Nastoje promijeniti karakter rata
MONTIRANE OPTUŽNICE TUŽILAŠTVA BIH PO NAČELIMA SANU MEMORANDUMA II
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 22. Feb 2022. 15:02:20
ELMEDINA MUFTIĆ: Tužilaštvu BiH ne predstavlja problem negiranje genocida, unatoč nametnutom Zakonu o zabrani negiranja genocida od strane Visokog predstavnika u BiH, ne smeta im ni veličanje ratnih zločinaca, ni u njihovu (ne)čast iscrtani murali na ulicama BiH, ne smeta im antiustavno djelovanje Dodika i Čovića, ne smeta im ni secesionistička politika ovog srpsko-hrvatskog dvojca, ali im smeta riječ Bošnjaka, izgovorena u borbi za interpretaciju istine o agresiji i genocidu, u očuvanju kulture sjećanja na časnu Armiju R BiH, smeta im državotvorni elemenat u BiH koji svojim djelovanjem nastoje zastrašiti, ušutjeti, kako bi se Memorandum II SANU-a mogao u tišini provesti do kraja, i konačnog nestanka Bošnjaka i podjele Bosne. Što im nikad neće poći za rukom, jer smo mi, kćeri i sinovi Bosne, i od jačih uspjeli odbraniti Bosnu i Bošnjake.
Prva od šest tačaka Memoranduma II SANU-a, glasi:
Umanjiti odgovornost Srbije za počinjene zločine i razaranja, i optužnicama, potjernicama i montiranim sudskim procesima protiv državljana BiH, Hrvatske i Kosova staviti je u ravnopravan položaj sa državama u okruženju;

Uveliko je u pravosudnom sistemu BiH na snazi provedba prve tačke iz Memoranduma II SANU-a, po kojoj se procesuiraju, hapse i na kraju sude i osuđuju pripadnici Armije R BiH. Svi znamo ko je u ovoj državi bio agresor, ko je planirao, izvršio, uklonio dokaze i na kraju ko negira genocid. Znamo i to ko su žrtve genocida, sve to je utvrdio Međunarodni sud pravde i Međunarodni krivični sud za ratne zločine u Den Hagu. Te pravosnažinim presudama vojni i politički vrh srpskog naroda osudio za genocid, a vojni i politički vrh hrvatskog naroda za UZP sa presuđenom odgovornošću R Hrvatske za umješanost u međunarodni sukob na teritoriji R BiH, te R Srbiju osudio kao jedinu državu na Svijetu za nesprječavanje genocida.

Međutim, tu priča ne prestaje, nego se preko okupiranog Tužilaštva BiH, podizanjem optužnica protiv generala, komandanata, boraca Armije R BiH, nastoje izjednačiti strane, umanjiti odgovornost onih koje je Međunarodni sud proglasio krivim, te poslati jasna poruka budućim generacijama koje će morati ponijeti sudbinu življenja na ovoj vjetrometini bosanskoj, gdje nikad nije prestao, niti će ikada prestati interes komšija sa Istoka i Zapada za teritorijom BiH.

Osim što provode Memorandum II SANU-a, te nastoje promijeniti karakter rata, iz agresije u građanski rat, nastoje staviti znak jedankosti između onih koji su okupirali dijelove R BiH, izvršili etničko čišćenje, izvršili genocid i zločine protiv čovječnosti, a u cilju nestanka Bošnjaka kako bi stvorili uslove za podjelu Bosne i onih koji su branili svoju Domovinu, živote svojih porodica i svih građana R BiH, te njezin suverenitet i integritet.

Montiranim optužnicama Tužilaštva BiH, nastoji se obeščastiti najčasnija institucija i hiljadugodišnjoj državnosti bosanskoj, Armija R BiH, njezinim časnim pripadnicima obezvrijediti borbu, najčasnijoj generaciji koja je ikada hodila ovim tlom pogeti kičmu i na kraju poslati poruku Bošnjacima.

Da Bošnjaku nije dozvoljeno pružiti otpor agresorima, da je Bošnjaku zabranjeno osnovno ljudsko pravo, pravo na odbranu, da će Bošnjak biti procesuiran samo zato jer nije pristao biti jedna od inih bošnjačkih žrtava u hiljadu masovnih grobnica, jer nije dozvolio da se do kraja dovede biološko uništenje Bošnjaka, da se nastavi sliovanje Bošakinja, da se R BiH pretvori i najveći koncentracioni logor u Svijetu i na kraju najveće stratiše.

Bošnjaci su narod kome je Skupština UN, Rezolucijom 713 uvela embargo na uvoz oružja i samim time nam onemogućila da se odbranimo, unatoč tome, Bošnjaci su uspjeli da se odbrane, da slome jednu od vodećih vojnih sila u Europi, a da iz naroda stvore Armiju R BiH, koja je postala respektabilna vojna snaga, čije postojanje je osvjetlalo obraz civilizacije. Pripadnici Armije R BiH, nisu čili ratne zločine, i ako je bilo pojedinačnih ispada, koji su u vremenu agresije procesuirani i osuđeni, ali nikad nisu postojali planovi, niti naređenja da se izvrše bilo kakvi zločini, što se danas uveliko nastoji dokazati suprotno.

Montiranim optužnicama Tužilaštva BiH, nastoji se obeščastiti najčasnija institucija i hiljadugodišnjoj državnosti bosanskoj, Armija R BiH, njezinim časnim pripadnicima obezvrijediti borbu, najčasnijoj generaciji koja je ikada hodila ovim tlom pogeti kičmu i na kraju poslati poruku Bošnjacima.
Pripadnici Armije R BiH su branili sve njezine građane, i ako su mnogi od njih bili preživjele žrtve genocida, mnogima su ubijene porodice, ali im nije ubijena vojnička čast i bošnjačko dostojanstvo.
Dok se u ladicama Tužilaštva BiH skrivaju predmeti po kojima bi se trebali procesuirati oni koji su planirali,naredili i izvršili genocid, kao i zločine protiv čovječnosti, dok se iz pojednihi zatvora koje kontrolišu agresorski režimi na slobodu puštaju presuđeni ratni zločinci, koji su trebali da odsluže zatvorske kazne, dok se hiljade ratnih zločinaca i danas smije žrtvi u lice, dotle Tužilaštvo BiH procesuira pripadnike Armije R BiH, ulažući maksimalan napor da ih se osudi, kako bi se izjednačile strane, kako bi se promijenio karakter rata, kako bi se proveo Memorandum II SANU-a i kako bi se u bošnjačkom biću slomio otpor, odnosno kako bi se obezvrijedila borba, obeščastila žrtva i omrznula država.

Tužilaštvu BiH ne predstavlja problem negiranje genocida, unatoč nametnutom Zakonu o zabrani negiranja genocida od strane Visokog predstavnika u BiH, ne smeta im ni veličanje ratnih zločinaca, ni u njihovu (ne)čast iscrtani murali na ulicama BiH, ne smeta im antiustavno djelovanje Dodika i Čovića, ne smeta im ni secesionistička politika ovog srpsko-hrvatskog dvojca, ali im smeta riječ Bošnjaka, izgovorena u borbi za interpretaciju istine o agresiji i genocidu, u očuvanju kulture sjećanja na časnu Armiju R BiH, smeta im državotvorni elemenat u BiH koji svojim djelovanjem nastoje zastrašiti, ušutjeti, kako bi se Memorandum II SANU-a mogao u tišini provesti do kraja, i konačnog nestanka Bošnjaka i podjele Bosne. Što im nikad neće poći za rukom, jer smo mi, kćeri i sinovi Bosne, i od jačih uspjeli odbraniti Bosnu i Bošnjake.

Sve dok je pravosudni sistem BiH u rukama onih koji su sljedbenici agresorske ideologije, Bošnjaci će imati embargo na pravdu u miru, kao što su u vremenu agresije imali embargo na oružje i odbranu.
U vremenu agresije smo dokazali da se i goloruki možemo odbraniti, u vremenu mira moramo dati sve od sebe da odbranimo čast Armije R BiH i njezinih pripadnika, kao najčasnije generacije u historiji Bosne.