Građanska inicijativa “Klub 100 plus”: Javni poziv svim probosanskohercegovačkim institucijama, organizacijama, zajednicama i patriotima
ZAŠTITIMO DRŽAVU BOSNU I HERCEGOVINU
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 18. Oct 2021. 21:10:03
"Ne pitajte šta vaša Bosna i Hercegovina može da učini za vas - pitajte šta vi možete da učinite za vašu Bosnu i Hercegovinu.”Državni, ustavni i pravni poredak Bosne i Hercegovine je ozbiljno ugrožen.
Suverenitet, teritorijalni integritet, politička nezavisnost, međunarodni pravni subjektivitet Bosne i Hercegovine je ozbiljno doveden u pitanje.

Mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini su najugroženiji od završetka agresije, genocida i potpisivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Bosna i Hercegovina je Dejtonskim mirovnim sporazumom radi zaustavljanja agresije dobila entitet za kojeg je utvrdio Međunarodni sud pravde u Haagu da je počinio genocid nad Bošnjacima.
Bosna i Hercegovina nije integrirana u Europsku Uniju i Sjevernoatlanski savez zato što se ne može dogovoriti s politikom, koja je planirala i izvela agresiju i genocid.

Međunarodna zajednica nema zajednički plan i strategiju za odbranu i jačanje bosanskohercegovačke države jer još ne postoji bosanskohercegovačka koalicija koja bi ponudila najbitnijim subjektima međunarodne zajednice strategiju očuvanja i jačanja bosanskohercegovačke države.

Verbalni odgovor na sve snažnije rasturanje bosanskohercegovačke države nije dovoljan.
Mora se mnogo konkretnije zaštiti država.

Sadašnja siguronosna prijatnja državi Bosni i Hercegovini i sigurnosni izazov traže konkretan sigurnosni odgovor.

Pozivamo sve Bosance i Hercegovce koji vole svoju jednu i jedinu domovinu i koji se ponose njenom hiljadugodišnjom tradicijom da se okupe oko riječi Bosna i Hercegovina koja simbolizuje državu sjajnog ljudskog umijeća, sklada i ljepote. Ma gdje bili svjedočimo Bosnu i Hercegovinu kao državu, teritoriju, zemlju kao uzvišeno mjesta zajedničke sudbine bosanskohercegovackih ljudi, žena i djece. Tako se brani domovina.

Tražimo od bosanskohercegovačkog političkog, akademskog i kulturnog establišmena odlučnost, jedinstvo i ozbiljnosti u odbrani i jačanju države Bosne i Hercegovine. Narod vas je izabrao da čuvate, branite i jačate državu Bosnu i Hercegovinu. Dužnost vam je ponuditi strategiju odbrane države.
Tražimo od probosanskohercegovačke dijaspore i posebno od probosanskohercegovačke diplomatije da informišu vlade država u kojima se trenutno nalaze na strašnim napadima na državu i zatraže hitnu akciju za zaštitu teritorijalnog integriteta, suvereniteta, nezavisnosti i političkog subjektiviteta države Bosne i Hercegovine. U toj akciji primarno mjesto treba biti lobiranje za hitni prijem države Bosne i Hercegovine u Sjevernoatlanski savez i Evropsku Uniju.

U Bosni i Hercegovini međunarodna zajednica je izgubio sebe. Ista ta zajednica koja je u agresiji izdala Bosnu i Hercegovinu i svojom neaktivnošću dozvolila genocid sada u teškim trenutcima bosanskohercegovačke državne egzistencije ima povijesnu dužnost da se upotrebom svih demokratskih sredstava suprostavi teškim napadima i negiranju države Bosne i Hercegovine suprostavljanjem antibosanskim udruženim pokretima koji sve više jačaju, piše u javnom pozivu Građanske inicijative “Klub 100 plus”.

Građanska inicijativa "Klub 100 plus" okuplja građane i prijatelje Bosne i Hercegovine iz tridesetak zemalja svijeta, koji osuđuju svaki vid nasilja, genocid, zločin protiv čovječnosti i sve oblike ratnog zločina.