AMBASADOR ALKALAJ APELUJE NA GRAĐANE BOSNE I HERCEGOVINE DA SE REGISTRIRAJU ZA NAREDNE IZBORE
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 30. Jun 2022. 14:06:39
Sinoć na Times Squeru u New Yorku članovi Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije (BANA) i Bošnjaci.Net su imali lijepo druženje sa nj.e. ambasadorom Svenom Alkalajem, stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama.

Naš ambasador Alkalaj je veliki patriota Bosne i Hercegovine, dakako i vrsni diplomata, ali i dobar čovjek. Bio je ministar vanjskih poslova, dok je diplomatskim angažmanom od Washingtona, Brisela, ... pa sada u New Yorku, dokazao i pokazao kako se diplomatski, ali i sa ljubavlju prema Bosni i Hercegovini treba boriti za svoju domovinu. Ambasador Alkalaj treba biti primjer svim diplomatama Bosne i Hercegovine, kako treba raditi i zastupati interese države koja im je ukazala povjerenje da predstavljaju interese svoje države u svijetu. Najzad primjer Ambasadora Svena Alkalaja treba biti redovni predmet na studijama u BiH za diplomaciju i međunarodne odnose.


U razgovoru ambasador Alkalaj je posebno naglasio da u ovome momentu sa zanimanjem prati tok registracije i broj registriranih građana Bosne i Hercegovine koji žive u SAD, ali i opće u državama širom svijeta. Brine ga tako nizak broj građana BiH koji su se do sada registrirali, ali se nada da će se taj broj uvećati do 19. jula.
Ambasador Alkalaj posebno apelira i poziva sve građane porijeklom iz Bosne i Hercegovine da iskoriste svoje građansko pravo glasa kako bi svojoj zemlji donijeli boljitak. Ali da bi to uradili moraju se registrovati. Zato je s razlogom pozivao sve one koji su uzrokom rata u Bosni i Hrecegovini preživjeli genocid, ratne zločine, prognani ili izbjegli, da što prije registriraju sve punoljetnje članove porodice putem web stranice izbori.ba.

Ako neko ima bilo kojih poteškoća prilikom registracije može se obrati matičnim centrima koji će im uz validnu dokumentaciju pomoći oko ispunjavanja formulara za registraciju.Vlasnik prelijepog restorana u srcu New Yorka Plavljanin Dino Redžić domaćinski je za ovo odabrano društvance priredio doček, uslugu i vrhunske specijalitete, kojem se srdačno zahvaljujemo, naravno i Paulu i Nicku.

Eto nas uskoro opet sa novim prijektima. Čut će se...