Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka povodom fašističkih ispada u Beogradu na rukometnoj utakmici Crvena zvezda - Novi Pazar
PRIMITIVNO I BOLESNO PONAŠANJE NAVIJAČA "CRVENE ZVEZDE", PODRŠKA RK "NOVI PAZAR"
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 15. Oct 2021. 19:10:46
Bojimo se da ovakve poruke ne donose nikome ništa dobro. Ponižavanje i vrijeđanje jednog naroda od strane drugog nikada nije izrodilo ništa dobro, naročito zbog svježih rana (s obje strane) iz posljednjeg rata.


Mi Sandžaklije, koji živimo u Bosni i Hercegovini, ovo ponižavajuće i nadasve primitivno i bolesno ponašanje navijača Crvene zvezde proživljavamo sa svojim sunarodnjacima emotivno, sa gorčinom i bijesom u dušama.

Potpuno podržavamo upravu Rukometnog kluba Novi Pazar (da se povuče iz daljnjeg takmičenja u Prvoj ligi Srbije) i stojimo im na raspolaganju da, u okviru naših mogućnosti, pomognemo u zbrinjavanju igrača u svakom smislu.

Najbolnija činjenica je na koji način je reagirala sportska i politička javnost u Srbiji. Mi nećemo da vjerujemo u priču da je to slika i prilika današnje Srbije. Poruka koja se šalje Bošnjacima je vrlo bolna. Bojimo se da ovakve poruke ne donose nikome ništa dobro. Ponižavanje i vrijeđanje jednog naroda od strane drugog nikada nije izrodilo ništa dobro, naročito zbog svježih rana (s obje strane) iz posljednjeg rata.

O bosanskoj javnosti, kako političkoj, tako i sportskoj, pa i intelektualnoj, je suvišno govoriti. Ona se može sažeti u jednoj riječi – SRAMOTA, jer njihova inferiornost je toliko vidljiva i ovdje u BiH, a kamoli da ih zanimaju tamo neke Sandžaklije, piše u saopćenju koje je potpisao Ekrem Lekić, predsjednik Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka.