Zahvalnost dana
DR. CERIĆ: EUFOR - VOJSKA MIRA I SIGURNOSTI U BOSNI
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 23. Oct 2021. 02:10:34


Danas sam se prvi puta nakon Daytona osjećao bosnskim Europljaninom zato što me EUFOR uvjerio da ima kontrolu nad bosnskom zemljom, nad bosnskom vodom i nad bosnskim nebom.

Ne radi se o europskoj okupaciji već se radi o europskoj adoptaciji Bosne protiv srpske provokacije bosanskog mira i sigurnosti.

Kao Bosanac, doživio sam ovaj osjećaj europske slobode u Napoliju, Italija, dok sam čitao saopćenje EUFOR-a u vezi vježbe srpske policije i žandarmerije nad bosnskom zemljom na Jahorini i Mrkonjić gradu.

Otvori link ovdje

Zahvaljujući EUFOR-u bosansko nebo nije dostupno jednostranpj srpskoj provokativnoj sili.

Bilo je to jasna poruka srpskoj politici u Brogradu da se u Bosni srpski genocid neće više ponoviti!

Zbog toga, izražavam bosansku zahvalnost EUFOR-u za današnju sveeuropsku akciju, koja je jasno pokazala da srpska pamet i politika priznaje odlučnu mirovnu silu, koja srpskoj, Dodikovoj, politici pomaže da se urazumi.

Nadem se da je Europa shvatila iz današnjeg primjera da je Bosna sazrela za punu euroatlansku integraciju radi mira i sigurnosti ne samo u Bosni već i u Europi i svijetu.

Dodika se ne može mijenjati već ga se mora samo smijeti.

Mora se Dodiku oduzeti politička i policijska moć kako bi ga se spasilo od njega samoga i kako bi se spasio srpski narod od njegove bezočne avature!, - napisao je dr. Mustafa Cerić.