STRANCI ZA BIH U USK PRIDRUŽILI SE POTPREDSJEDNIK SKUPŠTINE, MINISTRICA PRIVREDE I NEKOLIKO VIJEĆNIKA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 13. Aug 2022. 09:08:46
Stranka za Bosnu i Hercegovinu može se pohvaliti da sve veći broj uglednih građana potpisuje pristupnicu ove stranke.
Svoje članstvo Stranka za BiH znatno je proširila i na području Unsko-sanskog kantona (USK), pristupnice su potpisali Nisvet Jusić, potpredsjednik Skupštine USK i Samra Mehić, ministrica privrede u Vladi ovog kantona. Osim njih, među novim članovima su i vijećnici Fikret Šljivar i Adem Crnalić u Ključu, vijećnik Amir Islamčević u Sanskom Mostu, te vijećnica Lejla Šahinović u Bužimu.
Hamdija Lipovača, povjerenik SBiH-a u USK kazao je da ova stranka privlači sve više ljudi s obzirom na to da je fokus njenog djelovanja država BiH.
“U odnosu na vrijeme prije preuzimanja Kantonalnog vijeća SBiH, u maju 2022., postojala su dva vijećnika na području USK, gospodin Adnan Lipovača u Bihaću i gospodin Junuz Dedić u Ključu. Danas, SBiH ima potpredsjednika Skupštine, ministricu privrede u Vladi, još dva vijećnika u Ključu, jednog u Sanskom Mostu i vijećnicu u Bužimu kao i niz uglednih članova na pozicijama direktora. Prijeka je potreba da se na bh. političkoj sceni pojavi stranka čija agenda vraća fokus na državu, čiji kadrovi mogu djelovati ujedinjujuće. To je Stranka za BiH – poručio je Lipovača.
Ministrica Mehić nije krila svoje zadovoljstvo pristupanjem SBiH-u, objasnivši da razlog njenog prelaska u ovu stranku leži u činjenici da SBiH vraća povjerenje u institucije.
“Kao ministrica u Vladi USK svoj cjelokupan angažman usmjerila sam ka izgradnji pravednog sistema, uvođenju reda, te vraćanju povjerenja u institucije. SBiH sam prepoznala kao državotvornu stranku kojoj su građani na prvom mjestu i kroz koju mogu dati svoj doprinos u razvoju kantona i domovine Bosne i Hercegovine – kazala je ministrica Mehić.
Jasmina Midžić, dipl. ing. šumarstva, također je nova članica SBIH-a. Otkrila je da je glavni razlog njenog prelaska u ovu stranku stanje u državi. SBiH je ozbiljan politički projekat zasnovan na vrijednostima i jasnim programskim prioritetima, a posebno na istrajnoj borbi za državu.
“Moj izbor za SBiH i kandidatura u timu SBiH na predstojećim Općim izborima predstavlja odgovor na stanje u državi i sredini u kojoj egzistiramo, da dođe do promjene načina vođenja vlasti, jer samo sa kvalitetnim i pravičnim promjenama mi možemo artikulisati neke nove pravce i promijeniti paradigmu u kojoj se nalazimo. Ohrabrena sam političkim djelovanjem predsjednika Efendića i njegovim iskrenim namjerama, novim, mladim ljudima u Stranci kako u drugim kantonima tako i na području Unsko-sanskog kantona, kao i činjenicom da se na kandidatskim listima SBiH nalaze osobe koje su priznate i ostvarene u branšama iz kojih dolaze – obrazložila je Midžić.