Održana Izvještajna skupština Udruženja antifašista i boraca NOR-a Vogošća
MORAMO ZBITI SVOJE REDOVE
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 15. Mar 2022. 23:03:14
- U vrijeme kada se svuda oko nas fašizam ponovo budi mi antifašisti trebamo zbiti svoje redove i usprotiviti se onima koji bi rado, i u našoj zemlji, zamutili vode koje bi dovele do međunacionalnog i svakog drugog sukoba, rekao je, između otalog, Refik Softić, predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a Vogošća, večeras (15.03.2022.), na Izvještajnoj skupštini ovog agilnog boračkog udruženja. Takvi moraju znati da je u našoj zemlji mnogo više onih koji vole svoju domovinu i koji će se znati boriti za nju sa istim žarom kao partizani tokom Drugog svjetskog rata i heroji koji su tokom odbrambem-oslobodilačkog rata u BiH 1992.-1995. godine branili njenu suverenost i nezavisnost.


Delegati su prihvatili Izvještaj o radu ovog udruženja u protekloj godini u kojem je konstatovan kako su svi planirani programski zadaci uspješno obavljeni. Ocijenjeno je da je 2021. godina bila uspješna. Prvenstveno se to odnosi na obilježavanje značajnih datuma i godišnjica iz perioda NOR-a, kao i na afirmaciji antifašizma kod mladih, organizovanju javnih tribina i svečanih akademija. Istaknuta je nesebična podrška općine Vogošća koja već duži niz godina podržava rad Udružnja antifašista. Prihvaćen je, također, i Program rada u kojem su definisani zadaci koje će oni provesti tokom ove godine.

„Za uspješnu saradnju i pomoć u realizaciji programskih ciljeva udruženja“, Rahimi Kobiljak uručene su Zahvalnice UABNOR-a Vogošća. Ona je zbog porodičnih obaveza razrješena članstva u Upravnom odboru UABNOR-a Vogošća, a u isti organ kooptiran je Haris Poračanin.

border=0 width=680>