STUTTGART: DŽENAZA I KOMEMORACIJA BOSANSKOM GENERALNOM KONZULU I AKTIVISTI RAHMETLI DŽEVADU ŠALDIĆU, UKOP ĆE SE OBAVITI U RODNOM ODŽAKU
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 27. May 2022. 19:05:50
U petak, 27. maja 2022. u Stuttgartu obavljena je dženaza i komemoracija rahmetli Dževadu Šaldiću bivšem generalnom konzulu BiH u Frankfurtu, bh-aktivisti i dugogodišnjem predsjedniku Zajednice ogranaka SDA u Evropi. Na komemorativnom skupu koji je održan u zgradi Generalnog konzulata BiH u Stuttgartu, osim domaćina dr. Begana Muhića, generalnog konzula BiH i Osmana Džihe, dugogodišnjeg prijatelja i saradnika, koji je bio uvodničar i moderator komemoracije, govorili su unuka rahmetlije Melisa Šaldić, ispred GO SDA BiH Šefvket Zukić iz Mainza, sekretar generalnog konzulata u Frankfurtu Kenan Kovačević i Haris Halilović, bivši generalni konzul BiH u Stuttgartu.

Dževad Šaldić je bio veliki domoljub i patriota koji se posebno istakao u vaktu agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu. Sa svojim bliskim suradnicima organiizirao je brojne demonstracije, manifestacije i humanitarne akcije kako bi se u pomoglo građanima i državi u odbrambeno-oslobodilačkom ratu.


Dženaza i posljednji ispraćaj kome je prisustvovao veliki broj građana obavljen je iza džume namaza u Islamskom centru u Stuttgartu. Nijjet dženaze je obavio dr. Ibrahim ef. Džafić, a dženazu namaz je predvodio Hamza ef. Subašić.

Nakon dženaze u Stuttgartu kolona auta sa mejtom ispraćena je prema BiH i rodnom Odžaku, gdje će se također klanjati dženaza i obaviti ukop u porodičnom mezarju po želji rahmetlije.

Molimo Gospodara svjetova da rah. Dževadu oprosti grijehe i podari Džennet, porodici i prijateljima veliki sabur. Amin!