Elvir-ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bratunac
NE ŠIRIMO PANIKU, ALI SMO ZABRINUTI
Autor: Preporod.info
Objavljeno: 15. Mar 2022. 13:03:46
Zabrinuti smo i očekujemo odgovore, očekujemo da se ispitaju aktivnosti MUP-a RS - izjavio je za Preporod.info Elvir-ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bratunac, nakon medijskih navoda o popisivanju pripadnika sigurnosnih službi i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na području entiteta RS.

Kako je naglasio, ove aktivnosti su unijele nemir među Bošnjake koji žive na pordučju entiteta RS.

- S obzirom na sve ono što su Bošnjaci preživjeli, ovo ih zabrinjava. Dodatno nas zabrinjava kada to, u ime njih, rade Bošnjaci, bez obzira da li su ucijenjeni ili želeći da izgrade karijeru, glumeći da su profesionalci, - kazao je on.

Elvir-ef. Hodžić je dodao da Bošnjake u entitetu RS ovo podsjeća na dešavanja devedesetih godina.

- Bošnjaci neće mirno gledati da ih neko ponovo stavlja na spiskove, jer znaju da su po nekim spiskovima prozivani u logoru, da su po spikovima ubijani. Protestujemo i nadamo se da će se navodi ispitati i da će nam biti ponuđeni odgovori. Neće nas zadovoljiti time što će kazati da je to redovna procedura, to je priča u koju Bošnjaci ne vjeruju. Ne širimo paniku, ali smo zabrinuti, - poručio je Elvir-ef. Hodžić.

Podsjećamo, u saopćenju Kancelarije reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića je izražena zabrinutost Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini zbog medijskih navoda o popisivanju pripadnika sigurnosnih službi i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na području entiteta RS te su pozvane međunarodne institucije i nadležni državni organi da ispitaju i rasvijetle ove aktivnosti MUP-a RS, objavio je Preporod.info.