, do Fadila Novalića i minitara Nermina Džindiža i Jelke Miličević, kako još na životu, ne bi pobjegli sudu pravde, jer su neki već na onome nedostižnom svijetu, u paklu kod Allaha ili Boga.

Nužno je odmah pokrenuti proces protiv premijera Federacije Fadila Novalića i njegovih ministara Nermina Džindića i Jelke Miličević, zašto nisu pokrenuli stečajni postupak u ovoj fimi.
Isto tako, preispitati i sve nalaze i izvještaje finansijske policije o kriminalnim radnjama i najvećih lopova i kriminalaca u firmi od direktora Mije Brajkovića i Ive Bradvice, kao i mnogih njihovih saradnika.

Pokrenuti postupak, kao najvećeg gubitaša, sa ulogom HDZ-a i svih njihovih kadrovskih struktura sa Draganom Čovićem, kao i uticaje i uloge njihovih koalicionih partnera u vlasti, velikih „ulizica“ u vlasti Federacije.

Pokrenuti postupak protiv Nermine Nikšića i njegove vlade Federacije, kao premijera, koji je „radnički kapital firme“ od 44% prepustio Miji Brajkoviću za diobu dionica svim Hrvatima, a sve Srbe je bez obeštećenja totalno eleminisao iz firme i dioničkog učešća u upravljanju fimom.

Pokrenuti postupak i sadašnjoj vladi Federacije, sa premijerom Fadilom Novalićem, koji je dio postrojenja i infrastrukture tajno i nelegalno ustupio HDZ-u i strancima iz Izraela, a kapital od 44% zadržao vladi bez obeštećenja radjika srpske nacionalnosti, koje je kriminalac Brajković sa Nikšićem, več ranije najurio iz firme.

Nužno je preispitati i ulogu Denisa Zvizdića, kao bivšeg predsjedavajućeg vijeća ministara i njegovog odobrenja uvoza sirovog aluminija ovoj firmi iz Rusije bez carinskih dažbina, kao i sadašnju saradnju struktura HDZ-a u Mostaru, sa navodnom Izraelskom firmom, te naplaćivanja nekih tajnih finansijskih iznosa.

Poštovani gospodine Kajganiću, svakako je nužno pod hitno raspakovati kriminalnu „aluminijsku foliju“ sa brojnim kriminalcima i lopovima, koji su harčili i to još uvijek rade, sa državnom i radničkom materijalnom vrijednosti ove firme, a gubitke koje iznose cca pola milijarde skrivaju i prelivaju u nekim HDZ ovim strukturama i institucijama, kao što je „Eronet“ ili EP Herceg Bosne ili Šume HB ili ko sve zna, kakvo je njihovo mešetarenje, sve u sprezi i dogovorima sa koalicionim partnerom iz SDA.

Poštovani gospodine Kajganiću, iako mediji prenose, da si lično prije svega profesionalac i dugogodišnji policajac i tužilac, ali trebaš dokazati dolaskom na takvu odgovornu funkciju, nikako nisi i Dodikov „ulizica“ ili poslušnik, kao i njegovog „brata blizanca i razarača“ svih naših državnih vrijednosti, njegovog jarana iz HDZ-a Dragana Čovića, kao i njihovih kadrova u državnoj vlasti.

Lično ti želim mnogo uspjeha u izvršenju uloge svoje funkcije glavnog tužioca, kao i da se sa svojim saradnicima, što češće i konkretnije obraćaš i našoj javnosti, koja želi saznati i biti informisana o svim pozitivnim radnjama, prije svih tvoga tima i tebe lično, u borbi protiv mafijaša svih vrsta, kao i vlastodržaca iz kriminalnog miljeja. Sretno!